Pukeutumisen on tarkoitus olla iloinen asia!

Hey girl

Lahdessa Rautatienkadulla on muutamia tutustumisen arvoisia kivijalkaliikkeitä, joiden ykkönen on MariMari-Putiikki.

Vuonna 2008 perustettu MariMari-Putiikki syntyi Mari Niemisen rakkaudesta vaatteisiin ja visuaalisesti viehättäviin asioihin. Jo lapsena Mari saattoi viettää koko päivän vaatekaupoissa kierrellen ja ihastellen, ja tämä intohimo välittyy jokaiselle putiikissa kävijälle.

Marilla on tekstiilialalta sekä ompelijan että vaatetuksen yo-artesaanin tutkinto. MariMari-putiikissa on myynnissä MariMari Collection, iätön, trendeistä riiippumaton, slow fashion-mallisto. Yksi malliston tunnetuimmista vaatteista, luomupuuvillainen Beehive-mekko, on piirretty jo vuonna 2015.  Beehive-mekkoa on saatavilla ympäri vuoden. Sylvi-haalari puolestaan on ysäristä inspiraatiota ammentanut, monikäyttöinen vaatekappale, jolla pärjäät vaikka koko työviikon pukemalla sitä eri tavoin.

Pyysin Maria valitsemaan kolme omaa suosikkia putiikin valikoimasta ja ne olivat juuri MariMari Collectionin Beehive-mekko, lyhyet laatikkomalliset paidat, sekä Sylvi-haalari. Sylvi-haalaria en ole itsekään saanut käynnin jälkeen mielestä. MariMari Collectionia myydään muuten 12 jälleenmyyjällä Suomessa. Suosittelen tutustumaan.

Putiikissa myydään myös muita merkkejä kuten kreikkalaista Ioanna Kourbelaa, lahtelaista Dustya ja tanskalaista Soaked in Luxurya. Tuotteissa, jotka valitaan myyntiin, suositaan aitoja materiaaleja; luonnonkuituja ja nahkaa, sekä kierrätysmateriaaleja. Esimerkiksi uudet karkkiväriset Soaked in Luxuryn sadetakit ovat kierrätysmateriaalia. Kierrätyksen puolesta Mari liputtaakin ja toivoisi näkevän yhä enemmän kierrätysmateriaalien käyttöä.

Marilla on käynnissä farkkujen kierrätysprojekti, jonka puitteissa hän on toteuttanut mm. lahtelaiseen ravintolaan 200 kpl esiliinoja, sekä sisustustekstiilejä. Farkut pestään, puretaan ja tehdään kankaaksi. Joten jos mietit minne viedä vanhat farkut, tässä on yksi vaihtoehto, niitä vastaanotetaan putiikissa. Mari mentoroi Salpauksen vaatetuslinjaa, jolla on myös menossa kierrätysmateriaaliprojekti. Projektin tuotoksia voit käydä ostamassa Ståhlbergin kadun myymälästä.

Putiikissa myydään vaatteiden ja asusteiden lisäksi luonnonkosmetiikkaa, Cimea, SMPL skin carea ja Sabe Massonia. Itselläni on jo kolme Sabe Massonin tuoksua, enkä aio ikinä palata tavallisten hajuvesien pariin.

Tämän kevään/kesän tärpeiksi Mari nimeää värit, joita näkyy entistä enemmän. Ennakkoluulottomuus ja printtien ja kuosien rohkea yhdistely ovat myös pinnalla. 80 - 90-luvun fiilikset ovat läsnä vahvasti. Yksi tärkeä suuntaus on kehopositiivuus. Kanna vaate rohkeasti. Muodokkaan ei tarvitse pukeutua telttoihin. Hyväksy itsesi sellaisena kun olet, ja muista että pukeutumisen on tarkoitus olla iloinen asia!

Marin oma suosikkisome-kanava on Pinterest, joka sopii vahvasti visuaaliselle, luovalle ihmiselle työn tueksi ja inspiraation lähteeksi. MariMari-putiikin vahvuus on erilaisuudessa sekä yhteydessä asiakkaisiin. Asiakkaiden kanssa kommunikointi ja heidän tunteminen on avainasemassa.

Putiikki on ihana aarreaitta, ja kaikessa näkyy omistajan intohimo vaatteisiin ja visuaalinen silmä. Suosittelen silti myös tsekkaamaan liikkeen verkkokaupan, sekä somekanavat. Jos kaipaat inspistä pukeutumiseen MariMarin ideataulut taatusti antavat uusia ideoita!

 

http://www.marimari.fi/

https://www.facebook.com/MARIMARI.FI/

https://www.instagram.com/marimari_fi/

Kommentit

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Näyttää käymisen arvoiselta paikalta! Tunnelmakin välittyi kuvien kautta, etenkin putiikin omistajan iloinen hymy kiinnitti heti huomion - ihana! :)

Kommentoi