Härkispihvejä ja kesäkurpitsaa

Hyvää ruokaa

Härkis on ollut meillä käytössä lähinnä pastakastikkeen joukossa. Olen muutaman kerran aiemmin tehnyt härkiksestä pihvejä, ja ne ovat olleet ihan hyviä, ei mitään ihmeellistä.

Luin joskus jostain vinkin, että härkis kannattaa soseuttaa pihveihin ja päätin vihdoin kokeilla tuota. Ja sehän toimi. Pihveistä tuli huomattavasti mehevämpiä ja mausteet sekoittuivat tasaisemmin. Siis ei muuta kuin härkis ja kananmunat tehosekoittimeen tai sauvasekoittimella nopeasti suht tasaiseksi massaksi.

Reilu maistaminen on tarpeen härkistä käyttäessä, koska se on itsessään niin miedon makuista. Joten sekaan kannattaa laittaa reilusti suolaa ja oman maun mukaan muita mausteita.

Alunperin ajatuksena oli jakaa vain lisukevinkki. Nimittäin kun yhdistää paistettua kesäkurpitsaa mintun ja fetan kanssa, saa jotain todella hyvää. Suosittelen kokeilemaan. Helppoa ja suht nopeaa. 

Koska härkispihvitkin onnistuivat niin hyvin, päätin jakaa niidenkin ohjeen. Härkisvinkkejä ei taida olla tarjolla liikaa.

Tätä juttua kirjoitan nyt linja-autossa matkalla Turkuun. Siellä on meinaan vielä tänään ja huomenna Turku Food & Wine Festival. Kurkkaa lisätietoja; täältä

Herkullista viikonloppua!

Härkispihvit (n.18 kappaletta pieniä pihvejä)

  • 1 pkt (250g) härkistä, maustamatonta
  • 2 luomu kananmunaa
  • 2 rkl iMat fraichea (kaurapohjainen kermaviili/ Oatly)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl sambal oelek- chilitahnaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • reilusti suolaa
  • rypsiöljyä paistamiseen

 

  1. Laita härkis ja kananmunat korkeaan kulhoon, soseuta sauvasekoittimella. Tai vaihtoehtoisesti laita tehosekoittimeen ja pyöräytä suht tasaiseksi massaksi.
  2. Hienonna sipulit. Sekoita lusikalla, tai käsin, hienonnetut sipulit, kermaviili ja mausteet härkismassan joukkoon.
  3. Kuumenna paistinpannu ja lisää reilu loraus öljyä pannulle. Nosta massasta lusikalla pihvejä pannulle. Paista keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes ovat kauniin ruskeita ja pysyvät hyvin kasassa.

 

 

Kesäkurpitsalisuke (1-2:lle)

  • 1 kesäkurpitsa (250g)
  • 30g fetajuustoa
  • muutama mintunlehti
  • oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria ja timjamia

 

  1. Viipaloi kesäkurpitsa.
  2. Laita paistinpannulle reilu loraus oliiviöljyä ja kuumenna pannu kuumaksi. Laita kesäkurpitsaviipaleet pannulle vierekkäin yksi kerrallaan. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Ps. Kesällä voit myös grillata kesäkurpitsaviipaleet.
  3. Siirrä kesäkurpitsaviipaleet lautaselle, ripottele päälle fetaa ja hienonnettua tuoretta minttua.

 

 

 

FACEBOOK / INSTAGRAM

 

Kommentoi