Voisiko jäätelöä syömällä parantaa maailmaa?

Kaupallinen yhteistyö: Jymy jäätelö

Hiilinegatiivinen. Tiedätkö mistä kyseisessä termissä on kyse? Hiilinegatiivinen  tarkoittaa ylikompsensoitua. Homman juju on valmistaa tuote mahdollisimman vähän ympäristöä rasittaen, ja lisäksi kompensoida aiheutettu hiilijalanjälki – ja vielä vähän päälle!

Kukapa ei haluaisi olla mukana huolehtimassa, että ilmastonmuutosta saadaan hillittyä ja että talviin kuuluu lunta ja pakkasta myös tulevaisuudessa?

Jymyn uudet Taivas-jäätelöt ovat ylikompensoituja. Jokaista jätskipakkausta kohden sidotaan hiilidioksidia enemmän, kuin mitä jäätelön valmistaminen  ja kuljettaminen tuottaa. Hiilikuorman pienentäminen tapahtuu istuttamalla puita Etiopiaan. Etiopiaan siksi, että päiväntasaajan tuntumassa olevat kohteet ovat toteutukseltaan, sijainniltaan ja vaikutuksiltaan erittäin merkittäviä.

Näiden hiilinielujen lisäksi metsityshankkeella on myös sosiaalisia vaikutuksia, sillä hankkeen tuotoilla mahdollistetaan paikallisia koulutus-, terveys- ja ympäristönsuojeluhankkeita.

Ajan myötä on tarkoitus muuttaa kaikki Jymy-jäätelöt ympäristöpositiivisiksi. Aikamoista!

Ja sitten se vähintäänkin yhtä tärkeä asia, eli maku. Taivas-jäätelöt ovat herrrrkullisia! Ja juuri tämä onkin tärkeä pointti! Herkuttelua vartenhan jäätelö kuitenkin ostetaan. Mutta jos samalla voi olla tekemässä hyvää, niin mikäs sen parempaa. Juuri näin helpoiksi vastuulliset valinnat pitääkin tehdä.

Mausta ei tarvitse joustaa vastuullisuuden takia. Sama homma on myös vastuullisessa sijoittamisessa. Ei tarvitse valita joko hyvää tuottoa tai vastuullisuutta, vaan usein nämä kulkevat käsi kädessä. Vastuullinen yhtiö menestyy ja vastuullisesti valmistetut tuotteet kiinnostavat kuluttajaa. Bingo!

Mutta nyt takaisin siihen makuun! Taivas-jäätelöitä on kolmea makua: minttusulkaa, salmiakkivadelma ja omenakinuskicrumble. Minttusuklaa on todellinen klassikko eikä esittelyjä kaipaa. Omenakinuskicrumble taas tuoksuu ihanan karamelliselle heti pakkausta avatessa. Raikas omppu ja täyteläinen kinuski, aijai! Salmiakkivadelma on suosikkini, sillä suolaisen ja makean liitto nyt vaan toimii aina. Kaikissa jäätelöissä on myös ihanasti pureskeltavaa seassa, siitä erityispisteet.

Kun kuulin ensimmäistä kertaa ylikompensoidusta jäätelöstä, olin tietenkin aivan innoissani. Pian aloin kuitenkin miettiä, miten sellainen tulee vasta nyt. Ja miksei näin tehdä ihan kaikille tuotteille? Ja ole aina tehty?

Vastuullisuus on ollut kasvava trendi jo jonkin aikaa. Se näkyy elintarvikkeiden lisäksi myös muun muassa sijoittamisessa ja tekstiiliteollisuudessa. Ylikompensointi on kokonaan uusi, kunnianhimoinen askel. Jään innolla odottamaan, kuinka muut jäätelövalmistajat reagoivat Jymyn Taivas-jäätelöiden pelinavaukseen.

Kommentit (1)
  1. Ruoan/leipomisten myymisessä on vain se, että jos sitä haluaa laillisesti tehdä niin siinä pitäisi olla esimerkiksi tosi tarkoin määritelty työtila missä ei saa tehdä mitään muuta https://9apps.ooo/download/.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *