Mausteinen cashew-kaakao.

i make cake

Kaakaota tulee juotua liian harvoin, sillä kahvin suurkuluttajana nyt vaan suuri kofeiinimäärä houkuttelee. Iltaisin taas juon litroittain teetä, joten tasapainottelen yleensä näiden kahden juoman välillä. Joskus oikein kylminä ja pimeinä iltoina tekee kuitenkin mieli kaakaota, varsinkin jos suklaavarastot ovat tyhjinä. Kaakao on mielestäni parasta mausteisena ja voimakkaan suklaisena, jolloin sen vaikutukset tehostuvat. Chili ja muut mausteet lämmittävät kehoa ja kaakao buustaa mielihyvähormoneja - mikä voisikaan olla parempi juoma Suomen pimeään, paikoin masentavaan talveen?

Mulla oli käytössä tässä kaikkea herkkua mm. taateleista cashew-voihin. Pähkinävoi toi kivaa lisämakua ja kermaisuutta juomaan, ei kuitenkaan liikaa sillä cashew-voi on sopivan neutraalin makuista. Rakastan kaikkia pähkinätahnoja, ja tämän cashew-voin löydettyäni olen keksinyt niille aivan uusia käyttötapoja - suoraan purkista syömisen lisäksi. Tätä löytyy ainakin Foodinilta, mutta niin varmaan suuremmista ruokakaupoistakin.

MAUSTEINEN KAAKAO CASHEW-VOILLA

2,5 dl haluamaasi maitoa (kokeile tavallista, kookos-, kaura- tai pähkinämaitoja)
1 iso rkl cashew-voita
ripaus ruususuolaa ja vaniljaa
ripaus chilihiutaleita
2 pehmeää taatelia
3 tl (raaka)kaakaota
ripaukset kardemummaa, kanelia ja inkivääriä

>> Lämmitä maito kasarissa tai mikrossa kuumaksi. Lisää kaakao ja sekoita joukkoon. Blendaa kuuma kaakao loppujen mausteiden / ainesten kanssa ja kaada mukiin. Nauti kermavaahdolla, suklaaraasteella tai kaakaotomulla koristeltuna.

Tätä kuppi saavuttua kotiin pitkän päivän jälkeen, tihkusateessa ja tuulessa rämmittyä. Ei paha, ei ollenkaan paha. Bisous xxx

Kommentoi