redefining porridge / tuorepuuro.

i make cake

Puuro ei ole koskaan ollut ystäväni. Kotona se tehtiin aina veteen ja tarjoiltiin voisilmän ja usein myös marjojen kera. Onneksi isäkään ei tykännyt niin sain siitä tekosyyn olla syömättä. Mummolassa taas oli samaan aikaan sekä mannaa että suolaista kauraa. Ne kauhun hetket aamiaispöytään istuessa...

Nyt puurosta on kuitenkin muovaantunut yksiä tämän hetken trendiruokia. Puurobaarit sen kuin yleistyvät, ja kohta Suomenkin valloittaa tämä kummallinen aamiaistrendi. Nämä puurot koristellaan kuitenkin pähkinävoilla, marjoilla, mulpereilla, chiasiemenillä ja ties millä muulla - jopa avocadolla. Mutta tästä ei kyllä tule mieleen se veteen keitetty voisilmäpuuro. Tykkään. Todella paljon.

Ehkä puurovihani on nyt selätetty ja voin alkaa kutsua sitä jopa yhdeksi lempiaamiaisekseni. Tähän ei ole tarvittu muuta kuin hitunen uusia ideoita, erilaisia makuja ja kokeiluja. Paljon inspiraatiota löytyy myös ulkomaalaisten - varsinkin tanskalaisten - puurobaarien instagrammista.

Tässä tällä kertaa yksi tuorepuurokokeilu jota olen tehnyt nyt jo useampana aamuna. Mausteinen puuro yhdistettynä syksyisiin omppuihin on tällä hetkellä juuri sitä mitä tekee mieli. Sain lisäksi Ginger Peoplelta kokeiluun muutamia inkiväärituotteita, joista levite osoittautui erittäin käteväksi tässä reseptissä. Pieni nokare inkivääritahnaa tuo juuri sopivaa potkua syysflunssan karkottamiseksi.

RAW PORRIDGE / INKIVÄÄRILLÄ, OMENALLA & KANELILLA
yhdelle

1,5 dl kaurahiutaleita
2 dl mantelimaitoa
1 tl kanelia
(halutessaan myös 0,5 tl kardemummaa)
1-2 rkl Ginger Party-inkiväärilevitettä, tai pieni pala tuoretta, raastettua inkivääriä
1 pieni omena raastettuna
ruususuolaa
vaniljaa

>> Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja anna turvota yön yli. Jos puuro on aamulla liian paksua, lisää loraus maitoa ja päinvastaisessa tilanteessa pieni kourallinen lisää kaurahiutaleita. Tarjoile pähkinöiden, siementen ja marjojen kera.

Rauhassa nautitut aamupalat villasukat jalassa ovat tällä hetkellä niitä parhaimpia hetkiä. Ihania syksyisiä aamiaishetkiä kaikille xxx bises

Kommentoi