Ravintola Kaskis, Turku

P1280872.JPG

Kaskis ei paljon esittelyjä kaipaa. Pieni 36-paikkainen ravintola on ehtinyt neljässä vuodessa saavuttaa jo paljon. Viime kuussa Suomen Gastronomien Seura valitsi Kaskiksen vuoden ravintolaksi 2018 ja ikkunassa komeilee myös kaksi Michelin-tarraa.

Viime viikolla pääsin viimein syömään Kaskikseen. Me valitsimme kahdesta eri menuvaihtoehdosta neljän ruokalajin maistelumenun. Neljän ruokalajin maistelumenun hinta oli 55 euroa ja kuuden ruokalajin 66 euroa. Hinnat on siis pidetty mukavan maltillisina.

P1280825.JPG

Keittiön tervehdys; Etikkasuolattu silakkatartar, ruiskeksiä.

P1280832.JPG

Kalaympyrä; Heinäsavustettua siikaa, mantelimaito-anjoviskastike, vihreetä tomaattia ja pikkelöityä herukkaa.

P1280856.JPG

Juureen leivottua leipää.

P1280847.JPG

”Keitto”; Haudutettua keltuaista, sitruunatimjamilla maustettua kanakermaa, rapeaa perunaa ja maa-artisokkaa.

P1280858.JPG

Pääruoka; Kotimaista härän sisäfileetä, ravioli häränhännästä ja munakoisosta, Lindrothin puutarhan vihanneksia ja savustetulla luuytimellä maustettua härkälientä.

P1280884.JPG

Jälkiruoka; Mantelikreemi, mallaskakkua, rommirusinajäätelöä, tippaleipää ja rommiin säilöttyjä karviaisia.

P1280901.JPG

Petit four kahvin kanssa; Kaskiksen suklaa domino & tyrni täyte.

P1280894.JPG

Poistuimme ravintolasta hieman ristiriitaisin fiiliksin. Pidin yksinkertaisesta sisustuksesta ja varsinkin katosta roikkuvista eripari lampuista, mutta valitettavasti tunnelmaa laski hieman tilan ahtaus. Sanoisin, että hinta-laatusuhde oli erinomainen. Ravintolasta ei todellakaan tarvinnut lähteä nälkäisenä ja annokset olivat todella kauniita.

Alkuruokiin olisin kuitenkin toivonut enemmän makua. Pääruoan liemi ja lisukkeet olivat loistavia, mutta täydellisestä kypsyydestä huolimatta härän sisäfileen mauttomuus nousi harmillisesti pääosaan. Asiasta mainittuani meille tarjottiin hyvityksenä kahvit, joka taas oli osoitus hyvästä palvelusta ja siitä, että jokaisen asiakkaan toivotaan varmasti lähtevän ravintolasta tyytyväisenä. Jälkiruoka oli meidän mielestämme menun paras annos ja jälkiruoan vahvaa makumaailmaa ja yllätyksellisyyttä olisin toivonut menun muihinkin annoksiin.

Lähtiessä olimme siis tyytyväisiä, mutta ilta ei ollut läheskään täydellinen. Odotukset olivat tietysti korkealla, varmasti liiankin.

P1280904.JPG

Ravintola Kaskis

Kaskenkatu 6a, Turku

Kotisivut; täällä.

 

 

Hyvää ruokaa; INSTAGRAM

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *