Äitiysvaatteisiin kannattaa panostaa!

En yleensä kannusta ihmisiä ostamaan lisää vaatteita, mutta raskauden ja imetyksen osalta teen poikkeuksen. Keho muuttuu  raskauden myötä sen verran paljon, että tässä elämänvaiheessa jos missä kannattaa vähän kaivaa kuvetta. Ison masun kanssa lyllertäminen on paljon mukavampaa, kun vaatteet eivät kiristä ja rintaliivit ovat oikean kokoiset. Ja myöhemmin arki on helppoa, kun imetys onnistuu ilman koko vaatekerran riisumista.

On helppo ajatella, että äitiysvaatteiden ostaminen on lyhyen käyttöiän takia turhaa. Kyse ei kuitenkaan välttämättä ole kovin lyhyestä ajasta. Esimerkiksi omalla kohdallani ostin jo raskaana pitkiä, mahan peittäviä imetystoppeja. Näitä muutamaa yläosaa tulikin sitten pidettyä aikalailla päivittäin koko edellisen raskauden ja imetyksen ajan. Ja kun päälle laskee vielä tämän nykyisen raskauden ja tulevan imetyksen, kertyy käyttöikää yli kolmen vuoden verran.

Shoppailuhulluksi ei kuitenkaan raskaudenkaan takia ole syytä heittäytyä. Muutamalla perusvaatteella pärjää pitkälle ja kun ne valitsee oikein, sopivat ne niin palaveriin kuin heikkalaatikolle. Hyväkuntoisia odotusvaatteita löytyy myös tosi paljon nettikirppiksiltä! Alla omat tärppini äitiysvaateostoksille.

Rintaliivit
Aloitetaan tärkeimmästä. Usein rintojen kasvu on ensimmäinen muutos jonka raskauden myötä huomaa. Kasvu ei kuitenkaan jää vain kuppikoko-osastolle, vaan myös rinnanympärys usein kasvaa vauvan ottaessa oman tilansa kylkiluiden alla. Itse suosin raskaana ja imettäessä kaarituettomia malleja. Jo raskaana kannattaa ostaa nimenomaan imetysliivejä, sillä hyvällä lykyllä ne sopivat myös synnytyksen jälkeen. Oma suosikkimerkkini on Bravado, joita löytyy esimerkiksi Kampin keskuksen Bebes-liikkeestä.

Pitkät imetystopit jo raskaana
Ostin edellisen raskauden aikana kaksi Boob-merkkistä imetystoppia. Paidat ovat sen verran pitkiä, että ne peittävät mahan ja sopivat päälle raskauden loppuun saakka. Vauvan syntymän jälkeen jatkoin samojen toppien käyttämistä.  Vaakasuuntainen luukku tekee imettämisestä tosi helppoa ja nopeaa. Topit ovat keskenään eri värisiä, ja vaihtamalla neuletakin huppariin tai jakkuun, asu on muunneltavissa loputtomiin. Ei ole mitään järkeä ostaa luukutonta äitiystoppia pelkkää odotusta varten.

Äitiyshousut
Ah, äitiyshousut ovat mukavinta mitä maa päällään kantaa! Ihana korkealle tuleva vyötärö tekee housuista tosi miellyttävät ja käytännölliset. Maha ei vilku paidan alta, eikä tarvitse jännittää pysyvätkö housut päällä. Mahakankaan ansiosta itse farkkuosion vyötärö ei purista ollenkaan, vaan housuissa on todella mukava olla. Itseltäni löytyy yhdet pitkät farkut ja yhdet farkkushortsit. Ja näillä olen pärjännyt mainiosti jo kaksi raskautta. Korkkarit ja silkkipusero passaa farkkujen kanssa ihan yhtä hyvin kuin lenkkarit ja huppari.

Takki tai muuta lämmintä
Molemmat lapseni syntyvät syksyllä, joten en ole onneksi joutunut hankkimaan jättikokoisia toppavaatteita. Adilia odottaessa vuonna 2018 oli kaikkien aikojen hellekesä ja sen myötä myös syksy oli lämmin. Pärjäsin lokakuun loppuun lämpimällä neuleella, muhkealla kaulaliinalla ja auki olevalla talvitakilla.
Tällä kertaa kesä on ollut viileämpi ja maha isompi. Niinpä  päällysvaatevaatevarastoni alkoi huveta jo kesän aikana. Niinpä suuntasin Facebookin marketplacelle ja löysin siltä Mamaliciousin käytetyn odotustakin 18 eurolla. Aivan loistava ostos ja täysin uuden veroinen. Tämä kelpaa vielä monelle odottajalle minun jälkeeni! Ulkovaatteet ovat selvästi kalliimpia ja tulevat lyhyempään käyttöön kuin vaikka imetyshihattomat topit. Siksi kannattaa tsekata erilaiset nettikirppikset, kuten Tori.fi, ja Facebookin kierrätysryhmät.

Imetysyökkäri
Ostin edellisessä raskaudessa nettikirppikseltä läjän edullisia ja vähän jo kulahtaneita H&M:n imetystoppeja. Ne osoittautuivat täydellisiksi yöpaidoiksi. Imettäessä nimittäin tuntui siltä, että haluan öisinkin vähän tukea kasvaneelle rintavarustukselleni. Varsinaiset rintaliivit olisivat kuitenkin olleet liikaa ja vähän ahdistavat. Näissä topeissa on juurikin pikkaisen tukea, mutta tarpeeksi vapautta. Ja helppo klipsisysteemi, jonka avulla imetys onnistuu. Aivan loistava nukkumiseen ja kotoiluun!

Muuta
Edellisen raskauden aikana tuli myös hankittua supermukavat kotihousut. Loppuraskaudesta kaikki verkkarit ahdistivat,  vaikka vyötärö jäikin raskausvatsan alle. Pitkän päivän päätteeksi taas farkut tuntuivat liian jäykiltä. Halusin jotain, mikä ei purista kertakaikkiaan ollenkaan, mutta ettei ihan alastikaan tarvitsisi lokakuussa kekkuloida. Ostin Bebesistä raskausjumppahousut kokoa XXL. Normaalisti käytän kokoa M, joten nämä todella ovat löysääkin löysemmät ja mukavaakin mukavemmat <3

Lisäksi uhrasin edellisellä kierroksella pari tyköistuvaa neulettani vähän löysemmiksi.Valitsin kaksi neuletta, jotka saavat venähtää ja joiden käyttöä jatkoin raskaanakin kauluspaidan tai imetystopin kanssa. Muut neuleet jätin kaappiin huilaamaan ja odottamaan vähemmän venyttäviä aikoja.

Muutama rennompi kesämekko löytyi kaapista jo ennestään ja niitä olen pystynyt käyttämään myös raskaana ollessani. Kaikkien vaatteiden ei siis tarvitse olla nimenomaan raskausvaatteita.

Raskausvaatteisiin satsaaminen todella kannattaa ja tekee odottamisesta mukavampaa. Samalla kannattaa kuitenkin ostaa harkiten ja kiinnittää huomiota siihen, että vaatteelle on käyttöä myös jatkossa. Joko imettäessä tai jälleenmyynnin kautta. Raskaus on ihanaa aikaa ja siitä kannattaa nauttia! <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *