Eton crop

Muokkailtiin tässä taannoin erään lyhythiuksisen asiakkaani hiusmallia niskasta lyhyemmäksi ja takaraivolla painopistettä alemmaksi. Lopputuloksesta tulee kuulemma mieleen ihan täysin eton crop ja eräs uria uurtanut, rohkea nainen nimeltä Lee Miller. Mistä on kyse?

Kevyesti suomennettuna eton crop tarkoittaa naisihmisen lyhyttä hiusmallia, jonkalaisia ennen maailmassa kantoivat vain miehet. Eton viittaa brittiläiseen, maineikkaiseen poikakouluun, Eton Collegeen, jonka historia juontaa vuoteen 1440. Eton cropista alettiin puhua 1920-luvulla, jolloin ensimmäiset rohkeat suunnannäyttäjänaiset leikkasivat hiuksensa lyhyeksi.

Lee Miller on amerikkalainen malli ja valokuvaaja, jonka eton crop tuli tunnetuksi Voguen sivuilla 20-luvun lopussa. Lee siirtyi pian kameran toiselle puolelle ja teki näyttävän uran toisen maailmansodan sotakirjeenvaihtajana. Tämä on se nainen, joka poseeraa kuuluisassa kuvassa Hitlerin kylpyammeessa.

Kaiken takana on tarina, miten kiehtovaa!

-Meeri

Kommentit

Taru27 (Ei varmistettu)

Iso kiitos Lee Millerin tarinasta. Nainen oli myös Man Ray'n valokuvamalli Pariisissa. Hän "kehitti" uuden valokuvaustekniikan - solarisation. Myöhemmin Miller asui Lontoossa ja Englannin maaseudulla. Pablo Picasso oli Miller'in hyvä ystävä. Valitettavasti nainen oli alkoholisti ja kuoli tuntemattomana. Hänen poikansa löysi äidin ison arkiston ullakolta vasta kuoleman jälkeen.
Upea kampaus!

Kateliini (Ei varmistettu)

Perfecto!

merkkari

Sí, claro!

Pari viivaa

Leikkaus on aivan ihana. <3

Haluaisin kuitenkin korjata väitteesi siitä että Lee Miller olisi toisen maailmansodan ainoa naispuolinen sotakirjeenvaihtaja. Hän ei ollut edes ensimmäinen, jonka sallittiin raportoida taistelutantereelta käsin. Tämä kunnia oli Margaret Bourke-Whitella, joka kunnostautui myös valokuvaajana ja oli ensimmäinen länsimainen valokuvaaja joka pääsi kuvaamaan Neuvostoliittoon.  Lisäksi toisesta maailmansodasta raportoi ainakin Martha Gellhorn, joka kävi Suomessa asti kirjoittamassa talvisodasta ja oli myös paikalla Helsingissä kun sota alkoi. Kolmas mainittava lienee Therese Bonney joka oli paitsi sotakirjeenvaihtaja myös dokumentaarivalokuvaaja ja ainoa naispuolinen sotavalokuvaaja Suomen talvisodassa.

Miller teki eimättä mahtavan uran sotakirjeenvaihtajana muttei ollut ainoa nainen alalla.

merkkari

Hei, hienoa, että korjaat. Kiitos! Mulla on käynyt selvästi jokin väärinymmärrys Wikipedian kanssa :/

Lottta (Ei varmistettu)

Jos minulla olisi lyhyt tukka, se olisi mielellään juuri tällainen! Täydellinen leikkaus ja todella kaunis väri! Itse olen ollut koko elämäni pitkähiuksinen väliltä lob - pituus puoleen selkään, mutta ihailen tämänkaltaisia lyhyitä malleja; elegantti, naisellinen ja smart!

merkkari

Jes, mäkin tykkään!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.