Ilmiö: Vaimotukka

Tapahtuu henkilöillä, joilla ei entuudestaan ole välttämättä kovin pitkää tukkaa, mutta hääkampausta varten sellaisen on halunnut kasvattaa. Hääpäivään mennessä latvat ovat liuskaiset ja haaroittuneet, kun on voitu leikata vain kerran tai pari viimeisen vuoden aikana. Pitkää tukkaa ei ehkä muutenkaan oikein ole osannut pitää, joten se on ollut lähes aina ponnarilla, joka on hiertänyt lenkin kohdalle hyvän kerroksen katkennutta hiusta. Nämä pikkuseikat eivät nyt sinällään haittaa, koska latvat menevät kuitenkin piiloon kampauksen sisälle. Ja onhan kampaajan oikeasti kivempi tehdä kampaus hieman pidempään tukkaan, johon visioita pystyy paremmin toteuttamaan. Näin ollen myös minä kannatan myös pientä kasvatusprojektia ennen häitä.

Hääpäivän (tai joillakin onnekkailla häämatkan) jälkeen on kuitenkin samantien varattuna leikkausaika, jolle tullaan juosten: äkkiä se latva pois ja kunnon polkka kehiin! Niskaa ahdistavasta turjakkeesta halutaan eroon heti, kun vain on mahdollista. Tässä siis selitys ilmiölle nimeltä vaimotukka.

Tässäpä siis tuleville vaimoille neljä ihanaa blondia polkkatukkaa, jotka inspiroivat juuri nyt:

Lea Seydoux näyttää supersuloiselta tasamittaisessa polkassaan ja punaisissa huulissaan. (Photo: Harpersbazaar.com)

Pretty Little Liars -tähti Lucy Halen polkassa on ihan täydellinen balayage-raidoitus. (Photo: Lucy Hale Instagram)

Kristen Stewartista on tullut kunnon räväyttäjä, jotenkin nätisti punk. (Photo: Marieclaire.com)

Kardashianien hiuksissa ei pysy perässä, mutta tämä long bob näyttää Khloella todella raikkaalta! (Photo: Harpersbazaar.com)

Kuulostaako ilmiö tutulta? Onko tullut itse tehtyä sama homma?

-Meeri

Kommentit

Kateliini (Ei varmistettu)

Kyllä! Jo häämatkalla raivosin kuivahtaneelle takkutukalle. Viikko häiden jälkeen puoleen selkään ulottuva vaalearaidoitettu letti lähti! :) todellakin vaimotukka :D

merkkari

Haha, hienoa! :D

Alessa (Ei varmistettu)

Täällä yksi, jolle vaimotukka oli välttämätön! Vaalea, kuiva latva ja uima-altaan vesi eivät olleet paras yhdistelmä 1,5 vuoden kasvatusoperaation jälkeen, joten häämatkalta palattiin vihreässä tukassa... Ja heti seuraavana päivänä vieraaksi toisiin häihin, apua! Kuiva latva lähti kampaajalla heti kuin mahdollista! :D

merkkari

Voi auts! :D

Hannaaa (Ei varmistettu)

Mä rakastuin pitkiin hiuksiin enkä pätkäissyt. Olen kyllä huomannut tämän ilmiön, en vaimotukkana vaan mutsitukkana - lasta hankkivat, odottavat ja raskaana olevat pätkäisevät tällaisen helpon mutsitukan. Koska pitkistä hiuksista huomaa helpommin, kun ei ikinä ehdi tai jaksa mennä suihkuun. Sille pieni dislike!

iiidami (Ei varmistettu)

Hei mä oon just menossa leikkauttamaan mutsitukkaa ja otan ton ekan kuvan mukaan malliksi. :D

merkkari

Hei joo, oon kyllä kuullut tästäkin! Mut toisaalta moni äiti haluaa, että polkka on vielä sen pituinen, että sen saa helposti kiinni. Helppous ennenkaikkea! :)

Norppu (Ei varmistettu)

Hahah, todellakin kasvatin polkkani pois häitä varten, ja leikkasin samantien lyhyeksi juhlien jälkeen! Nyt on taas helpompi elää ja freesi fiilis syksyyn :)

merkkari

Jes, kuulostaa siltä, ettet ole ainoa! :D

Naf (Ei varmistettu)

Häät eivät ole vielä näköpiirissä, mutta itse haluaisin näyttää hääpäivänä mahdollisimman omalta itseltäni. Tuntuisi hassulta ryhtyä kasvatusprojektiin yhtä päivää varten, koska hiukseni ovat olleet vuosikausia polkkamittaiset. (En toki tuomitse ketään, joka niin haluaa tehdä.) Olisi kyllä ihana nähdä hää- ja juhlakampausideoita polkkapituisille hiuksille - ehkä voisit esitellä niitä joskus täällä blogissa?

merkkari

Joo, ymmärrän toiveesi. Mutta valitettavasti jos hiukset eivät ole siinä pituudessa, että ne saisi kiinni, niin silloin niihin vain on tosi vaikea kampausta tehdä. Yleensä päädytään kihara-/kieputus-/osalettiratkaisuihin. Itsellä on käynyt tänä kesänä ehkä yksi leukamittaiset hiukset omaava morsian, joten en saa oikein näistä omia kuvia kerättyä. Pinterestistä voisin ehkä löytää jonkunlaista kollaasintynkää toki :)

Naf (Ei varmistettu)

Juu, ymmärrän kyllä, että mitään nutturatyyppistä kampausta ei saakaan polkkatukkaan. Mutta laineet, puoliksi kiinni olevat tai vaikka 30-lukuhenkisesti tyylitellyt hiukset näyttävät varmasti morsiamellakin kivalta. Joka tapauksessa mielenkiintoinen ilmiö tämä, että parikin vuotta kasvatetaan hiuksia hääpäivää varten, jos normaalisti ei viihdy pitkissä hiuksissa. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Eihän tää rouvatukkailmiö oo mikään uusi: sama rumba joka vuosi hääsesongin jälkeen :) Ja todellakin, täälläkin on menty rouvatukalla heti häiden jälkeen. Tulipahan vaihtelua ja jotenkin skarpimpi fiilis sen parin vuoden kasvatteluvaiheen jälkeen!

merkkari

Juu, ei olekaan uusi ilmiö! Mutta juuri nyt taas ajankohtainen :D

Laur (Ei varmistettu)

heh, sain kuulla jo teininä, öhöm, 15-17 vuotta sitten, ajatuksia vaimotukasta POJILTA. Mulla oli tuolloin superpitkätukka, nytkin se on normaalia pidempi... Että kukaan poika ei koskaan tule uskaltamaan mennä kanssani naimisiin, koska naimisiin päästyäni leikkaan HETI tukan lyhyeksi... :D

Etta sillei. Taisi löytyä sinkkuuden syykin. ;)

merkkari

Se on tuo miesten logiikka aina pettämätön :D

XYZ (Ei varmistettu)

Noilta pojilta olisi tietysti voinut kysyä, ovatko he tietoisia, että naimisiin mennään (ja suhteisiin muutenkin ruvetaan) ihmisten, ei pelkkien hiusten kanssa…

Mutta toisaalta ymmärrän kyllä, että jotkut mallit saavat herkemmän miehen kauhun valtaan. Léan tukka näyttää kuvassa ikävä kyllä todella lättänältä ja hirveän ohuelta, tai sitten joku hienous ei nyt vaan aukene minulle. Ja Kristen taas… Tuollainen epäluonnollinen, ruman likaisenkellertävä blondaus + musta juurikasvu tekisi kaunottarestakin hirviön, eikä Kristen ole edes nätti :/

Aditu
MILF journal

Ilmiö on tuttu, mutta itseäni en siitä tunnista. Tukka on yltänyt välille alaselkä-takamus jostain 12-vuotiaasta asti ja sillä on menty naimisiin ja hankittu lapsikin. :D

merkkari

Jep, ilmiö onkin yleisempi heillä, jotka ovat joutuneet kasvattamaan tukan häitä varten. Takamukseen yltävä tukka on kyllä kreisin pitkä! :D

Story of my life (Ei varmistettu)

Story of my life, häiden jälkeen lähti n. 30 cm hiuksista pois, latvat olivat todella huonossa kunnossa. Tosin, kerkesin kasvattaa vain vajaan vuoden. :)

merkkari

Hahah, tervetuloa tänne tukiryhmään! :D :D

iidis
Varpain jaloin

Omat hiukseni leikkautin polkkaan odotusaikana, ja pidin polkasta kiinni aina kihlautumiseen asti :D Sitä ennen minulla on yhtä kokeilua lukuunottamatta ollut kyllä aina pitkähköt hiukset. Haaveissani siintää lapojen alle ulottuvat pituudet, mutta nähtäväksi jää päästäänkö koskaan niihin pituuksiin asti.

merkkari

Sitten vain rutkasti kärvsivällisyyttä ja hellää hoivaa hiuksille! :)

iidis
Varpain jaloin

FB nosto toi mut tänne takaisin, koska polkka tekee täälläkin paluun heti häiden jälkeen. Ei tullut kasvatuksesta kivutonta eikä lopputuloksesta kaunista. Sen sijaan tuli ikävä kiharaa polkkaa. Vielä on 3 kuukautta häihin. Onneksi talvella voi piilottaa pään ja ne hapsulatvat pipoon!

Kirjoittelin omista häiden jälkeisistä polkkasuunnitelmistani viime viikolla täällä.

Laura Meikkipää

Leikkautin megapitkäksi kasvaneen ja räjähtäneen tukkani juuri polkka- eiku siis waimomittaan. Eka pesu oli paha.

merkkari

Tiiän tunteen! :D

--ninni-- (Ei varmistettu)

Me menimme miehini kanssa naimisiin pari vuotta sitten. Minulla on ollut lyhyet hiukset jo lähes 10 vuotta. Nyt olen pitkään viihtynyt mallissa jossa niska on todella lyhyt mutta edessä on pituutta. Puhuin mieheni kanssa kun aloimme suunnittelemaan häitä ja tulimme molemmat siihen tulokseen että ihan turhaa lähden sitä varten kasvattamaan hiuksia. En olisi näyttänyt yhtään itseltäni hääpäivänä, ja se ei todellakaan liene kenelläkään tarkoitus. Onneksi löysin huippu hyvän kampaajan kotiseudultani joka oli aivan innoissaan kun pääsi tekemään hääkampauksen lyhyeen tukkaan. Hänellä oli selvä visio ja onneksi luotin siihen. Kiharsimme hiukset edestä laineille ja niskahiukset muotoiliin. Olin ihan mielettömän tyytyväinen ja myös vieraat kehuivat ja sanoivat että onneksi en lähtenyt siihen mukaan että väkisin häihin kasvatetaan hiukset jotka sitten heti leikataan.

Olenkin vahvasti sitä mieltä että häihin ei kannata mitään suurta hiusten kasvatus operaatiota tehdä. Jokainen morsian on kaunis omanlaisena ja sitä omaa persoonaa korostaen. Lyhyet hiukset voivat olla todella juhlavat! :)

XYZ (Ei varmistettu)

Aika hauska, että häävieraatkin sanovat noin suoraan... Ilmiö on siis yleisessä tiedossa. Jos asiaa katsoo sulhasen kannalta, niin, todennäköisesti aivan yleinen toive olisi, että morsian näyttäisi siltä naiselta, johon aikanaan rakastui, eikä tiettyyn muottiin ahdetulta stereotypialta. Koska jonkinlaisesta erikoisesta ”tältä-morsiamen-kuuluu-näyttää-normista” varmaankin on kyse, jos tosiaan aloittaa massiivisen kasvatusoperaation vain yhden päivän vuoksi, vaikkei pitkistä hiuksista muuten tykkääkään. Kyllähän niin suurena päivänä pitäisi saada olla oma itsensä.
Ja kukin tehköön toki niin kuin tahtoo, mutta tämä aihe vain innosti filosofoimaan aiheen ympärillä. Täällä blogissa oli muuten aiemmin kesällä minusta todella kaunis morsiuskampaus, jossa olkapäille yltävät hiukset oli koottu niskaan. Nuttura oli tietysti pieni, mutta todella kaunis, ja siinä oli koristeena jonkinlainen pitsikukka.

merkkari

Lyhyistä hiuksista saa ehdottomasti myös todella kauniit ja juhlavat, jokainen tottakai omalla tyylillään! Mutta ymmärrän kyllä senkin, että jos hiukset haluaa hääpäivänä kiinni, niin se nyt vain vaatii tiettyä pituutta, jotta se on mahdollista :D Puolensa kaikilla tyyleillä!

M<3AJ (Ei varmistettu)

Mulla taas oli pitkät hiukset noin 15v-23v ja häissä oli kyllä tosi kaunis nuttura, kun materiaalia riitti. Mutta ehkä n.puoli vuotta häiden jälkeen leikkasin pitkän polkan, en kylläkään vaimoutumisen vuoksi vaan ihan vaan vaihtelun, kun oli lähes 10 vuota ollut pitkät hiukset..

merkkari

Vaihtelu virkistää! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.