Unelmien herkkuleipä x 3

Kaupallinen yhteistyö: Vaasan Oy

Viime viikolla vietettiin keliakiaviikkoa.Teemaviikon innoittamana olen muistellut lähes 20-vuotista gluteenitonta taivaltani. Tuntuu aivan uskomattomalta, että tuolloin oli vielä ihan ok tarjoilla keliaakikolle riisikakkuja.

Diagnoosin saadessani lähikaupasta löytyi tasan yhtä laatua leipää ja yhtä laatua makaroneja. Jossain vaiheessa valikoima alkoi vähän kyllästyttää, ja vanhempani ostivat leipäkoneen – tuon 90-luvun muotikodinkoneen ruokavaliotani monipuolistamaan. Äitini on taitava leipoja, mutta gluteenittomat jauhot nostivat hänelläkin tien pystyyn. Kun sitko puuttui, tuli leivistämme kivikovia kannikoita, ja aika pian leipäkone jäi pöyttymään vaatehuoneen perälle.

Toista se on nykyään! Meitä gluteenitonta ruokavaliota noudattavia hemmotellaan ja uutuuksia tipahtelee tämän tästä. Tänä vuonna olemme saaneet nauttia Vaasanin ja Moilasen yhteistyössä lanseeraamasta Free From -leipäsarjasta. Innokkaana maistelijana Tummat siemenpalat ja Tumma siemenlimppu ovat minulle tietenkin jo ennestään tuttuja. Tänä syksynä lanseerattiin Pehmeät Rieskapalat, joilla pääsin herkuttelemaan myös yhteistyön muodossa.

Heti ensimmäinen havainto on, että Pehmeät Rieskapalat ovat käsittämättömän pehmeitä ja hyvin kasassa pysyviä. Mikäli gluteenittomat tuotteet eivät ole ennestään tuttuja, niin selvennän hieman. Gluteenittomista viljoista puuttuu sitko, ja ei ole harvinaista, että puolet leipäpalasta rapisee muruiksi jo matkalla lautaselta suuhun. En toki muista mikä on tavallisen leivän suutuntuma, mutta veikkaan että tässä ollaan todella lähellä!

Toinen mikä ilahduttaa jo ennen maistamista on kuitupitoisuus. Gluteenittomassa ruokavaliossa kuiduista on helposti pulaa ja välillä olen joutunut turvautumaan jopa erilliseen kuitulisään. Ihan mahtavaa, kun gluteeniton leipä ei ole enää mautonta ja ravintoköyhää höttöä!

Ja sitten päästäänkin makuun! Jotain kertoo jo se, että Pehmeät Rieskapalat kelpaa myös muille kuin perheen ainoalle keliaakikolle. Aika usein saan nimittäin syödä omat leipäni ihan itse. Leipä tosiaan on nimensämukaisesti todella pehmeä. Puhdaskauran ja perunan yhdistelmä tekee leivästä maukaan ja raikkaan.

Yhteistyön kunniaksi jokainen perheenjäsen sai tehdä unelmiensa herkkuleivän!

Santtu on valitsi omaan leipäänsä tuorejuustoa, graavia lohta, tilliä ja sitruunaa. Sanoisin että aikamoinen herkkubrekkari arkiaamuun! Tätä graavivoikkaria en sattuneesta syystä päässyt itse maistamaan, mutta hyvältä näytti. Ehkä jo kuukauden päästä on omakin vuoroni!

Omaan leipääni tuli niin ikään tuorejuustoa, mutta päälle laitoinkin marjoja – nyt kun kesän viimeisistä tuoreista saa vielä nauttia. Olen raskauden myötä himoinnut raikkaita makuja ja tämä onkin aivan loistava combo. Mikä parasta, vaikka valitsin makeat täytteet, ei tämä leipä ole lainkaan epäterveellinen.Väritkin ovat niin kauniit, että marjaleipä sopisi hyvin esimerkiksi brunssikutsuille.

Adil puolestaan panostaa leivässään yksinkertaisuuteen! Ihan jo senkin takia, että mitkään päälliset eivät pysy matkassa mukana.  Taapero sai leivälleen ainoastaan margariinia, ja siitäkin puolet on pitkin poskia. 😀 Ei kovin instaworthy, mutta hyvin näytti uppoavan.

Lisää Vaasanin uutuudesta voit lukea täältä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *