Saako olla vain äiti

Olen miettinyt yhtä juttua. Pitääkö kaikilla äideillä olla parisuhde tai vähintään toive parisuhteesta? Mitä jos on yksinhuoltajana onnellisempi kuin koskaan parisuhteessa? Mitä jos ei ole löytänyt miestä, johon luottaa täysin ja jota rakastaa, mutta haluaa silti lapsen? Mitä jos haluaa toisen lapsen?

Täytän tänä vuonna 36 vuotta. Minulla on joitain juonteita kasvoissa ja vakituinen työpaikka. En ole suudellut ketään pariin vuoteen. En harrastanut seksiä. En ole ollut ihastunut aikoihin. En ole koskaan ollut naimisissa.

Minulla on 5-vuotias lapsi. Elämme kahdestaan asuinalueella, josta olen unelmoinut. Ihan mummolan lähellä, ihan tulevan koulun lähellä, puistojen ja pihojen ympäröimänä. Olen vihdoin saanut viherkasvit viihtymään kotonani. Elämä on arkista ja hyvää.

Lapsella on isä, mutta hänestä on ollut paljon harmia. Annan silti lapsen pitää yhteyttä ja tavata. Juurensa haluaa tuntea ja tietää. Olisin joskus toivonut syvempääkin suhdetta isän ja lapsen välille, mutta se ei vain mennyt niin. Elämässä kaikki ei mene niin.

Minä olisin halunnut korjata itseni jo aiemmin, jo nuorena. Jos olisin saanut apua lapsena, mitä minusta olisi tullutkaan. Ehkä osaisin luottaa, ehkä valitsisin kumppanit paremmin, ehkä olisin osannut luoda avioliitoksi syvenevän suhteen. Niin ei koskaan tapahtunut.

Tulin raskaaksi aikomatta. Silti, en epäröinyt hetkeäkään. Tiesin, että minusta tulee hyvä äiti: kiltti, rakastava ja herkkä. Ja minusta tuli. Myös vahva, raivokas, puolustava, voimakas, kokonainen, itsenäinen ja aikuinen. Ilman äitiyttä olisin ollut vielä pitkään piilossa koko maailmalta. Nyt minä näyn ihan kokonaan.

Ja minä haluan toisen lapsen. Mutta en miestä. En parisuhdetta. En sitä järjestystä. Minulla ei ole aikaa siihen. En ole valmis.

Saako siis olla vain äiti? Mitä sanot siihen lapseni, joka olet vasta ajatus? Riitänkö minä koskaan sinulle?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *