Vanhan Porvoon jäätelötehdas

Hyvää ruokaa

Vanhan Porvoon jäätelötehdas aloitti toimintansa tänä keväänä. Jäätelöä on myyty kontista/jäätelökojusta keskellä vanhaa kaupunkia ja kontin lisäksi jäätelöpyörä on näkynyt kesän aikana monessa eri paikassa. Valitettavasti Vanhan Porvoon jäätelötehtaan jäätelöitä ei saa kaupoista, joten Porvoon käynnillä kannattaa ehdottomasti pysähtyä jäätelölle.

Samalla kun kävin jäätelöllä, kysyin Vanhan Porvoon jäätelötehtaan omistajilta Samuli ja Heidi Wirgentiukselta mitä jäätelötehtaalle tapahtuu nyt, kun kesä on kohta ohi. Sain kuulla, että jäätelöitä myydään kontista säiden salliessa syyskuun loppuun saakka ja sen jälkeen lokakuun aikana aukeaa sisätiloihin jäätelöhuone ja brunssitaivas, osoitteeseen Kirkkotori 7, Porvoo.

Porvoon vanhakaupunki on taas hieman hiljentynyt nyt kun syksy tekee tuloaan. Olin liikkeellä eilen maanantaina ja maanantaisin moni ravintola ja jokunen liikekin on suljettu. Onnekseni Vanhan Porvoon jäätelötehtaan kontti oli siis kuitenkin auki, joten pääsin maistamaan heidän Smaku annostaan.

Smaku on ruokajuhla/tapahtuma, joka järjestetään Porvoossa nyt toista kertaa. Tänä vuonna mukana on 16 ravintolaa ja jokainen mukana oleva ravintola on loihtinut Smakua varten joko yhden, kaksi tai kolme annosta, joista on mahdollisuus päästä nauttimaan 14-26.8 välisenä aikana. Jokainen Smaku annos maksaa viisi euroa.

Vanhan Porvoon jäätelötehdas osallistuu Smakuun ruskistettu voi- paahdettu manteli jäätelöllään. Jäätelön päälle tuli vielä kinuskikastiketta ja karamellisoituja hasselpähkinöitä. Mitä annoksesta muuta sanoisi kuin, että aivan mielettömän hyvää. Makeaa, mutta ei liian makeaa ja niin ihanan pehmeää. Viiden euron hinta tuntui aluksi aika korkealta, mutta kun olin kaapinut purkin tyhjäksi, ei tuntunutkaan enää yhtään pahalta maksaa annoksesta viittä euroa.

Vanhan Porvoon jäätelötehdas

Syyskuun 2017 loppuun asti (säiden salliessa) Gabriel Hagertin kuja/ Välikatu 6, Porvoo

Facebook sivut; täällä.

 

 

FACEBOOK / INSTAGRAM

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Näyttää niin hyvältä <3 Täytyypä itekin harkita pähkinöiden paahtamista ja karamellisoimista jäätelön päälle!

hyvaaruokaa
Hyvää ruokaa

Paahdetut pähkinät ovat kyllä todella hyviä. Itse olen tehnyt karamellisoituja pähkinöitä juustoille ja syönyt sellaisenaan. Nuo hasselpähkinät sopivat kyllä todella hyvin juuri tuon Vanhan Porvoon jäätelötehtaan jäätelön päälle. Laita blogiisi kuvia, jos innostut karamellisoimaan pähkinöitä jäätelön päälle ;) Hauskaa loppuviikkoa Minnea!

Paula /Keittotaiteilua (Ei varmistettu) http://www.keittotaiteilua.fi/

Yksi tuollainen ihanuus, kiitos! Kirkkotori 7 meni samantien muistilistalle syksyä varten :)

hyvaaruokaa
Hyvää ruokaa

Uskon, että Kirkkotori 7:stä kuullaan vielä paljon hyvää. Porvoo alkaa olla aika täynnä kauniita, herkullisia ja hyviä paikkoja, toivotaan että kaikille riittää asiakkaita. Hyvää alkavaa syksyä Paula!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.