kakkua napaan naiset!

i make cake

Ihanaa naistenpäivää kaikille meille upeille naisille, tytöille, kisuille ja neideille! Itse vietän sitä mitä sopivammassa seurassa, nimittäin oman äitini kanssa. Otettiin varaslähtöä juhlapäivään jo eilen illalla - kokkailtiin moules&frites sekä jälkiruoaksi olin tehnyt meille mustikkaraakakakkua. Ei ollut ehkä kaunein tekemäni raakakakku, mutta ohjeen ja paremmat kuvat löydätte täältä. Tämänkertainen kakku oli mustikalla ja "valkosuklaalla", ja pohjaa muuntelin lisäämällä raakakaakaota ja kookoshiutaleita.

Tämä raakaruoka villitys lähtee leviämään hurjaa vauhtia. Onhan se ollutkin jo olemassa jonkin aikaa, mutta Suomessa tuntuu nyt vasta löytyvän raakakakkuja kahviloista ja bongasinpas uusimmasta Pirkka-lehdestäkin raakakakkuohjeen. Hyvä Suomi! Raakaruokaa täyspuolisena ravintona en kyllä alkaisi itse toteuttaa, mutta virkistää se aika lailla leipomista kun saa leikkiä jollain uudella. Maria Lönnqvistin Raakaleipurin parhaat kakut- kirja makoilee mulla keittiön seinää vasten, ja sieltä löytyykin melkoista inspistä ja ideaa... Puhumattakaan australialaisesta Pana Chocolate chocolatier'sta, jonka raakasuklaat ja -kakut komeilevat parhaiten instagrammissa.

Ja hei jos näitä kakkusia ei jaksa alkaa kotona vääntää, niin suosittelen lämpimästi Helsingissä Johan&Nyströmiä ja Hymy Raw Food Caféa. Hirveästi himottaa vasta aukaistu Ruplakin, joka tarjoilee Green Streetin raakakakkuja. Myös Turun ensimmäinen raakakakkula Pure tuli testattua viime reissulla ja voin sanoa että oli kyllä mukava paikka. Laittakaa ihmeessä vinkkejä tulemaan jos mielessä muhii hyviä kahviloita :)

Ei tässä muuta tältä päivältä, kun että kakkua napaan naiset, olette sen ansainneet! bisous xxx

Kommentit

Kanelibasilika

Tuli mieleen My Little Pony ^^ herkullisen näköinen kakku!

i make cake.
i make cake

Hihi, kiitos!:)

Minna K-M (Ei varmistettu)

Tarkoittanet Café Kokkoa? Johan & Nyströmiä vetänyt Pasi Kokko perusti oman paikan yläkertaan, josta noita raakaherkkuja saa. (Tai ehkä niitä saa edelleen alakerrastakin?) Blogisi on aivan ihana, Mira! Hyvää jatkoa!!

i make cake.
i make cake

Voi kiitos! Café Kokossa olen käynytkin, mutta se suljettiin vissiin syksyllä Kanavarannassa ja avataan Kalevankadulle kuulemma piakkoin... Mutta Johan&Nyströmiltäkin sai ainakin joskus raakakakkuja:)! Ihania kahviloita molemmat.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.