Joskus on ihan ok valita Netflix auringonlaskun sijaan

Hey girl

Pimenevissä syysilloissa on musta ihan Ok välillä tapittaa TV:tä. Tai no suoratoistopalveluja. 

Olen itse melko kepeän viihteen ystävä. Haluan että mulle jää hyvä fiilis, en tieten tahtoen valitse ahdistavia tai väkivaltaisia sarjoja tai leffoja. Mä en päässyt Game of Thrones hypeen yhtään. 

En myöskään pahakseni jos löydän sarjasta tai leffasta inspiraatiota tai oivalluksia. 

Tällä hetkellä omiin kärkikahinoihini kuuluu...

Sarjat:

Younger (Cmore)

Tässä sarjassa on rakastettavat, rooleihinsa sopivat näyttelijät. Hauska juoni, riittävästi tapahtumia, ja ihan hyviä pointteja tästä meidän yhteiskunnasta ja naisten kohtaamasta ikäsyrjinnästä. Sarjassa on tunteita laidasta laitaan, mutta kepeys säilyy läpi viiden tuotantokauden ja onneksi kuudes on luvassa 2019.

A Discovery of  Witches (HBO)

Ensimmäinen jakso tästä vampyyrien ja noitien maailmaan sijoittuvasta sarjasta koukutti heti. Vampyyripäiväkirjoista ja Originalseista sivistyneempi versio joka sijoittuu englantilaiseen yliopistomaailmaan.  All souls kirjasarja johon tämä perustuu, ei ole minulle tuttu, mutta ehkä kirjatkin voisi lukea jossain vaiheessa jos sarja säilyttää tasonsa loppuun asti. Mielenkiintoista seurata säilyykö sarjan jännitys.

Billions (HBO)

Sijoitusmaailmaan sijoittuva sarja kuulosti aluksi niin tylsältä...ja olin totaalisen väärässä. Tässä sarjassa on kaikki. Koukuttava, arvaamaton juoni, erinomaiset näyttelijät, mielenkiintoiset hahmot ja sarjan musiikit on valittu tyylillä. Odotan seuraavaa kautta! 

Dokkarit:

Lady Gaga-Five foot two

Luo rehellisen ja koskettavan näkökulman naiseen joka on monelle jäänyt mieleen Poker face biisistä ja lihaleikkelepuvuista. Lady Gaga on ainutlaatuinen artisti, ja alkuajoista on tultu aika pitkälle. 

Whitney- Can I be me?

Whitneyn musiikki on tuttua, mutta Whitneyn tarina ei ollut entuudestaan tuttu. Surullinen loppu sen sijaan on tuttu meille kaikille, mutta kuinka tähän päädyttiin? Dokkari valottaa Whitneyn traagista elämää ja auttaa ymmärtämään miksi ura ja elämä päättyivät liian varhain. Bonuksena innostuin kuuntelemaan Whitneyn musiikkia.

Under an arctic sky

Kuusi surffaria metsästävät Islannin rannikoilla elämänsä kovimpia aaltoja. Hurjapäistä touhua jota on mielenkiintoista seurata. Mikä saa ihmisen riskeeraamaan kaiken jäätävässä aallokossa?

Leffat:

The Breakfast Club

Yksi kasarileffojen helmistä, joka kertoo 5 nuoren jälki-istunnossa viettämästä päivästä. Hyvä muistutus siitä että vanhemmat sukupolvet eivät koskaan ymmärrä nuoria täysin, ja silti meistä kaikista kasvaa ihan ok porukkaa. Bonuksena leffasta mieletön asuinspis kiitos Molly Ringwaldin.

9 to 5

Toinen kasarileffa, Jane Fondan, Dolly Partonin ja Lily Tomlinin tähdittämä toimistoon ja työelämään sijoittuva leffa on erittäin mielenkiintoinen. Ja jollain tapaa yllätävän edelläkävijä. Tässä on girl poweria ja asennetta, ja ongelmia joista ei puhuta monissa leffoissa yhtä suoraan vielä tänäkään päivänä.

 

Ylipäätään tässä syksyllä on tullut fiilistelyä 80- ja 90-luvun leffoja, mielettömiä klassikoita joita on viihdyttävä katsoa.

Onko sulla tällä hetkellä sarjasuosikkeja? Tai leffoja jotka ovat tehneet positiivisen vaikutuksen?

Kommentoi