Gluteeniton uutuusleipä testissä

Kaupallinen yhteistyö: Vaasan Oy

Retkillä parasta on eväät, jo lapsikin sen tietää. Meidän Adil jos kuka on on tämän faktan sisäistänyt. Hän on heti kärppänä kyselemässä eväiden perään, jos pysähdymme ulkoilun lomassa jonnekin luonnon helmaan.

Ja eväät ne ovat meikäläisellekin tärkeät. Ja mieluiten sellaiset jotka eivät hajoa käsiin jo matkalla suuhun.

Muistatteko evolution of dance –videot jotka olivat Facebook-hitti kymmenisen vuotta sitten? Olisi mahtavaa tehdä Evolution of gluteeniton leipä -video! Se alkaisi riisikakuista, siirtyisi leipäkoneella tehtyyn kohoamattomaan känttyyn ja jatkuisi jo siivuttaessa murenevaan teolliseen tuotokseen.

Kun on ollut kohta 20 vuotta keliaakikkona, on nähnyt aikamoisen kaaren gluteenittomien leipien kehityksessä.

Viime vuosien uutuuksia ei enää kyseiselle videolle kelpuutettaisi. Ne ovat jo toista maata. Enpä olisi taannoin voinut uskoa että jonain päivänä gluteeniton leipä on niin hyvää, että se kelpaa kenelle tahansa. Vaikka meidän  taloudessamme mies ei ole keliaakikko, aika usein sormet käyvät meikäläisen leipäpussilla.

Syksyllä sain Vaasan Moilas Free From -leipäuutuuksia testaukseen ja aiemman arvostelun voit lukea täältä. Tuotekehittelijät eivät ole senkään jälkeen laiskotelleet, vaan helmikuun alussa julkaistiin jälleen ihana gluteeniton uutuus. Vaasan Moilas Free From Täysjyväkauraviipaleet on runsaskuituinen, vehnätön, maidoton ja tietenkin gluteeniton uutuus. Leivän viljasta 51% täysjyväkauraa. Ja mikä parasta nämä leivät pysyvät kasassa!

Jos gluteenittomat leipomukset eivät ole vielä tuttuja, et ehkä tiedä mistä puhun. Gluteenittomasta viljasta puuttuu sitko ja ei ole yksi tai kaksi kertaa kun voikkari tai kakkupala varisee matkan varrelle jo pelkästä kosketuksesta. Tai kun ne rakkaudella tehdyt eväsleivät löytyvät repusta pussiinsa murentuneita. On siis todella ihanaa ja tärkeää että tämä leipä pysyy kasassa!

Vaasan Free From Täysjyväkauraviipaleet on tosi mehevä ja kauraisan makuinen. Juuri sellainen, jota voisi tarjota kenelle vaan – ei pelkästään gluteenia vältteleville. Maku tuo mieleen lapsuuden leivät ja ajan ennen keliakiaa. Tiedättehän, aina paistoi aurinko ja äiti oli tehnyt juustovoileivät kurkkuineen valmiiksi. Ja sellaisena tykkään leipäni edelleen syödä; niin että päälliset eivät peitä leivän omaa herkullista makua. Ihanaa kun leipä maistuu leivälle, eikä gluteenittomalle leivälle.

Olen aivan valtavan iloinen, kun gluteenittomiin tuotteisiin panostetaan ja uutuuksia tipahtelee tämän tästä. Ja vieläpä maun lisäksi kuitua pursuilevia.Free From -tuoteperhe on syntynyt kahden leipomon yhteistyönä. Täältä pääset tutustumaan tarkemmin Vaasan Moilas Free From -leipäperheeseen.

adf.track(546989, ’02_2021_VAASANFREEFROM_JASMINHAMID’);

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *