Women in rock ja kiitos äiti!

Hey girl

Aikamoinen otsikkohirviö :D, mutta halusin kirjoittaa äitienpäiväteemalla ja olen pitkään ajatellut kirjoittaa naisista rockmusiikin maailmassa. Ja nyt nämä kaksi aihetta vaan tuntuivat sopivan yhteen niin täydellisesti.

Mä olen aina ajatellut että olen saanut aika perinteisin kasvatuksen. Osittain olenkin. Meillä oli ihan tavallinen työssä käyvä ydinperhe. Mulla oli leluina ihan perinteisiä "tyttöjen leluja", nalleja, palapelejä, Barbeja jne. Mutta mun äiti pienestä pitäen opetti mua piirtämään ja lukemaan ja kehittämään itseään, ruokki mun luovuutta. Ja kasvatti itsenäiseksi. Mä en ole koskaan ajatellut että kun olen tyttö tai nainen en voisi tehdä jotain asioita, vaan olen oppinut ajattelemaan että se on musta itsestä kiinni mihin pystyn. Siitä miten paljon olen valmis tekemään töitä sen eteen mitä haluan. Mun maailmassa ei ollut miesten ja naisten töitä.

Olen ikuisesti kiitollinen siitä äidilleni, että hän kasvatti musta itsenäisen, maailmassa omillaan pärjäävän naisen. Ja siitä varmaan kumpuaakin mun rakkaus rock-musiikkia kohtaan. Se on omaperäistä, itsenäistä ja kapinallista.

Rock-musiikki helposti mielletään miehiseksi, mikä on aika älytöntä, koska kautta aikojen on ollut naisrokkareita jotka ovat rokkanneet täysillä. The Runaways, Suzi Quatro, Girlschool, Debbie Harry, Bangles, Nena...listaa voisi jatkaa loputtomiin. Kun lukee heidän muistelmiaan, voi vaan yrittää kuvitella minkälaista on siihen aikaan ollut puskea läpi maailmassa jossa naiskuva on ollut kovin rajattu. 

Välillä ärsyttää kun esimerkiksi naiskitaristia pidetään jonain poikkeamana ja ollaan jopa vähän yllättyneitä että sehän osaa oikeasti soittaa. Täyttä vähättelyä ja bullshittiä, harjoittelun määrästä se soittotaito on kiinni eikä sukupuolesta.

Monesti naismuusikoita arvostellaan myös vain ulkonäön perusteella eikä seksikästä ja kaunista naista oteta vakavasti. Siinä missä miesrokkarinhan jo oletetaan uhkuvan rokkikukkoilua ja testosteronia. Naisrokkarin eleitä paheksutaan siinä missä miehen tekemänä niihin ei edes kiinnitetä huomiota koska ne ovat vaan rockmaneereja.

Annetaan äitien ja naisten rokata, ja pidetään toistemme puolia.

Äitienpäivän kunniaksi Spotifylista täynnä GIrl poweria!

https://open.spotify.com/user/marikamakinen/playlist/42TyG51IzAZgXBBrKiN3ae

 

Kommentit

Yhtä sirkusta!

Ihana äiti sinulla! Äidit on niin <3

MarikaJohannaP
Hey girl

Äidit on <3!

Kommentoi