Tunnollisena suorittajana olin unohtaa itseni – 5 vinkkiä auttoivat

”Olen vielä matkalla, mutta silti jo puolitiessä siihen tilaan, jossa annan itselleni luvan.”

En haluaisi, että elämäni olisi yhtä suorittamista, jossa pelkät teot määräisivät onnellisuuteni tason. Tiedän, etten myöskään saavuta pelkällä tekemisellä kaikkia niitä tunteita, joita tarvitsen ollakseni eheämpi.

Olen perfektionisti, joka janoaa suorittamisen kautta tullutta lopputuloksen näkymää. Olen myös alkanut huomaamaan, miten koukussa olen hetkittäisiin onnen tunteisiin ja saavutuksiin. Niihin pieniin ja ehkä mitättömiin onnentunteisiin, jotka hetkeksi nostavat onnellisuudentason korkealle, mutta josta sitten tullaan yhtä nopeasti normaali olotilaan. Onko tällainen tuttua sinulle? Himoitset jotain hetkeä,lopputulosta tai ajankohtaa, kuin kuuta nousevaa mutta joka tuottaakin vain hetkittäistä mielihyvää.

Lähdin hakemaan onnentunteita vähän lähempää, itsestäni. En töistä tai suorituksista, vaan ihan jostain muualta. Aloin tosissani pohtimaan tällaisia asioita. Missä paikassa minun on hyvä olla? Millaiset asiat lisäävät hyvää oloa pitkäksi aikaa? Löysin nämä 5 asiaa.

 1. Perhe: Oma puoliso ja lapset. Heistä saan paljon hyvää energiaa,heidän seurassaan voin olla täysin oma itseni ja näyttää kaikki tunteet. Oman rakkaan lähellä on hyvä olla aina.
 2. Ystävät: Heidän seura saa minut voimaan hyvin. Tunnen sen aidon välittämisen ja voin kertoa niistä aidoista omista tunteista, mitä tunnen. Ystävän näkeminen eheyttää pitkäksi aikaa.
 3. Luonto ja maisemat: Olen haaveilijaluonne ja saatan jäädä usein ihastelemaan kaikkea luontoon liittyvää. Sellainen rauhoittaa ja virkistää mieltä.
 4. Laulaminen: Laulan usein itsekseni ääneen ja kovaa. Laulaminen vapauttaa minussa endorfiiniä ja vapauttaa ajatukseni täysin.
 5. Lepo ja yksinolo: Mitä enemmän annan itselleni luvan levätä, sitä onnellisemmaksi tulen. Päiväunet on ihan best. Yksinoloaika lataa akkuja ja saa minut välittämään itsestäni jälleen.

Järkipuhe tai pysähtyminen ei aina yksistään auta suorittajaa. Suorittamiseen jää helposti koukkuun ja sieltä pois pääseminen voi olla hankalaa. Siksi haastan nyt sinut kysymään itseltäsi nuo 2 kysymystä 🌸.

Haasteen saavat myös nämä upeet bloggaajat:

Lottasliv, Maatiaiskanasen elämää, Ranteita myöjen taikinasa, Pölyäpinnoilla, Mansikoita ja vaahtokarkkeja 

Kommentit (8)
 1. Hieno pohdintaa! Kaikkien meidän tulisi miettiä juuri näitä samoja asioita. Pysähtyä hetkeksi ja kuunnella itseään. Tässä jokapäiväisessä oravanpyörässä tulee kyllä suoritettua varmasti ihan liikaa ja unohdettu oma itsensä. Ja kun ei pidä itsestään huolta ei jaksa pitää muistakaan huolta. Syntyy ikävä oravanpyörätilanne, josta ei kyllä pääse ulos kuin puhaltamalla pelin hetkeksi poikki. Kun saa itsensä tasapainoon ympäristön kanssa ja löytää ne omat ”voimapaikat” ja ”voima-asiat”on olokin virkeämpiä
  Ihana kuva kauniista Helsingistä. Tsemppiä sinulle tällä matkallasi <3

 2. Maatiaiskanasen Elämää/Hilu
  12.7.2019, 19:05

  Kiitos haasteesta <3 Hyviä pohdintoja <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *