Pitkäperjantain pääsiäislounas

Rakastan järjestää juhlia ja kaiken näkösiä illallisia. Joten tänä vuonna päätin kutsua pääsiäislounaalle anoppini ja hänen miehensä. Tuloksena oli neljän ruokalajin lounas. Kattasin pöydän koreaksi ja teemavärinä oli tietenkin keltainen, kun nyt kerta on pääsiäinen.

Servetit viikkasin hienosti pupunkorviksi. Meidän marimekon astiasto sopii juhlaan kun juhlaan!

Keltainen pöytäliina on kertakäyttöinen jonka ostin marketista. Luulin lukeneeni, että paketissa luki 1 metri pöytäliinaa, muuta siinähän oli kokonainen rulla, joten nyt on keltaista pöytäliinaa kaappi täynnä. Pöydälle asetin myös höyheniä ja tulppaanit ovat ihan must näin keväällä. Tuoreet kukat antavat niin paljon ilmettä.

 

Tarjolla oli kaksi alkuruokaa. Ruiscrostiineja smetanan ja mädin kanssa. Sitten oli ilmakuivautta naudanlihaa, vadelma balsamicon ja paahdettujen pinjaminsiementen kera. Pääruokana oli uunilohta, perunaa ja hollandaisekastiketta. Kuvia ei tullut otettua pääruoasta, oli niin stressaavaa. Aloitin hyvissä ajoin ruoan ja leipomisen, mutta se päättyy aina siihen, että tulee hirveä kiire.

Marimekon lasit saivat myös vähän pääsiäisilmettä. Tervetuliaisdrinkki oli omaa keksimää muumimamman boolia. Keksin sen Arvidin synttäreitä varten, ja siitä tuli niin suuri hitti, että se resepti menikin suoraan minun reseptikirjaan. Ei mitään sen kummempaa kuin raparperimehuntiivistettä sekoitettuna 7upiin. Niin hyvää ja niin virkistävää!

Jälkiruokana oli tietenkin mämmiä, sitä myydään myös Ruotsissa. Mutta sitä söi vain mieheni ja hänen äitinsä, minä en ikinä ole pitänyt mämmistä. Joten pääjälkiruokana oli kinderkakku. Oli ensimmäistä kertaa kun tällaisen kakun tein. Kesti mahdottoman pitkään tehdä, siinä meni koko eilinen ilta ja tämä aamu. Oma kinderkakkuni ei nyt ihan ollut samannäköinen kuin reseptissä, no wonder! Mutta onnistuin kuitenkin. Oli ihan hyvää, mutta todella mahtipontinen. Kinderkakku on enemmän kuin juustokakku, joten siitä ei tullut minulle lempparia.

Sellainen pitkäperjantain pääsiäislounas meillä. Tämä päivä jatkuu pyykäten ja illalla pizzaa syöden. Huomenna mennään vuorostaan viettämään pääsiäistä appiukon luokse. Olisipa tämä koronakriisi kohta historiaa, niin pääsisin loihtimaan omalle perheelleni Suomessa jotain kivaa.

Hyvää pääsiäistä!

-Jeanette

Kommentit (3)
  1. Hei, kiitos kivasta blogista. Täällä Suomessa on suositus että ei kutsuta vieraita kotiin ja jätetään sosiaalinen kanssakäyminen minimiin epidemian takia. Olisi kiinnostavaa kuulla mielipiteesi asiasta,jotenkin vain särähti korvaan kuin luin että teille tuli vieraita kotiin. Corona tarttuu myös oireettomilta ja voi myös olla oireeton. Minimoimalla sosiaaliset kontaktit voit pelastaa ihmishenkiä, ei ehkä juuri omaa sukulaista mutta jonkun muuun läheisen. Kaikkea hyvää teille kaikesta huolimatta. T. Kotiäitinä oleva varhaiskasvatuksen opettaja

    1. Hei! Kiitos 🙂
      Suomi ja Ruotsi hoitavat tämän koronakriisin vähän eritavalla, ja onkin ollut mielenkiintoista seurata sen kehitystä. Ruotsissa ei ole ollenkaan yhtä kovat rajoitukset kuten Suomessa. Tämä liittyy paljon maiden historiaan ja kulttuuriin. Ruotsissa rajoitukset koskevat pääosin vanhoja. Kaikki vanhainkodit ovat karanteenissa, eikä ulkopuolisia päästetä sisään, eli siellä ei saa käydä vierailemassa. Muita ikäihmisiä myös suositellaan pysyvän kotona. Täällä on rajoituksena vain 50 henkilön yleinen kokoontuminen.
      Muutama muukin on toivonut postausta koronakriisistä, joten sellainen on tulossa!

      Hyvää pääsiäinen jatkoa sinnekkin, kaikesta huolimatta! 🙂

      1. Kiitos paljon vastauksesta! Hieno kattaus teillä, jäi mainitsematta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *