Dopamine dressing -ilmiö

Onko dopamine dressing tuttu termi? Sen voisi kääntää vapaasti ”dopamiinipukeutuminen”, ja se tarkoittaa pukeutumista mielialaa kohottaviin vaatteisiin.On olemassa paljon tutkimuksia värien vaikutuksesta mielialaamme, ja niiden pohjalta on helppo uskoa, että myös pukeutumisella ja vaatteiden väreillä voi vaikuttaa yleisfiilikseen.

Valitsen vaatteet useimmiten sen mukaan mitä koen kaipaavani edessä olevan päivän aikana. Jos edessä on haastavia palavereja, haluan valita vaatteet joissa on skarppi ja varma olo. Vapaapäivänä haluan päälle jotakin pehmeää ja rentoa. Joten kyllä, ostan ajatuksen siitä, että pukeutumisen väreillä voi vaikuttaa mielialaan.

Myönnän, että valitsen harvoin räiskyvän värisiä vaatteita. Oma palettini on valkoista, mustaa, vaaleita pinkkejä ja sinisiä. Muutama poikkeus, jotka vahvistava säännön, kaapistani löytyy. Kun näin kuvissa päälläni olevan oranssin neuleen, tiesin heti,että tarvitsen sen. Kun laitan neuleen päälleni, tuntuu kun olisin juonut purkillisen c-vitaminoitua appelsiinimehua. Se on pirteä, raikas ja kirkas. Juuri sellainen vaatekappale, jonka ansiosta on helppo uskoa dopamiinipukeutumiseen, ja todeta se myös erittäin hyväksi keinoksi boostata mielialaa.

Vaaleanpunainen koetaan usein jotenkin tyttömäiseksi ja hempeäksi, höpsöksi väriksi, mutat mielestäni se on erittäin pätevä väri. Yksi lempiväreistäni, joka täydentää kauniisti vahvoja vihreitä, sinisiä ja oransseja. Tykkään yhdistää kahta kirkasta väriä, ja nyt kotoa työskennellessä, tästä herkullisesta asusta on tullut yksi suosikkini.

Dopamiinipukeutumisesta on kuitenkin todettava, että uskon myös ettei jokaisen dopamiinivaatteet ole samasta tuutista. Me kaikki koemme värit ja kuosit eri tavoin, ja siinä missä toinen saa boostia kirkkaasta oranssista, toinen voi löytää voimaa metsänvihreästä. Dopamiinipukeutumisen hienous ei ole kirkkaissa väreissä kuten ensin saattaa ajatella, vaan siinä, että valitset vaatteet oikeasti itseäsi varten. Pukeudu sellaisiin vaatteisiin ja väreihin, joista sinulle tulee hyvä mieli. Jos kirkas väripaletti houkuttaa, mutta et heti uskalla hankkia kaikkia sateenkaaren värejä kaappiisi, kokeile kirkkaita kynsiä tai vaikka pirteän oranssia tai punaista huulipunaa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *