Kasvivärjäykset - kuvat ennen ja jälkeen OSA 1/2

Koska suurin osa meidän kampaajista on hieman luonnollisuushihhuleita, niin päätin tilata meidän porukalle ihan henkilökohtaisen kasviväri-koulutuspäivän. Ihana, aurinkoinen ja lempeä Mona Mether Practicumilta tuli meille kokonaiseksi päiväksi opettamaan kaiken kasviväreistä ja hands on -työskentelystä näiden luonnontuotteiden kanssa. Enää ei tarvitse turvautua pelkkiin kirjekurssioppeihin, jee! :D

Kasviväriin sekoitetaan yleensä hennaa, indigoa, cassiaa ja amlaa sekä vettä. Valmiita värisekoituksia on saatettu tehostaa esim. yrteillä, mausteilla, pähkinöillä ja muilla kasveilla.

Se sotkun määrä kyllä yllättää joka kerta! Kasvivärijauhe on niin hienojakoista pölyä, että sitä löytyy joka paikasta vielä seuraavanakin päivänä :D

Sinne vain ihanan lämmin ja matcha-teen tuoksuinen värimössö päähän!

Kasviväreissä on sellainen ihana piirre, että lopputulosta ei aina voi 100% ennustaa. Se riippuu lähtötilanteesta, kantajan pH:sta ja käytetyn kasvin kulloisenkin sadon tasosta. Väri muuttuu parin päivän ajan päästessään hapen kanssa tekemisiin - yleensä se hieman syvenee ja punertuu. Teimme Monan opastuksella kolme mallia, joista ensimmäisen ennen ja jälkeen -kuvat näyttävät tältä:

Jutan hiusten lähtötilanne oli myös värjäämätön, ainoastaan latvassa oli jotakin tummentumaa, kun taas tyvi oli aika vaalea. Tasoitimme sävyä laittamalle tyveen Khadilta hieman tummemman sekoituksen sävyjä hazel, light blonde ja cassia. Latva taas sai ylleen tyvivärin jämät, johon lisättiin suurin osa ns. väritöntä hennaa eli cassiaa kirkastamaan.

Väri tasottui ihan mielettömän hyvin ja tavoiteltu vehnäinen lämpö tuli hyvin esiin.

Jutan oma otos parin päivän jälkeen näyttää kellertävyyden häipyneen ja värin muuttuneen kauniiksi strawberry blondeksi.

Överipitkän postauksen välttämiseksi julkaisen kaksi muuta muutosta huomenna, stay tuned!

-Meeri

lue lisää kasvivärikokeiluista:
ensiaskeleet kasvivärien maailmaan
testissä cultivator's kasvivärit
älä sekoita: musta henna vs. indigo

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.