Elinvoimainen syksy, täältä tullaan!

Kaupallinen yhteistyö: SYNLAB

Pieni mussu on vihdoin alkanut nukkua paremmin. Tämä kuopuksemme vauvavuosi on ollut yksi elämäni rankimmista. Ensimmäiset 11 kuukautta yöt olivat niin surkeita, etten niitä jaksa enempää muistella. Kun menossa on mukana myös taapero, ei päivisinkään ehdi levätä samalla lailla kuin ensimmäisen vauvan kohdalla.

Nyt kun vuoden ikä lähestyy, muutos on tapahtunut. En tiedä onko syynä johdonmukaiset iltarutiinit, vai vaan ikä, mutta nyt lapsi nukkuu myös öisin. Hurraa! Yleensä Liyana herää kerran yössä, mutta herääminen on vasta kuuden jälkeen ja niitä on vaan yksi, joten todellakin tuntuu siltä että täällä nukutaan jo kokonaisia öitä.

Ensimmäistä kertaa on valoa tunnelin päässä. Ihan uskomatonta, että enää en herää kuolemanväsyneenä ja mieti mitenköhän tästäkin päivästä selvitään. Kävin jopa ostamassa kuntosalikortin! Se on iso symbolinen juttu, sillä aiemmin ei ollut mitään saumaa, että jakaisin tehdä muuta liikuntaa kuin lyllertää vaunujen perässä kahvikuppi kourassa.

Olenkin ajatellut, että tämä syksy voisi olla muiltakin osin elämäntapojen parantamisen aikaa. Väsyneenä on ollut helppo sallia itselleen jokapäiväinen herkuttelu. Varsinkin kun olen normaalipainoinen, olen ajatellut, ettei epäterveellinen ruokavalio niin haitallista voi olla. Mutta eipä se terveellistäkään ole!

Uskon kovaan dataan ja siksi esim. kolesteroliarvojen seuraaminen kannustaa minua syömään terveellisemmin. Olen joitain kuukausia seurannut unen laatua älykellolla ja se on todella motivoivaa. Haluan täyttää unitavoitteeni ja mennä ajoissa nukkumaan. Sama homma on veriarvojen kanssa. Haluan tietää tarkalleen missä mennään ja tehdä muutoksia parempaan.

Minulle tarjoutui mahdollisuus seurata veriarvojani SYNLABilla syksyn ajan. Erityisesti minua kiinnostaa D-vitamiinin, B12-vitamiinin ja rauta-arvojen kehitys, sillä ne ovat erityisen tärkeitä jaksamisen kannalta. Näiden kaikkien kanssa minulla on ollut aiemmin alhaisia arvoja, joten haluan seurata veriarvojeni kehitystä. Imettäessä (ja ehkä ei muutenkaan) kannata syödä isoja määriä vitamiineja ja hivenaineita ihan vaan varmuuden vuoksi.

Raudanpuutos on ollut viime vuosina paljon esillä mediassa ja hyvä niin. Tuntuu, että moni on hyötynyt siitä, että saa varastorautansa eli ferritiinin kohdilleen. Ikäisilläni naisilla varastorauta hupenee esimerkiksi raskauksien tai runsaiden kuukautisten myötä. Itsellänikin juuri edellämainitut syyt ovat romahduttaneet ferritiiniä. Matalimmillaan se on ollut vain 6 μg/l viitearvojen ollessa 15–125 μg/l.

Edellisen kerran kävin verikokeissa SYNLABilla huhtikuussa. Silloin ferritiinini oli jo viitearvoissa, mutta D-vitamiini oli alhainen. Nyt kun imetyksen vähenemisen myötä kuukautiskierto on taas palailee, haluan seurata erityisesti ferritiinin kehitystä.

Myös tällä kertaa otin Naisen Terveystarkastuspaketin. Siihen on valmiiksi kasattu naisen terveyden kannalta kiinnostava 11 tutkimuksen kokonaisuus. Tutkimus on tarjouksessa 95 € syyskuun loppuun saakka, eikä lääkärin lähetettä tarvita.

Labra-ajan varaaminen on todella kätevää ja tapahtuu kännykällä parissa minuutissa. Itse varasin aikani vasta edellisenä iltana ja silti tarjolla oli paljon aikoja joista valita. Myös itse visiitti toimipaikassa vie alle kymmenen minuuttia.

Itse kävin Kampin SYNLABissa, joka on aivan metroaseman vieressä. Pääsin heti ilmoittautumisen jälkeen verikokeeseen, ja homma oli hetkessä ohi. Koko prosessi on hoidettu todella tehokkaasti ja terveysturvallisesti. Ei pitkää odottelua aulassa tms.

Laboratoriokokeiden tulokset tulevat hämmästyttävän nopeasti, omalla kohdallani jo samana iltana. Ne on luettavissa SYNLABin verkkopalveluun kirjautumalla. Jo yhdellä silmäyksellä näkee, ovatko omat arvot viitearvojen sisällä. Myös eri mittauskertojen tulosten vertaileminen on helppoa.

Jos jokin arvo huolestuttaa, kannattaa ehdottomasti kääntyä lääkärin puoleen. Itselleni labrakokeet antavat mielenkiintoista dataa terveydentilastani ja ravintoaineiden imeytymisestä. Samalla ne kannustavat pitämään itsestä parempaa huolta ja syömään terveellisesti.

Nyt syyskuussa valitut SYNLABin laboratoriopaketit ovat tarjouksessa. Naisen tai miehen terveystarkastuspaketti on alennettuun hintaan 95 € (norm. 136€). Liikkujan paketti naiselle tai Liikkujan paketti miehelle 110 € (norm.156 €). Kampanja on voimassa 30.9. saakka.

hyvinvointi terveys ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *