Autoni perään ajettiin – suuri hämmennys liikennekäyttäytymisessä

Viime viikon maanantaina olin pysähtynyt autolla normaalisti liikennevaloihin. Jonossa ollessani huomasin takana olevan auton jarruttavan, mutta liian myöhään. Autoni perään törmättiin. Kuski oli koittanut kääntää aitoa vastaantulevien puolelle, ettei osuisi meidän autoon, mutta osuihan se. Kuului vain vaimea tömähdys.

Säikähdin ja ensimmäisenä varmistin, miten kaikki voivat? Ovatko lapseni kunnossa? Kaikki oli onneksi hyvin.

Tämä autooni törmännyt kuski ajoi perässäni järkevälle pysähtymispaikalle, jossa saimme sovittua korvauksista. Mies oli todella kiitollinen ja hyvillään siitä, etten ollut vihainen hänelle. Ensin ihmettelin hänen reagointiaan ja totesin ääneen. Miksi olisin ollut? Eikö pääasia ollut se, että me kaikki olimme kunnossa? Ymmärsin keskustellessamme sen, että mies oli saanut aikaisemmin vastaavanlaisessa tilanteessa vihat niskoilleen ja tällainen on kuulemma ihan normaalia liikenteessä. Hämmennyin suuresti. Onko liikennekäyttäytyminen todella niin negatiivista? Saimme  aiheesta aikaan hyvän keskustelun ja kolaritilanne ei jäänyt jälkeenpäin harmittamaan.

Hämmennyin suuresti. Onko liikennekäyttäytyminen todella niin negatiivista?

Mielestäni viha tai suuttuminen ei ratkaise ongelmia. Se ei vie keskusteluja eteenpäin, vaan  lamaannuttaa ja saa aikaan kaaosta.

Tilanteet voi mielestäni hoitaa paljon sujuvammin ja hienovaraisemmin, vaikka kyseessä olisikin jonkin oman arvokkaan ajoneuvon tai muun vastaavan hajoaminen. Jokainen meistä on arvokas ja ansaitsee oikeudenmukaista kohtelua.

Kuva www.pixabay.com

 

Millaisia omakohtaisia kokemuksia sinulla on liikennekäyttäytymisestä?

Kommentit (1)
  1. Hienoa nähdä, että löytyy rehellisiä ihmisiä ja kellekään ihmiselle ei sattunut mitään! 💖 Joku olisi saattanut kaahata tiehensä. Itse osuin kesällä eräällä parkkipaikalla viereiseen autoon, kun käänsin parkkiruutuun liian läheltä toista autoa. Katsoin rekkarin perusteella ketä auton omistaa. Lähetin sitten viestin auton omistajalle mitä oli tapahtunut. Tein ilmoituksen vakuutusyhtiöön. Auton omistaja soitti miehelleni ja kiitti rehellisyydestä. Kannattaa olla rehellinen!!! 🤩👍

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *