Handmade in HEL

Hey girl

Instagramia on kiittäminen monesta pukeutumiseen ja tyyliin liittyvästä ideasta, ja niin on tästäkin löydöstä. Suomalainen brändi WWOOLLFF CO. osui siellä silmääni ja ihastuin pelkistettyyn musta-valkoiseen tyyliin heti. Musta on mun happy color aina ja ikuisesti, pinkin rinnalla.

WWOOLLFF CO. on helsinkiläinen brändi, joka käyttää vain ympäristöystävällisiä tekstiilejä ja biohajoavia materiaaleja. Kaikki ylijäämämateriaali joka syntyy tuotteiden valmistuksessa, hyödynnetään esimerkiksi merkkilapuissa. Studio toimii 100 prosenttisesti aurinkoenergialla. Osa myynneistä menee hyväntekeväisyyteen ympäristön puolesta, kuten esimerkiksi päälläni olevan harmaan paidan tuotosta 10 prosenttia menee luonnonsuojeluun.

Haastattelin WWOOLLFF CO.:n Jennaa, ja hän kertoi, että tämä brändi sai alkunsa uimarannalla, aurinkoisena kesäpäivänä, kun he keksivät yhdistää hänen vaatekauppaosaamisensa Pekan taidegalleriaosaamiseen.

WWOOLLFF CO.:n ydin on materiaalivalinnat, tuotteiden ja grafiikoiden yksityiskohdat, käsin tekeminen ja mm. tuotteiden harvinaisuus. Kaikki tehdään mahdollisimman ekologisesti. Jenna ja Pekka halusivat alunperin myös ryhtyä suunnittelemaan ja valmistamaan sellaisia vaatteita joiden tyylistä pitvät itse, mutta joissa ei kuitenkaan ole tingitty tuotteiden laadusta tai ympäristöystävällisyydestä. Tuollaisia vaatteita oli vaikea löytää, joten syntyi WWOOLLFF CO..

WWOOLLFF CO.:lla suurimmat inspiraation lähteet ovat luonto, graafisuus, arkkitehtuuri ja musiikki – Pekalla ja Jennalla on käsittämättömästi lähes identtiset estetiikka- ja musiikkimaut, jotka ovat olleet molemmilla elämän ja identiteetin oleellisimpia osia alle kouluikäisestä lapsesta asti – vaikka he kasvoivat eri aikoina ja aivan erilaisissa ympäristöissä satojen kilometrin päässä, Jenna kertoo.Mallistoon on suunnitteilla muun muassa uusia merinovillasta valmistettuja vaatteita sekä enemmän vintagea, kuten nahkatakkeja ja farkkutakkeja. He myös kustomoivat joskus asiakkaiden omia vintage-nahkatakkeja tilaustöinä.

WWOOLLFF CO. myy tuotteensa lähtökohtaisesti oman verkkokaupan kautta, mutta niitä on saatavilla myös muutamissa valikoiduissa kivijalkakaupoissa. Oulun Kure Storen valikoimasta löytyy vaatteita, ja tulevana kesänä tuotteita löytyy Helsingistä heidän studionsa lisäksi mahdollisesti Iso-Roobertinkadulta. Vaatteita myydään ulkomailla jälleenmyyjien ja kauppapaikkojen kautta, esimerkiksi Tukholman ja Lontoon alueilla sekä huhtikuusta alkaen myös downtown Los Angelesissa.

WWOOLLFF CO.:n tuotteita on suunnitteilla saada myyntiin myös Melbourneen Fitzroyn kaupunginosaan, sopivaan kivijalkakauppaan tai galleriaan.

Pyrimme kuitenkin keskittymään jälleenmyyjienkin tapauksessa siihen, että keskitymme jokaisen tuotteen valmistamiseen yksityiskohtaisesti, pitämällä yllä käsin tekemisen mentaliteettia ja suosien rajoitettuja vaate-eriä, kertoo Jenna lopuksi.

Suosittelen tsekkaamaan merkin jos ekologinen, tyylikäs, kotimainen muoti kiinnostaa, ja ota myös heidän IG seurantaan.

IG: https://www.instagram.com/wwoollffclothes

Voin myöntää että ihastuin kaikkeen heidän verkkokaupassaan, jopa surffilautaan vaikka en edes valitettavasti surffaa (vielä!). Tilasin harmaan unisex-paidan, olen pitkään etsinyt tämän tyyppistä rentoa paitaa, jonka voi yhdistää lähes mihin tahansa, ja on esim. kesällä helppo vaan vetäistä bikinien päälle. Ja musta shopper bag-onko coolimpaa tapaa kantaa ostoksiaan :)?

Harmaa paitani löytyy täältä 

Kassi täältä

 

 

Kommentoi