Makein kuorinta

Hey girl

Aikaisemmissakin postauksissa olen kertonut että pyrin nykyään miettimään luonnollisuutta ja tuotteiden ainesosia tarkemmin kun ennen.

Yksi asia jonka olen pyrkinyt karsimaan ensimmäisten joukossa kosmetiikka-arsenaalistani on  mikromuovit. Niitä löytyy rakeina mm. hiusgeeleistä, hammastahnoista ja kuorintavoiteista. Muovirakeet tunnistaa tuotteen sisällysluettelosta mm. sanoilla polyethylene tai polypropylene. Helpommalla pääsee lataamalla Cosmethics-sovelluksen johon voi laittaa "muovihälytyksen".

Muovirakeista haitallisia tekee se, että ne läpäisevät vedenpuhdistamoiden suodattimet ja päätyvät lopulta vesistöihin. Ja meressä mikromuovit alkavat sitoa itseensä haitallisia aineita, joita vedessä on jo ennestään. Kun meren eliöt sitten päätyvät syömään näitä mikromuoveja lopputulos on aika synkkä.

Cosmethics Europe on antanut suosituksen vuonna 2015 että mikromuovien käyttö tulisi lopettaa poispestävissä kosmetiikkatuotteissa. Joutsenmerkityissä tuotteissa käyttö on kielletty 2013. Luomukosmetiikka ei näitä muoveja sisällä.

Parhaat kuorinnat syntyvätkin helposti, turvallisesti ja puhtaasti omassa keittiössä.

Vartalolle

Käytetyistä kahvinpuruista saa tehokkaan kuorinnan, sekaan voi vielä lorauttaa vaikka vähän öljyä ja kaakaojauhetta, vaniljaa lisään pelkästään tuoksun vuoksi. 

Sokeri on mun toinen suosikki. Nopein vaihtoehto on sekoittaa sokeria suihkugeeliin jota käyttää. Luksusversion siitä saa sekoittamalla kookosöljyä, vaniljaa, sokeria ja tuoreita ruusunterälehtiä massaksi.

Kasvoille

Hunajasta ja kaurasta saa lempeän mutta tehokkaan kuorinnan, jonka voi jättää hetkeksi myös kasvoille naamioksi.

Joskus kuorin myös hienorakeisella suolalla kevyesti.

Kasvoille käytän myös kerran viikossa Olivia Kleinin kuorivaa jauhetta joka on kyllä vienyt sydämeni kokonaan.

 

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos tosi hyvistä vinkeistä! :) En oo tajunnutkaan aikaisemmin käyttää kaurahiutaleita kuorinnassa, pakko kokeilla kotona pian. xx

MarikaJohannaP
Hey girl

Hyvä että näistä on hyötyä :)! 

Kommentoi