We are the world

Hey girl

Katsoimme Leonardo DiCaprion Ennen tulvaa-dokkarin viikonloppuna ennen IPCC:n ilmastoraportin julkistamista. Osuva ajoitus. Dokkaria katsoessa sydäntä kylmäsi jälleen kerran. Mitä me tehdään tälle meidän pallolle, eläimille ja toisillemme?

 
Silti, mulle jäi dokkarista päällimmäisenä mieleen asiat joita voin tehdä, ja joita me kaikki voidaan tehdä.

Pieniä asioita kuten vaihtamalla vaikka punainen liha kalaan tai kanaan, jos kasvissyönti ei nappaa. Älä käytä palmuöljyä, palmuöljyviljelmien tieltä hakataan metsiä. Mieti kulutustottumuksiasi. Voiko jotain tapoja muuttaa? Vaikuta äänestämällä. Jaa tietoa toisellekin. Lainaa ostamisen sijaan.

Nämä tuntuvat ihan nappikaupalta kun aletaan miettiä miten isosta asiasta on kyse. Mutta olen sitä mieltä että jos jokainen meistä sanoo että ei tämä musta ole kiinni, mikään ei muutu.

Itselleni ilmastoraportti toisti vain sen minkä dokkari oli todennut aiemmin.
 
Koen myös hassuksi sen että mietitään että mitä toiset tekee, tai mitä joku yksittäinen maa tekee. Me kaikki kuitenkin asutaan tällä samalla pallolla, ja vaikutukset koskee jokaiseen. 
 
En ole asiantuntija aiheessa, ja varmasti mielipiteeni kuulostaa monen korvaan lapselliselta ja hyvin yksinkertaiselta. En vaan näe mitään muuta tapaa selvitä tästä kuin sen että kaikki vetävät köyttä samaan suuntaan ja tekevät kaiken minkä voivat.
 

 

Kommentit

Hymy (Ei varmistettu)

Ilmastonmuutos on tosiaisia. Siitä huolimatta eettisyys ja ekologisuus on kadonnut. Aasialaisen ja amerikkalaisen kosmetiikan myynti on räjähtänyt, kiinalaiset verkkokaupat porskuttaa . Laadusta ei välitetä, eläinkokeista ei välitetä, myrkyistä vaatteissa, huonekaluissa ym.ei välitetä. Mikä meitä vaivaa ?

MarikaJohannaP
Hey girl

Valitettavan moni ei välitä. Mutta silti vastapainoksi on paljon ihmisiä jotka oikeasti välittävät. Ja tekevät työtä muutoksen eteen. Asenteita ei vaan ole niin kovin helppo ja nopea muuttaa.

saarapesonen
Saara's week

Aivan ihanasti kirjoitettu! :)

On niin ihana lukea postauksia, joissa puhutaan ilmastonmuutoksen haitoista ja erityisesti, miten sitä voi estää tai vaikuttaa positiiviseen suuntaan. On niin paljon helppoja arkisia asioita jotka vaikuttavat jo heti.

MarikaJohannaP
Hey girl

Kiitos ihana <3! Olen täysin samaa mieltä, meistä jokainen voi vaikuttaa omalla toiminnallaan.

Saranda
Tyhjä ajatus

Mun mielestä yksinkertainen lähestymistapa on nerokas ja toimiva koska niinhän se oikeasti menee: jokaisen on toimittava ja piste.

Ihanaa viikkoa sinne. <3

MarikaJohannaP
Hey girl

Ihanaa viikkoa sinnekin <3! Olen samaa mieltä. Meillä ei ole enää varaa miettiä ja arpoa että kuka tekee mitäkin, vaan jokaisen on tehtävä kaikkensa.

Kommentoi