No make-up make up

Hey girl

Tänä keväänä vilahtelee no make-up make-up-lookkia joka puolella. Kun selailin Pinterestiä, olin näköjään tehnyt parikin No make-up make-up-taulua sinne jossain vaiheessa. 

Oma arkimeikkini on loppujen lopuksi hyvinkin lähellä meikitöntä lookkia. Käytän huulissa kiiltoa tai huulirasvaa, paitsi päivinä jolloin on saatava boostia punaisista huulista. Luomilla menee neutraaleja vaaleita ruskeita sävyjä. Olen kyllä kevään aikana ihastunut myös värillisiin rajauksiin. Mustat ripset, huolitellut kulmat ja poskipuna ovat aina must. Keskityn tekemään siistin meikkipohjan ja valitsen tuotteet niin että meikki olisi mahdollisimman huoleton päivän aikana.

Testailin uusia meikkivoiteita, koska mielestäni meikkipohja on tässä(kin) lookissa avainasemassa, ja olen aina valmis löytämään paremman meikkivoiteen kun se mikä minulla on käytössä. Tällä hetkellä kesken oleva meikkivoideseerumi ei ole edes luonnonkosmetiikka...

Hmm, joten kokeilin tehdä no make-up meikin ja samalla testasin luonnonkosmetiikkamerkki Zuiin meikkivoidetta, sävyä Natural Bisque ja heidän primeriaan.

Zuiin meikkivoiteen koostumus oli erilainen kun mihin olen tällä hetkellä tottunut. Se oli jotenkin rahkamainen, ja mietinkin että mitenköhän tämä levittyy. Mutta sepä sulautui ihoon täydellisesti! Iho näytti vaan terveen väriseltä, ei meikatulta. En tiedä oliko se primerin ja meikkivoiteen yhteisvaikutus, vai meikkivoide pelkästään. Olen melko varma että seuraava meikkivoiteeni on Zuiin.

Tässä pikalista meikkipohjan valintaan:

- testaa ja valitse luonnonvalossa

- jos mitenkään mahdollista, testaa puhtaalle kasvojen iholle, kaula ja kädet ovat usein eri sävyä kun kasvot

- hyödynnä myyjää, ja jos et osaa päättää kahden sävyn välillä, pyydä näytteet ja testaa kotona sävyjä oikeassa meikissä

- meikkipuuteri voi olla hyvä vaihtoehto rasvoittuvalle iholle

- meikkivoide kosteuttaa kuivaa ihoa

Ja vinkkejä no make-up meikkiin:

- tee meikkipohja huolellisesti, häivytä ja käytä tuotteita kevyesti, anna ihon näkyä alta. Peitä peittoa kaipaavat alueet peitevoiteella

- käytä pehmeitä pinkin ja persikan sävyjä poskilla, luomilla ja huulilla. Voidemainen poskipuna toimii tässä aika kivasti.

- huolittele kulmat kulmageelillä, lisää kynällä karvoja tarvittaessa

- taivuta ripset ja lisää ripsaria kerros, ruskea ripsari antaa pehmeämmän sävyn

- aurinkopuuteria ja high lightereita voi huiskia mun mielestä mielin määrin

- ripsirajan rajaus mustalla antaa syvyyttä katseeseen, mutta säilyttää kevyen ja fressin ilmeen

 

Kommentoi