Rock the pole

Hey girl

Palasin viime perjantaina tyttöporukalla tankotanssin pariin. Muutama vuosi sitten kävin hyvinkin innoissani tankotanssin alkeistunneilla, mutta se unohtui kiireiden vuoksi. 

Lahdessa tangolle pääsee Mueve-tanssistudion tiloissa, joissa Rock the pole järjestää tankotanssitunteja.

Laji on just niitä lajeja, että kun näet osaavan henkilön tangolla, kaikki näyttää niin sulavalta ja helpolta....ja kun pääset itse kokeilemaan lajia, tajuat miten haastava homma on kyseessä.

Tankotanssi on fyysistä ja rankkaa, mutta myös palkitsevaa ja hauskaa. Lajissa kehittyy voima ja notkeus. Tämän parissa ajatukset eivät lähde harhailemaan työasioihin tai kauppalistaan, tekniikoiden oppiminen vie täyden huomion.

Alkeistunnilla lämmitellään aluksi perusteellisesti, ja aloitetaan tangolla peruspyörähdyksillä. Kävellään tankoa ympäri ja otetaan tuntumaa. Peruspyörähdyksistä harjoittelimme mm. palomiestä ja takaperinjoutsenta. Tangolla harjoitellaan myös istumaan ja seisomaan, eli pyritään pysymään  tangolla erilaisilla pidoilla.Ja kokeilimme myös yhtä pää alaspäin tehtävää liikettä! Lopuksi venytellään kevyesti.

Meillä oli ohjaajana ihana Sara, joka osasi opastaa ja kannustaa jokaista yrittämään parhaansa.

Tässä vielä meidän jokaisen kommentit tunnista.

Minä: Innostuin uudelleen ja mietin että miksi ikinä lopetin tunneilla käynnin! Ainoa huono puoli lajissa on se, että pyörähdyksistä tangon ympärillä meinaa tulla huono olo. En keksi mitä asialle voisi tehdä. Näyttöpäätteen ääressä työskentelevälle tässä on loistava laji koska hartiat ja kädet saavat supertreenin. On ihanaa haastaa itseään tekemään jotain uutta.

Nina: Oli tosi mageeta päästä testaamaan tankotanssia. Ja vaikka tiesin sen olevan vaikeaa, niin oli se odotuksiakin vaikeampaa. Vaatii hyvää kehonhallintaa ja paljon uskallusta. Mutta kun vähän uskalsi niin sai heti iloisia onnistumisen kokemuksia. Ryhmäliikuntaa kammoavalle yksityistunti oli ihana tapa päästä tutustumaan rauhassa lajiin. Ja voi kyllä suositella kaikille, jotka haluaa treenata voimaa, notkeutta ja kehonhallintaa.

Hilja: Mukavan haastava hikitreeni. Se yllätti, että itseltä löytyi kuin löytyikin lihasvoimaa ja rohkeutta tehdä eri liikkeitä. Ehkä pieni nälkä jäi vielä kaihertamaan, eli täytyy harkita jos vielä joskus lähtisi kokeilemaan uudelleen.

Hanna: Taitava vetäjä sai kaiken näyttämään helpolta, mutta kyllä se oli kaikkea muuta. Hiki tuli, ja käsissä tuntuu. Hauska kokeilu. Voisi aloittaa uuden harrastuksen. Haastetta ainakin löytyisi :D!

Tuntien aikataulun löydät täältä

Kiitos Sara ja Rock the pole mahtavasta lajikokeilusta <3!

Kommentit

Kirsikka W.

Tankotanssi on kyllä niin siisti laji osata! Näyttää katsojastakin tosi upealta, ja nimenomaan tanssilta, eikä sellaiselta stereotyyppiseltä takapuolen vatkaamiselta :) Itseänikin kiinnostaisi joskus kokeilla, mutta sitä ennen pitäisi varmasti saada peruskuntoakin vähän parempaan suuntaan!

MarikaJohannaP
Hey girl

Siis kokeile ihmeessä! Parasta tässä lajissa on se että sitä voi tehdä oman tason ja fiiliksen mukaan :). Mä esim joudun noita pyörähtelyjä tekemään aika iisisti kun niistä tulee aina huono olo.

Kommentoi