Ladataan...
Hey girl

Yksi blogini pääteemoista on luonnonkosmetiikka. Olen kirjoittanut siitä varmaan suurimman osan jutuistani. Mutta  tajusin että en ole kertonut miksi, miksi se luonnonkosmetiikka on niin tärkeä juttu että siitä kannattaa tai tarvitsee bloggata?

Mihin luonnonkosmetiikkaa ylipäätään tarvitaan? Miksi itse aloin käyttää luonnonkosmetiikkaa?

Se, että kosmetiikkaa ole testattu eläimillä, on ollut mulle aina tärkeää. Luonnonkosmetiikka sen sijaan oli pitkään vieraampi juttu. Tuntui, että tuotteet olivat tehottomia ja brändit olivat huomattavasti vähän houkuttelevia kun muut kosmetiikkabrändit. Meikkien värisävyt eivät houkutelleet tippakaan. Lisäksi osa luonnonkosmetiikkamerkeistä tuntui melko hinnakkailta. Harvoin päädyin siis ostamaan luonnonkosmetiikkaa.

Mikä siis muuttui?

Aloin tiedostaa kosmetiikan käytön kuitenkin aivan eri tavoin sen jälkeen kun monen asian summana aloin miettiä, että mitä nämä kaikki käyttämäni tuotteet itseasiassa saattavat pitää sisällään, tai aiheuttaa minulle tai luonnolle. Löysin Kemikaalicocktail- ja Kiitoksia hyvää-blogit. Näiden ja monien muiden blogien kautta aloin ymmärtää mitä kaikkea päivittäin käyttämäni kosmetiikka ja mm. kodin kemikaalit sisältävät.

Samaan aikaan luonnonkosmetiikkatarjonta on kehittynyt kovaa vauhtia. Brändejä on tullut lisää, tarjontaa on ilahduttavan paljon ja monella brändillä tuotteiden laatu on huima. Hinta-laatusuhde on hyvinkin kohdallaan. Luonnonkosmetiikkaa on paljon helpommin saatavilla.

Kosmetiikkaan ja sen ainesosiin liittyviä tutkimustuloksia löytyy paljon, ja tuntuu että tyhjentäviä vastauksia on vaikea loppujen lopuksi löytää. En ole todellakaan aihealueen ekspertti, mutta yritän valita tuotteeni nykyisin niin, että siitä syntyisi mahdollisimman pieni kemikaalikuorma itselleni tai ympäristölle. Kaikki tuotteet eivät ole välttämättä ihmiselle haitallisia, mutta esimerkiksi vesistöön päästessään haitallisia ympäristölle.

Valitsen siis kosmetiikan ja kodin kemikaalit kriteerillä, että ne eivät saa olla eläimillä testattuja. (Asiahan on helpottunut huomattavasti koska EU-alueella kosmetiikan eläinkokeet ovat kiellettyjä. En myöskään halua ostaa brändejä jotka myyvät muualle kun EU-alueelle ja joutuvat suorittamaan eläinkokeita muualla.) Kodin kemikaaleissa vastaavaa kieltoa ei ole, joten etsin pulloista Leaping bunny-merkin ennen hankintaa. Haluan myös ettei kosmetiikkani sisällä ainesosia joista on ristiriitaista tietoa.

- parabeenit: kosmetiikan säilöntäaineet. THL:n sivuilla todetaan ettei parabeneistä ole merkittävää haittaa ihmisen terveydelle. Parabeenejä esiintyy jonkin verran myös luonnossa. Siellä kuitenkin kerrotaan myös seuraavaa "Parabeeneilla on lievä estrogeeninen vaikutus ja ne saattavat lisätä rintasyövän riskiä. Iholla kosteusvoiteiden parabeenit saattavat voimistaa UV-B-säteilyn haittavaikutuksia." Joten oma mielipiteeni: ei kiitos!

- mikromuovi: käytetään kosmetiikassa moneen eri tarkoitukseen, ensimmäisenä tulee mieleen kuorintarakeet, mutta löytyy myös kasvoseerumeista, hammastahnoista jne. Mikromuovi on haitallista ihmiselle ja luonnolle, sitä on lähes mahdotonta poistaa vedestä. Mikromuovit ovat hormonihäiritsijäkemikaaleja, eli ei kiitos!

- akrylaatit: useimmiten ripsi- ja kynsiliimoissa. Saattaa aiheuttaa erilaisia allergiaoireita. Jotenkin itseäni ei huvita laittaa iholleni synteettistä hartsia, mitä akrylaatti itseasiassa on.

- alumiini: alumiini on suurina määrinä ihmiselle myrkyllistä. Tosin kosmetiikasta, kuten deodoranteista ja hammastahnoista sellaisia määriä ei saa. Tutkimuksissa on todettu, että alumiini kosmetiikassa ei ole ihmiselle haitallista, toisin sille voi altistua ja siitä voi saada ihoärsytystä. Uusia tutkimuksia tosin haitoista tehdään. Itse jätän mieluummin väliin.

Listasin aluksi myös mineraaliöljyn, silikonit ja sulfaatit, mutta selattuani useita lähteitä, niiden on todettu olevan pääasiassa vaarattomia terveydelle. En silti halua niitä juurikaan itse käyttää.

Ainesosissa haasteita ainakin itselleni tuo se, että erilaisia tutkimustuloksia on pilvin pimein, ja yksiselitteistä vastausta on vaikea saada. Silti esimerkiksi kosmetiikassa ihmiselle näennäisen vaaraton ainesosa, voi olla taas luonnolle haitaksi, esimerkiksi rehevöittää vesistöä. Joten luonnonkosmetiikka on aina suurempi kannanotto kun pelkkä tuotteen valinta, koska luonnonkosmetiikka on kokonaisuutena eettisesti valmistettu. Siinä on mietitty alusta loppuun koko tuotteen elinkaaren ekologisuutta. Valitsen siis siitäkin syystä luonnonkosmetiikkaa, koska silloin ei tarvitse arvailla onko käyttämäni tuote turvallinen vai ei.

Nämä ovat tosiaan vain omia päätelmiä ja ajatuksiani aiheesta, jokainen tekee valintansa parhaaksi katsomallaan tavalla. Tietysti haluan myös jakaa näitä löytöjäni muiden kanssa joita luonnonkosmetiikka kiinnostaa, haluan ainakin itse mielellään lukea tuotteesta aina muitakin tietoja kuin myyntipuheen.

Ps. Cosmethics-sovellus on näppärä välinen sellaiselle joka omaa kemikaalikuormaa haluaa pienentää, ja kaipaa siihen hieman apua.

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Hey girl

Kuten olen aikaisemminkin maininnut, itselleni yksi vaikeimmista kosmetiikkatuotteista vaihtaa luonnonkosmetiikkaan, oli deodorantti.

Joko niissä oli epämiellyttävä tuoksu tai sitten ne olivat täysin tehottomia.

Olin löytänyt oman suosikkini, mutta kun löysin tämän kanadalaisen Lovefresh-merkin, kiinnostuin heti.

Lovefresh on 100 % luonnontuote, se ei sisällä alumiinia eikä talkkia.

Lovefreshiä kuvaillaan näin ”Lovefresh on hauska ja eloisa luonnonkosmetiikkasarja, jonka perustajan Stacey Davisin päämäärä on saada kaunis, hehkuva iho ainoastaan luonnollisten ainesosien avulla. Sarja on saanut alkunsa Davisin itsensä nimeämän ”keittiökemian” seurauksena – Davis kokeili erilaisia yhdistelmiä omassa keittiössään, kunnes huomasi luoneensa aidosti toimivia tuotteita. Hän onkin itse edelleen mukana tuotannon jokaisessa vaiheessa”. Eloisuus näkyykin ihanissa pakkauksissa jotka ovat kuin karkkia, sekä runsaassa tuoksuvalikoimassa.

Sain testiin neljä matkakokoista dödöä, ja tämä matkakokoinen tuote on itseasiassa loistava idea. Voi edullisesti testata onko tuote mieleinen, ja sitten hankkia halutessaan isomman koon. Matkakoko voi sitten kulkea vaikka mukana. Plussaa myös siitä, että saatavilla on tuoksuton versio.

Otin testiin ekaksi sitruunantuoksuisen sekä tuoksuttoman dödön. Ja nyt on kyllä sellaiset testikelit, että erottuu hyvät deodorantit huonoista. 

Vaikka olen hikoillut todella paljon, olen pysynyt hyväntuoksuisena koko päivän. Lisäämättä dödöä missään vaiheessa päivää. Tykkään tuotteiden pehmeästä, voidemaisesta koostumuksesta. Näitä on helppo käyttää, ne eivät sotke, ja ovat ehdottomasti tähän astisista luonnonkosmetiikka deodoranteista paras kokeilemani merkki. Jatkoon!

Lovefreshin löydät täältä https://naturelle.fi/collections/lovefresh

* tuotteet saatu testiin blogin kautta

Ladataan...

Ladataan...
Hey girl

On vähän huono omatunto siitä miten laiska olen ollut blogin kanssa. Vaikka päätin että lomalla otan vähän iisimmin. En edes tajunnut miten väsynyt olen ollut, ennen kun loma vihdoin alkoi. En halunnut tehdä muuta kun olla vaan ja levätä. Nollata.

Instagramissa olen postaillut päivittäin, eli täällä @heygirlblogi.

Tässä kuitenkin ekan loma viikon tunnelmia. Laiskottelee ehkä vielä seuraavankin viikon, mutta sitten luvassa kaikkea kivaa :). Eli älkää nyt täysin unohtako mua :)!

 

Meidän ihana Luka-herra täytti alkuviikosta 9-vuotta <3. Sitä juhlittiin koirien oluella ja perheen kesken puistopiknikillä. Paras päivä koko kesänä.

Olen surkea uimari. Päätin tänä kesänä parantaa uimataitojani ja olenkin käynyt järvessä joka aamu.

Ihana kampaajani Annukka Studio Savon & Ekosta loihti mulle kesätukan ja opetti täydellisten kiharoiden salaisuudet :)!

Tällä viikolla oli myös äiskäni synttärit. Halusin tehdä jotain kivaa kahdestaan joten lähdettiin Helsinkiin herkuttelemaan ja shoppailemaan. Illemmalla syötiin vielä maailman parasta Brita-kakkua koko perheen voimin. Parasta lomalla on se että on aikaa rakkaille <3.

Käytiin Instagram-husbandin kanssa ottamassa tosi kivoja asukuvia. Sisiliskoon törmättyäni muhun iski pieni paniikki ja mut ritarillisesti kannettiin reppuselässä pois viidakosta :D.

Päätin treenata kitaran soittoani taas hieman ahkerammin. Ei välttämättä lomaa naapureilleni...

Olen aamuisin käynyt ulkona joogaamassa. Ihan eri fiilis kun sisällä. 

Tässä sunnuntaina olen miettinyt että mitä näistä naapurin tuomista jättikesäkurpitsoista tekisi?!

Ladataan...

Pages