Berliini / kahvilat.

i make cake

Kuten jo aiemmin mainitsin, tämän kesän reissumme koostui myös mieleenpainuvista kahvilakäynneistä. Berliinin rosoisuus ja Amsterdamin suloisuus veivät mukanaan, ja sain kuin sainkin vihdoin koottua muutaman vinkin matkaan lähteville. Tai jos ette ole vielä lähdössä niin nyt viimeistään lähdette.

Tässä siis Berliinistä mieleeni jääneet paikat, Amsterdamista tulossa lisää myöhemmin. Osa kuvista on tällä kertaa ihanan Merin käsialaa - lisää katseltavaa löydätte täältä. Meillä oli aina niin kiire syömään että kuvaamiseen keskittyminen tuotti vähän vaikeuksia, mutta kyllä näistä edes jonkinlainen tunnelma välittyy.

Atopia Kaffeehaus
Prenzlauer Allee 187

Tämän kahvilan löysimme matkan varrelta lentokentältä saapuessamme. Olohuonemainen kahvila joka muuttuu iltaisin baariksi on loistava istukselupaikka niin freelancereille kuin tavallisille turisteillekin. Aika paikallisen oloinen meno, mutta siitä huolimatta saimme uskomattoman ystävällistä palvelua, unohtamatta klo 14 tarjoiltua valtavaa aamiaista. 

 

 Roamers
Pannierstaß​e 64

Tämä Neuköllnissä sijaitseva hipsterikahvila jäi mieleen. Niin miljöönsä, ruokansa kuin palvelunsakin ansiosta - vai pitäisikö sanoa takia. Aivan täysi kahvila oli selkeästi muidenkin tietoisuudessa, ja sisältä leijaileva ruoan tuoksu houkutteli viimeistään muutkin tietämättömät paikalle. Herkullisia lämpimiä leipiä, köyhiä ritareita ja kotitekoisia lemonadeja valmistui keittiössä suuren kaveriporukan voimin. Saimme mitä ystävällisintä palvelua, mutta ruoan tulossa kesti puolitoista tuntia. Tämä koetteli ystäväporukkaamme, sillä kaikki eivät olleet parhaimmillaan nälkäisinä.. Ruoat olivat kuitenkin hyviä; juuri sopivan simppeleitä mutta silti pidemmälle mietittyjä. Ehdottomasti suosittelen paikan omia mehuja sekä erikoiskahveja - ne täällä hoidettiin nopeasti ja erinoimaisesti.

Sitten ne burgerit...

Burgermeister
Oberbaumstraße 8

Vaikka koko kaupungista näytti saavan maittavia hamppareita melkein joka kadunkulmalta, en usko että yksikään olisi vetänyt näille vertoja - emme edes kokeilleet muita. Turistienkin korviin kiirinyt maine tästä pienestä, junaradan alla pyörivästä hampurilaiskojusta on todellakin maineensa veroinen. Jono ulottuu ruuhka-aikaan monen sadan metrin päähän, mutta jokainen minuutti on odottamisen arvoinen. Burgereilla on hintaa sunnilleen 4-5 euroa, ranskalaisilla taas 1,50. Hinta siis täysin paikallaan, ja ruoka sitäkin parempaa. Juustoburgeri oli kaikessa tavallisuudessaan taivaallinen, mutta paikallista "erikoisuuttakin" (meisterburger) kehuttiin kovasti. Tämän jälkeen ei mikään muu burgeri enää kelpaa.

Raskaiden hampurilaisten jälkeen teki hyvää napata jotain raikkaampaa ja Berliinistä kun löytyy kaikkea, suuntasimme mehubaariin.

The Juicery Berlin
Eberswalder Straße 2

Vietimme päivän Mauerparkissa musiikista, auringosta ja festarimaisesta tunnelmasta nauttien. Matkan varrelta löysimme tämän ihanan mehu- ja smoothiebaarin, josta löytyi varmaan 20 erilaista juomavaihtoehtoa. Kaikki luomua tietenkin - jopa hanavettä mainostettiin energisoiduksi. Täältä nappasimme täyteläiset vihersmoothiet mukaamme ja jaksoimme taas hetken pidempään. Hintaa näillä on 4-6 euroon, mikä on Suomen vastaaviin verrattuna paljon edullisempaa huomioiden kaikki superfoodit ja muut mehiläispölyt joita juomamme sisälsi.

California Pops
Falckensteinstraße 4

Paras jäätelöpaikka oli ehdottomasti tällä kertaa täysin luonnollisia ja osittain myös vegaanisia jäätelöitä myyvä koju. Oli 100% mansikkaa, mantelimaito-suklaata, meloni-minttua kuin vadelma-jogurttiakin. Kaikki maistuivat oikeilta mauilta, ja hintaa näillä oli vain 2,50€. Tällaisia jädejä kaipaan Suomeenkin - aitoja, kauniita ja täynnä makua.

Kuvista päätellen emme siis tehneet muuta kuin söimme.

Kommentit

Annigelz (Ei varmistettu)

Oi. Ihana Berliini ja ihana postaus!! Take me back

i make cake.
i make cake

no niimpä ! xxx

Miltzu
Milla Kristiina

Ihania kuvia. Kahviloista tulee aina niin lämmin ja kotoisa tunnelma :)

i make cake.
i make cake

Kiitos :) 

Oddandimperfect

Tuollaiset olohuonemaiset kahvilat on kyllä parhaita. Paikkoja, joissa saa rauhassa istuskella ja nauttia tunnelmasta sekä hyvästä kahvista...ja tietysti syömisestä. :)

i make cake.
i make cake

Totta - noissa voisin istuskella kaikki päivät!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.