pariisin piilopaikkoja.

i make cake

Päätin jakaa pari kivaa paikkaa jos satutte oleskelemaan Pariisissa! Kaupunki jossa tuntuu että kulttuurin aistii jokaisella henkäyksellä. Kaikki on samaan aikaan niin esillä, mutta myös niin piilossa. Hyvät ravintolat ja baarit täytyy tietää, ne, joilla on tapana sijaita mitä syrjäisimmillä kujilla. Kauppakadut joilta bongaa upeita löytyjä, toreja joiden hinnat ovat niin alhaalla että melkein naurattaa. Listasin nyt parit menovinkit, joita ei välttämättä löydä ihan vain kävellessä kaduilla.

Le Marché des Enfants Rouges

Pariisin vanhin tori, joka on tapansa mukaan hyvin piilotettu Marais'hen. Täynnä ravintolakojuja, kala- ja lihatiskejä, kukkia, hedelmiä ja vihanneksia -  mitä vaan torilta voi odottaa. Varsinkin sunnuntaisin paikka kuhisee lounastelijoita, tietenkin paikallisia pariisittaria. Hinnat ovat sopivat ja valikoimaa löytyy, ainoa miinus että tori on maanantaisin kiinni mutta niin tuntuu kaikki muukin täällä olevan.

39 Rue de Bretagne
ti-la 8.00-20.30
su 8.30-17.00

 

Le Comptoir Général

Kanaalin lähellä sijaitseva, tämäkin viidakkomaiseen puutarhaan piilotettu monitoimitalo palvelee kaikenlaisia asiakkaita; nuoria, aikuisia, vanhuksia ja vauvoja. Sisäänpääsymaksu maksetaan omantunnon mukaan, jonka jälkeen voi nautiskella kupin kahvia taikka kierrellä kirpputorilla. Joskus myös elokuvia ja taidenäyttelyitä. DJ soittaa joka ilta, joten oiva aloittelupaikka tai ihan muuten vaan after workia kaipaavalle. Afrikkalaistyylinen ghettotalo tuli koettua viime viikonloppuna, mutta vinkiksi että rommipunssi oli aivan karmeeta litkua. Pysytelkää siis kahvissa tai tutummissa drinkeissä. Tänne on kiva tulla ihan vain istuskelemaan ja leikkimään boheemia ranskalaista.

80 Quai de Jemmapes
joka päivä klo 11 lähtien, lukuunottamatta poikkeusaikatauluja jotka löytyvät sivuilta


 

Merci Concept Store

Tämä ei ole niinkään piilossa, mutta silti mainitsemisen arvoinen paikka. Merci koostuu nimensä mukaisesti yhdestä isosta concept storesta, lounaskahvilasta, sekä älyttömän kivasta kirjakauppamaisesta kahvinurkasta. Koko paikka on itsessään kuin näyttely; ihana vain katsella ympäriinsä ja inspiroitua. Paljon vaatteita, astioita, huonekaluja ja taidetta. Tulee mieleen Colette, mutta rennommalle tasolle vietynä. Tai Köpiksen monet design-paratiisit.
Kahvilabaarin itsetehty lemonade oli ihanaa, niin kuin myös kahvi jota olen juonut tuolla istuskellessa melko usein. Iltapäivärentoutumista designin parissa kaipaaville.

111 Boulevard Beaumarchais
ma-la 10.00-19.00
su suljettu

Pikseleistä huomaa että kännykällä kiireessä räpsittyjä kuvia. Hups.

Kommentit

Hanna K
Sunday Blondie

Voih, nämä kauniit kuvat eivät todellakaan helpottaneet Pariisi-tuskaani! Olen matkaillut kaupungissa kaksi kertaa: ensimmäisellä kerralla olin niin lapsi, etten muista matkasta enää mitään, ja toisella kerralla olin reilaamassa, joten emme ehtineet viipyä Pariisin kaduilla kauan. Siksi olisikin ihanaa päästä tutkimaan kaupungin pienempiä toreja ja sivukujia ajan kanssa! Kiitos vinkeistä, pistän talteen tulevaisuutta varten :--)

i make cake.
i make cake

Kiva jos vinkeistä on apua! Pelkällä viikonloppureissullakin ehtii kokemaan paljon jos on hyviä paikkoja selvillä:)

Bisous, Roosa (Ei varmistettu) http://forgivemeautumn.blogspot.fi/

voi että, tulipa kova ikävä takaisin pariisiin! :'--)

Kommentoi