vaalea inkivääriglögi.

i make cake

Pikkujoulukauden alettua on glögi taas löytänyt paikkansa keittiönkaapissani. Jos totta puhun, voisin juoda sitä ympäri vuoden mutta näin pienen tauon jälkeen se maistuu entistä paremmalta. Testiin pääsee myös joka vuosi Blossan joulumaku (2015: Earl Grey & sitruuna), joka ei tänä vuonna maistunut niin sitruunalta, teeltä kuin glögiltäkään - mutta hyvää oli silti. Suosittelen vaalean glögin ystäville talvijuomaksi, mutta en menisi glögiksi kutsumaan.

Meidän perheen joulu on aina ollut vähän perinteisen ulkopuolelta - ei ole laatikoita, kinkkua eikä punaista glögiä. Nämä on aina korvattu omilla perinteiksi muodostuneilla jouluruoilla, mm. savukalkkunalla ja mustaherukkakastikkeella sekä suuren suurella kalapöydällä. Ne tekevät joulun, samoin kuin tämä vaalea glögikin jota kuluu meillä kattiloittain. 

Sain Ginger Peoplelta vähän inkiväärituotteita kokeiluun ja niistä löytynyt siirappi sopi glögin joukkoon älyttömän hyvin. Glögin kuuluu olla makeaa ja myös melko mausteista, joten lisäsin joukkoon vielä pari kanelitankoa, pomeranssin kuorta sekä pienen palan tuoretta inkivääriä. Rohkeat voivat lisätä muutaman rosmariinin oksan taikka neilikkaa, niistä saa halutessaan pientä vaihtelua.

VAALEA INKIVÄÄRIGLÖGI
noin neljälle hengelle

1 l kirkasta omenamehua
3 kanelitankoa
2 cm pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna

Ginger Party- inkiväärisiirappia

+ vaihtoehtoisesti mandariinin tai pomeranssin kuorta / rosmariinin oksia / alkoholia (vodka, calvados yms.)

manteleita & rusinoita

>> Keitä kattilassa omenamehua, kanelitankoja ja inkiväärinpaloja noin puolesta tunnista pariin tuntiin. Lisää tässä vaiheessa myös mandariinin kuori tai rosmariinin oksat, mikäli käytät niitä. Mitä kauemmin keittelet glögiä, sitä vahvempaa siitä saat. Voit tällöin jatkaa sitä pelkällä omenamehulla, jolloin glögipohja toimii "tiivisteenä" myös myöhempää käyttöä varten.

>> Tarjoiluvaiheessa annostele glögi laseihin ja kaada lusikallinen inkiväärisiirappia jokaiseen lasiin, sekä 2-4 cl alkoholia mikäli käytät. Lisää myös manteleita, rusinoita tai muita koristeita ja nauti.

Oikein ihanaa pikkujoulukauden alkua kaikille ja nauttikaa pimenevistä illoista - kynttilät päälle ja glögiä kuppiin niin ei voi olla muuta kuin mukavaa xxx bises

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.