Tulevaisuus on palasissa

Hey girl

Jos multa kysyttäisi mikä on kosmetiikan next big thing, sanoisin että se on pala-muodossa oleva kosmetiikka. Palasaippuat, tai muukaan palamuodossa oleva kosmetiikka, eivät ole (todellakaan) enää mikään uusi juttu, mutta olen ihastunut niihin ekaa kertaa. Ja onhan se ajankohtaisempaa kuin koskaan, miettiä kosmetiikan ainesosien lisäksi myös sen pakkausta ja kuljetusta.

Olen kokenut palasaippuoiden käytön aina jotenkin hankalaksi, missä niitä säilyttää, onko se hygieenistä jne.

Kun sain testiin palamuodossa olevaa kosmetiikkaa, saippuan, shamppoon ja vartalovoiteen, mietin asiaa kuitenkin uudelleen. Sekä eri näkökulmasta kun aikaisemmin. Esimerkiksi sitä, että näiden avulla on helppo vähentää muovipurkkien määrää. Saippua-, shampoo- ja voidepaloja voi ostaa irtomyynnistäkin, jolloin ei tarvita edes käärepaperia. Toinen iso plussa on se, että palamuodossa olevaan -tuotteeseen ei tarvita säilöntäaineita, koska se ei sisällä vettä. (En ole tätäkään puolta ajatellut mutta nestemäiset pesuaineet sisältävät noin 70-80% vettä, ja näiden rahtaaminen ympäri maailmaa kuormittaa ympäristöä turhaan, puhumattakaan pesuaineiden itsensä aiheuttamasta kemikaalikuormasta ympäristölle.)

Säilytysongelma on helposti ratkaistu kun hankkii kauniin rasian tai vaikka pesee lasipurkin jossa palaa säilyttää.

Seuraavaksi kokeiluun menee palamuodossa olevat tuotteet kodin puhdistuksen puolella. Meikkisiveltimeni puhdistan aidolla Marseille-saippualla, ja pakko sanoa että se on paras puhdistustuote siveltimille. Piste.

If somebody would ask me what is the next big thing in cosmetics, I would say it is soap, shampoo and body butter bars, overall cosmetics in a bar form. Soap bars, or any cosmetics in shape of bar, are not (really) no longer nothing new, but I'm finding them interesting for the first time.

 

I have experienced the use of soap bars always somehow difficult… where do I keep it, whether it's hygienic, etc.

 

When I got a soap, shampoo and body lotion bars for testing, I open to reconsider my point of view. For example, they make it easy to reduce the use of plastic cans. Soaps, shampoos and cream can also be bought loose, so even wrapping paper is not necessary. Another big plus is that there is no need for preservatives in the product because it does not contain water. (I haven’t even thought about this, but liquid detergents contain about 70-80% of water, and their shipping around the world loads the environment, not to mention the chemical load caused by detergents in the products.)

 

The storage problem is easily resolved when you purchase a beautiful box or maybe wash a glass jar to store the soap bar.

 

Next I’m gonna test soap bar products for home cleansing. I do clean my make-up brushes with genuine Marseille soap and I must say that it is the best cleanser for brushes. 

 

Kommentit

iidis
Varpain jaloin

Oon täysin samaa mieltä! Itselläni on käytössä palamuotoiset: kasvoputsari, suihkusaippua (sen kuohkea vaahto toimii myös sheivaukseen), shampoo, käsisaippua ja meikkisivellinputsari. Nämä kaikki luonnonkosmetiikkaa. Toimii! Ja nautin todella paljon siitä, että kylppäri ja suihku tyhjenee purnukoista. Ja siitä miten helppoja nämä on matkustaessa - matkakoko syntyy helposti leikkaamalla ja lennolla ei tarvitse stressata kaiken mahtumista siihen pussiin. Omat palani säilytän metallirasioissa.

MarikaJohannaP
Hey girl

Mikä meikkiputsari sulla on? Mä just mietin että mitä kaikkea olisi saatavilla palamuodossa, ja meikkiputsarista en tiennytkään :).

Ja toi matkustamispuoli onkin muuten hyvä pointti, miten paljpon helpompaa on kuljettaminen ja matkakokoon laittaminen.

iidis
Varpain jaloin

Mun kasvoputsari on Mádaran herkälle iholle tarkoitettu koivu-merilevä-kasvopala ja pienen totuttelun jälkeen on tykästynyt siihen kovasti. Pestessä käytän apuna usein myös pesuliinaa (Pain kaksipuoleinen musliiniliina). Lisäksi mulla on käytössä myös konjakkisieni, jota käytän niinä päivinä, kun en ole meikannut.

Myös Flow cosmeticsilla on palamuotoiset kasvoputsarit, mutta niistä mulla ei ole käyttökokemusta. Päädyin itse tuohon Mádaraan, kun luin jostain keskustelustauseita kokemuksia siitä, että se olisi hellävaraisempi kuin Flown.

MarikaJohannaP
Hey girl

Kiitos vinkeistä :)! Täytyykin tuo Madaran kasvoputsari ottaa testiin heti ensisijassa.

Nettanen

Niin samaa mieltä! Mullakin ensimmäiset palaset testissä ja tämä ei jää tähän. :D

MarikaJohannaP
Hey girl

Vaihdellaan sit vinkkejä parhaista paloista mitä testaillaan :)!

Nettanen

No ehdottomasti! <3 Tähän mennessä kaikista palajutuista mun on positiivisimmin yllättänyt Famon hoitoainepala - uskomatonta, mutta se on oikeasti tosi hyvä! Olin jotenkin niin skeptinen että ei sellainen voi toimia, mutta kyllä vain <3

La Dolce Musica (Ei varmistettu) http://www.nouw.com/ladolcemusica

Kiinnostaisi kyllä hankkia palasaippuaa, - sampoota ja mitä muuta :)
Myös kommenteista päätellen olisin ehdottomasti kiinnostunut kasvoputsareista! Onko tämä Savon Stories uusi brändi vai? En ole kuullut heistä aiemmin :)

MarikaJohannaP
Hey girl

Tämä ei ole uusi brändi, mutta Suomessa taitaa olla uutta. Naturellement.fi on alkanut tätä maahantuomaan :).

Kommentoi