vettä vettä vettä.

i make cake

Olen älyttömän huono juomaan vettä. Monta kertaa olen vannonut alkavani juomaan sen kolme litraa päivässä, mutta jo ensimmäisen kokeilupäivän jälkeen olo on vetinen. Kropassa on liikaa nestettä, turvottaa ja ruoka ei maistu. Seuraavana päivänä jo hylkään sen jättimäisen pullon ja rupean kittaamaan kahvia ilman mitään vesilasillisia. Kuulostaa kamalalta, ainakin sen jälkeen kun on lukenut niin monista eri lähteistä miten hyväksi vedenjuonti on.

Hassua kyllä, vesi on aina ollut mun ruokajuoma. Pienenä en juonut paljoa mehuja enkä limuja (kiitos äiti), ja maidonkin hylkäsin jo melko nuorena. Ruoan kanssa vettä kuluukin monta lasillista, puhumattakaan urheillessa. Mutta "huvikseen" veden juominen tuntuu todella hankalalta, eikä aamuisinkaan ole koskaan jano. Mikä siis avuksi?

Sitruunavesi kuulemma edistää ruoansulatusta, nesteyttää tehokkaammin, energisoi ja parantaa vastustuskykyä. Kokeilin tätä kikkaa, pilkoin joukkoon vielä vähän inkivääriäkin ja annoin hautua yön yli jääkaapissa. Aamulla kulautin lasillisen ja sen perään heti toisenkin. Tähän jotenkin koukuttuu, sillä veden juominen ei ole koskaan ollut helpompaa. Ihan vanha juttu, mutta innostuin nyt vasta kunnolla.  Ehkä alankin kanniskelemaan vesipulloa päivisin mukanani.

Luottoainekset ovat inkivääri ja sitruuna, mutta haikailen vähän rosmariininoksan ja kurkunkin perään. Tätähän voi käyttää vaikka drinkkipohjanakin, jos haluaa tehdä detox-coctailin! Makeutusta hunajasta ja vähän puhdasta terästystä joukkoon. Nyt on vasta tiistai mutta nopeasti se viikonloppu tulee... Hyvää tiistaita kaikille, pitäkää nesteytyksenne kunnossa! bisbis xxx

Kuvissa olevat vesilasit löytyivät Habitat'sta. Viime viikon löytö, josta olen todella onnellinen :)

Kommentit

pariisinvarpunen (Ei varmistettu)

heippa!
ihana kiitos ihanasta vesivinkistä. minun paha tapani on taas toisinaan kulautella liikaa vettä kerralla, jolloin myöskään ei ruoka enää maita, heh. tapoja on siis monia - ehkäpä sitruunalla ja inkiväärillä terästetyn veden myötä opin baby stepsein vähentämään :-) kuulostaa ainakin raikkaan herkulliselta ja tulee drinkkitipsi hyvään saumaan viikonloppua jo tiiraillessa!
kiitos ihanasta blogista, asun nykyään pariisissa ja olen poiminut monia söpöjä vinkkejäsi! ps. voisitko s'il vous plaît lisätä bloglovin-härvelin blogiisi, se olisi superb :--)

i make cake.
i make cake

Coucou et merci!

kiva kuulla että blogi ja postaus miellyttää! Nauti pariisista, se on aivan ihana kaupunki :) blogi on itse asiassa jo bloglovinissa, mutta hankala löytää: kopioi blogin http-osoite etsintä-kenttään niin sen pitäisi löytyä sieltä! Mulla on työn alla sen lisääminen sinne helpommalla nimellä :) bises

pariisinvarpunen (Ei varmistettu)

Ah merci mille fois! koitan pitää kaupungin pystyssä, bises

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.