Half up hair - huolettomasti!

Juuri nyt minun silmääni miellyttää rento half up -sutaisu. Kampaus on nopea tehdä (kunhan pohjatyö on kunnossa...) ja toimii hienosti töistä pikkujouluihin!

Muuttamalla yläosaan kerättävän hiuksen määrää (koko yläosa vs. esimerkiksi letit ohimoilta) pystyt aika hyvin säätelemään sivuille jäävien hiusten paksuutta. Ohuthiuksisille toimii varmasti parhaiten hippinyöritysten ja letitysten kaltaiset viritykset tai alakuvan viimeinen malli (kaikki taakse), jotka jättävät hiusta myös eteen.

Ihanaa viikonloppua!

Meeri

Kuvat: Pinterest (by Fashiolista), http://fashion-zeit.tumblr.com, Pinterest (by Joanne Illich), www.obaz.com, http://joannagoddard.blogspot.fi, Pinterest (by Magdalena W) PS. Yritin tosissani träkätä kuvien alkuperää, mutta meidän yhteisessä internetissämme alkaa olla aika villi meininki. Inspiraatiokollaasien teko käy hankalaksi!

Kommentit

anskuli (Ei varmistettu)

Vau mitä hiuksia!
Olisiko sinulla antaa neuvoa hiusten ohentumiseen ja tippumiseen.? Olen itkenyt suunnilleen verta suihkussa käydessä, kun joka kerta hiuksia lähtee sen veran että sormien ympärille niitä jää ikävän paljon. Varsinkin hoitoainetta laittaessa.. :( (Lattiakaivon saa puhdistaa usein)
Myös joka kerta kun haron/harjaan hiuksia niin muutamia lähtee silloinkin mukaan. Itselläni on luonnontaipuisat ja kesän jäljiltä todella kuivat, ainakin latvoista. Millä saisin oikeasti sitä kosteutta niihin??
Olen kokeillut öljyhoitoa, hiuksiin jätettävää jotain halpis(?) hoitoainetta ja kerran jopa laitoin kananmunaa hiuksiini.. Menetän kohta toivoni, ellen sitten menetä jokaista karvaa päästäni ennen sitä. :S

Taustastani sen verran että kevällä otin puoli vaaleita raitoja keskiruskeaan tukkaani ja olen käyttänyt myös jonkin verran suoristusrautaa, koska luonnontaipuaisat hiukset ovat oikukkaat.. haluaisin luopua raudoista, ponnarista yms. mutta luonnollisesti auki ollessaan hiukseni näyttävät aivan kamalalta.. :( Koskaan en ole omistanut mitään megapaksuja hiuksia, mutta hiusten kunto on kyllä selvästi huonontunut vuoden aikana ja niiden kiilto on kadonnut lähes olemattomiin. Myöskin tukkaa irtoaa enemmän kuin aiemmin.. Help!

merkkari

Heipsan! Älä itke verta, kyseessä on mitä todennäköisimmin ohimenevä vaihe. Varsinkin näin syksyisin aika monella on sama ongelma, myös minulla itselläni.

Vinkkejä tukan kasvatukseen (ja samat säännöt pätee ylipäänsä päässä kiinni pitämiseen) löytyy täältä. Aivan mahtava tehohoitovinkki löytyy täältä.

Ole vain kärsivällinen äläkä luista hiustenhoitorutiineista. Kyllä se kohta helpottaa!

my view

Ihana kampaus,olen aina tykännyt tuosta. Ehkä väkerrän hiukset tuohon maliin päivän synttärijuhliin :) kiitos inspiksestä!

merkkari

Jes, ole hyvä! :D

Laura00

Heippa! Ihanan huolettomia kampauksia, pakko kokeilla joku päivä! :))

Kuitenkin... Sori, taas piinaan sua näillä kysymyksillä hiusväreistä yms :D

No, kävin kampaajalla vaalennuttamassa tukkani kehoituksestasi johtuen (pyysin luonnollista 8-asteista vaaleaa, sanoin ettei lämpöisyyskään sävyssä ole pahaksi). No, tukka kyllä vaaleni, vähän liikaakin. Nimittäin tällä hetkellä se on melko kylmänsävyinen 9-10 asteinen vaalea ja mielestäni tämä on niiiiiiiin epäluonnollisen näköinen! :( Enkä edes uskalla ajatella kun omaa 7-asteista juurta alkaa kohta tuppaamaan taas päästä.

Mietin, että miten saisin tätä nyt tummennettua? Hankin jo KC color maskit sävyissä Honey ja Caramel, mutta pelottaa että tuo Caramel vetää liian tummaksi joten en uskalla kokeilla sitä :D Kampaajalle en uskalla mennä enää valittamaan, koska hän oli ihan supertyytyväinen hiusteni sävyyn ja kehui niitä erittäin paljon. Lisäksi sain värjäyksen ja leikkauksen ennenaikaisena joululahjana, joten senkään takia en viitsisi osoittaa tyytymättömyyttäni enää.

Kiitos jo etukäteen jos viitsit auttaa :D

merkkari

Voihan! No, hyvä puoli tässä on se, että mieluummin viileä vaalea, kuin pissinkeltainen sinnepäin. Tuohon vaaleaan nimittäin purevat nuo hoitoaineet erittäin hyvin, ja ne ovatkin ainoa ja paras ratkaisu tällä hetkellä. Noissa värimaskeissa on suoraväripigmenttejä, ja luultavasti ne ovat ainoita, mitkä enää suostuvat tarttumaan hiukseen. Bonuksena myös hoitavuus rasittamisen sijaan.

Kokeile honey-sävyä ensin niin, että sekoitat siitä puolet normaaliin hoitoaineeseesi. Levitä sitä erittäin tasaisesti ja paljon, ja anna vaikuttaa pari minuuttia pyyhekuivatussa hiuksessa. Tällä tavalla et voi saada liian tummaa lopputulosta, ainoastaan violettisuus taittuu pois. Seuraavalla kerralla ehkä uskallat laittaa pelkkää color maskia ja arvioida tuon caramel-sävyn tarvetta. Voit siis sekoittaa niitä keskenään ihan haluamassasi suhteessa. Caramel on myös hyvin vaalea sävy, joten mitään katastrofia ei pitäisi päästä käymään. Ja vaikka jostain ihmeen syystä kävisikin, niin nämä suoraväripigmentit lähtevät parissa pesussa kokonaan pois. Sen takia niitä myös pitää käyttää aika säännöllisesti :)

Tsemppiä!

Laura00

Jep, äsken laitoin hoitoaineella laimennetun Honey-sävyn hiuksiin ja annoin vaikuttaa jopa 40 minuuttia (tarkkailin sävyä koko ajan). Noh, mitään suurempaa muutosta ei tapahtunut joten uskon että ensi kerralla voin laittaa Honey-sävyn laimentamattomana ja jos mikään ei oikeasti tunnu tepsivän, marssin taas kampaajalle :D Näiden vaaleiden hiusten kanssa en nimittäin uskalla alkaa paljoakaan värjäilemään sillä minun kohdalla se ihanan kultainen ruskea muuttuu pikimustaksi hrrr...

merkkari

Jes, mietoja ne ovat. Suurimman väritehon noista KC:n maskeista saa irti, kun laitat kuivaan tukkaan ja annat olla hyvän tovin. Silloin ainakin näet, mitä niillä väreillä maksimissaan saa aikaan.

Kampaajalle käyntiin kannattaa nyt pitää jonkin aikaa väliä ja hoitaa hiusta superhyvin. Vaikka kampaaja saisi siihen kauniin sävyn, se ei pysyisi huokoisessa hiuksessa paria pesua pidempään, jolloin joudut taas turvautumaan näihin hoitaviin maskeihin.

KC:täkin vahvempia suoravärejä on myynnissä kuluttajille, mutta niissä pitää jo osata valita sävy tarkemmin, sillä tulos on näkyvämpi. Esimerkiksi Stokkan tai Sokoksen myyjät osaavat varmasti auttaa sävyn valinnassa.

Laura00

Okei, ajattelin kuitenkin nyt huomenna kokeilla sitä Caramel-sävyä ja siihen sekoittaa Honey-sävyä myös, jottei tukasta tule liian kylmän sävyinen. Itseasiassa hieman vaaleanruskea sävykään ei olisi pahitteeksi, kaunis värihän se on kuitenkin =) Jospa siis selviäisin tuon pelkän color maskin avulla nyt ainakin vähän aikaa.

Onneksi olen jo oppinut kuinka paljon ja mitä tuotteita huonokuntoiset hiukseni kaipaavat joten niiden turvin olen aina saanut nämä ressukat elpymään! :D Ärsyttää vaan kun nyt joutuu "korjailemaan" kampaajan tekeleitä :D

Tiiuli (Ei varmistettu)

"kunhan pohjatyö on kunnossa..." mitä tarkoitat tällä? :)

merkkari

Tuuheaksi föönattu tai kevyesti kiharrettu :)

jlow (Ei varmistettu)

Varsinkin tuon ensimmäisen kuvan kampaus on tosi hieno! Vielä kun omiin hiuksiin saisi tollasen väkerrettyä :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Miten ton ekan kampauksen saa tehtyä?

merkkari

Vaikea sanoa kuvasta, miten tässä on tehty, mutta kunnon kiharapohja varmasti tekee homman helpoimmaksi. Voit esimerkiksi kokeilla siten, että kiepautat etuosioita löysästi loppupäästä ja laitayhteen ponnarilla takaa. Sitten teet ponnarista lenkin jonka suhraat pinneillä söpösti. Tai ponnarin sijaan laitat normisti pinneillä osiot kiinni ja sen jälkeen nostat osan päälimmäisisitä hiuksista ja pyörittelet uusilla pinnellä kiinnityspinnien päälle. Löysästi ja kiinnitettyjä osioita nyppien. Tämä on varmasti yksi niistä kampauksista, jotka onnistuu sitä paremmin mitä vähemmän yrittää mitään erikoista! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Okei, kiitos:)

merkkari

Jos kiharaa vaaditaan, niin on se vaan itselle työlästä tehdä. Kiharruspuikolla saattais olla muotoilurautaa helpompi tehdä itse pitkät takahiukset, joten kokeilepa sellaista!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.