ruusujäätee.

i make cake

Ystäväni toi Istanbulista tuliaiseksi kuivattuja ruusunnuppuja, mikä sai minut taas keittelemään ruusuteetä. Tämä oli jossain vaiheessa melkein jokailtainen rutiini, pannullinen kukkaisteetä. Nyt taas uudelleen innostuneena olen ottanut vanhan tavan käyttöön ja se sopiikin loistavasti kesän odotteluun. Ideana oli jakaa ohje ruusujääteestä, mutta nyt kun katselen ulos suosittelen juomaan teet vielä lämpimänä. Jääköön jääpalat sitten kesäisimmille keleille.

Tämä on itseasiassa aika monikäyttöinen ohje, sillä sen voi nauttia ainakin 1) lämpimänä, 2) kylmänä, sekä 3) alkoholilla terästettynä kesän raikkaimpana drinkkinä. Ensi kerralla kesäjuhlissa tarjolla siis "teetä". Kokeiltu myös smoothien kanssa - aivan mahtavaa margaritaa tulee mansikasta, ananaksesta, inkivääristä ja omenamehusta (siis terästettynä).

Nyt jäi vodka vielä kaappiin. Sen sijaan maustoin teetä vaniljalla, kardemummalla ja pienellä lorauksella hunajaa.

RUUSUJÄÄTEE

1 l kiehuvaa vettä
pieni kourallinen kuivattuja ruusunnuppuja
0,5 tl hienoksi jauhettua kardemummaa
0,5 tl aitovaniljaa
2 tl tai oman maun mukaan hunajaa / agavesiirappia

>> Keitä vesi kiehuvaksi. Kaada joukkoon vähän kylmää vettä, jotta vesi ei ole ruusunnuppujen päälle kaadettaessa täysin 100c. Lisää mausteet ja makeutus, anna hautua 10 minuutista eteenpäin. Jäähdytä tee ja lisää muutama jääpala.

Niin ja nyt mietitte mistä noita ruusunnuppuja saa. Totuus on, että omani olen saanut tuliaisina joko Kiinasta tai nyt tällä kertaa Istanbulista. Luulisin että näin kauas ei tarvitse mennä, vaan luontaistuotekaupoista, hyvistä teekaupoista (ThéHuone) ja toreilta voisi löytyä pussukat tätä kuivakukkasta. Vielä on kuukausi aikaa metsästää ennen drinkkikauden alkua! Bises xxx

Kommentit

ingis8

Ihanan näköistä :)

i make cake.
i make cake

hih, eikö olekin! testiin vaan :)

Kao Kao

Kaunista.

Kommentoi