tattarimurot.

i make cake

Haeskelin vähän ruokainspistä - Berliinistä ja Amsterdamista. Tämä oli ensimmäinen käyntini molemmissa kaupungeissa ja ihastuin molempiin. Berliinissä tuli  maisteltua mm. kaupungin (tai koko maailman) parhaat burgerit, juotua raikkaita vihermehuja, unohtamatta uskomattoman edullisia falafeleja, jotka olivat ehkä elämäni parhaita.

Amsterdam taas oli täynnä mitä ihanempia kahviloita, joista parhaat kahvini join Lot Sixty Onessa. Tällaisia kahviloita lisää Suomeen. Myös toinen mieleenpainuva hetki oli aamaisemme CT- coffee & coconut- kahvilassa. Miljöö oli upea; kolmikerroksinen kahvila ulottui kattoparvelle saakka, katosta roikkui  kasveja ja ties mitä taideteoksia, ja tarjoilu koostui tämän hetken trendiruoasta. Cleaneating-aamiaisemme olivat hyviä, en ehkä äänestäisi parhaiksi koko reissulla, mutta ideat ja tunnelma hurmasivat täysin. Mieleen jäi tattarisuurimoista poksautellut "murot", joita oli ripoteltu açai-kulhoni koristeeksi.

Nyt kotona hieman matkaikävissäni löysinkin näitä suurimoita kaapista. Superhelppoa ja kivaa vaihtelua myslille, jossa olen aiemmin käyttänyt paahdettua kvinoaa. Kannattaa muistaa huuhdella jyvät hyvin, sillä muuten saattaa tulla vatsa kipeäksi. Muuten tattari on oikein vatsaa hellivää superruokaa, joka toimii mukavana proteiinilisänä aamiaisjogurttiin.

 PAAHDETUT TATTARISUURIMOT ELI "TATTARIMUROT"  

muutama kourallinen / haluamasi määrä kokonaisia tattarisuurimoita

>> Huuhdo raa'at tattarisuurimot ensin kiehuvan kuuman veden alla, jonka jälkeen toista sama kylmällä vedellä, noin muutaman minuutin ajan.

>> Valuta suurimot ja levitä ne kuivumaan uunipellille leivinpaperin päälle muutamaksi tunniksi / yön yli. Lämmitä uuni 145c ja paahda niitä niin kauan, kunen suurimot ovat kullan ruskeita ja huomaat muutaman niistä "poksahtaneen" auki. Eron huomaa myös jo maussa, jolloin suurimo on helppo syödä, eikä ole yhtä kova kuin raaka.

Tarjoa tattarimuroja smoothien tai jogurtin päällisinä, ripottele salaatteihin tai keittoihin. Kaikille oikein ihanaa loppukesää ja rentoja aamiaishetkiä xxx bises

Kommentit

Aniaa
no delays

Hmmm, mielenkiintoista, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! 

i make cake.
i make cake

Suosittelen! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.