Vegaaniset taateli-suklaapallot (gluteeniton, ilman valkoista sokeria)

Hyvää ruokaa

Tehtiin pojan kanssa hieman herkkuja. (Kohta) 4-vuotiaan pallon pyöritystaidoilla pallot eivät ehkä ole tasaisimpia, mutta näissä on sitä itse tehdyn jälkiruoan kauneutta. Koska poika on herkkä maitotuotteille kuorrutettiin pallot itse tehdyllä suklaakuorrutteella. Pallot voi kuorruttaa myös kaupasta ostetulla suklaalla tai vaikka raakasuklaalla, jossa on kaakaovoita, jolloinka kuorrute pysyy kovana huoneenlämmössä eikä sotke niin herkästi sormia. Tällaiset erilaiset taatelipallot ovat varsinkin meidän lapsen suurta herkkua. Herkullista viikonloppua!

Ps. Säilytäthän pallot jääkaapissa tai pakastimessa.

Taateli-suklaapallot (n. 20 kpl)

  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • 10 tuoretta taatelia
  • 4 rkl (raaka)kaakaojauhetta
  • 1 rkl sulaa kookosöljyä
  • 1 rkl vettä
  • ripaus suolaa

Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ovat saaneet hieman väriä. Älä polta. Siirrä sivuun jäähtymään. Poista taateleista kivet. Hienonna jäähtyneet auringonkukansiemenet blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää muut aineet ja aja tasaiseksi massaksi. Pyöritä massasta noin 20 palloa. Siirrä pallot pakastimeen noin 15 minuutiksi. Tee odotellessa kuorrute.

Kuorrute palloille

  • 1/2 dl kookosöljyä
  • 1-2 tl agavesiirappia
  • 1/2 dl (raaka)kaakaojauhetta
  • ripaus suolaa

Sulata kookosöljy ja sekoita joukkoon agavesiirappi. Varmista, että seos ei ole kuumaa ja lisää kaakao sekä ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi. Ota pallot pakastimesta ja kasta yksitellen kuorrutteeseen. Nosta pallot lautasella/alustalla olevan leivinpaperin päälle. Voit ripotella pallojen päälle vielä kookoshiutaleita, sormisuolaa tai kaakaonibsejä. Nosta jääkaappiin kovettumaan. Syö yksin tai hyvässä seurassa. Säilytä jääkaapissa.

Ps. Jos haluat tarjota palloja esimerkiksi juhlissa ja aikomuksenasi on pitää niitä kauan tarjolla kuorruta pallot vaikka kaupasta ostetulla suklaalla. Sulata suklaa varovasti, kasta pallot suklaaseen ja anna kovettua. Ohjeessa oleva kuorrute sulaa herkästi lämpimässä (kookosöljyn lailla).

 

Kommentoi