Kasvivärjäykset - kuvat ennen ja jälkeen OSA 2/2

Kerroin eilen Folkin omasta kasvivärikoulutuksesta, jonka makeover-satoa päästään nyt ihastelemaan. Katso eilisestä postauksesta ensimmäisen mallin kuvat. Lisää  hiusmuutoksia seuraa nyt:

Lotalla oli lähtötilanteena värjäämätön hius, jonka sävyä haluttiin viilentää. Viileät sävyt ovat kasviväreillä yleensä melko haastavia, mutta sekoittelimme Khadilta indigo-voittoista Dark Brown -sävyä Cassiaan ja onnistuimme todella hyvin! Näissä kuvissa näkyy melko hyvin se vihertävyys, jota kasvivärien kanssa usein pelätään. Vihreys johtuu indigosta (joka on siis tummin ja sinivihrein kasviväreistä) ja se vaatii vain päivän pari happea kehittyäkseen ruskeaksi. Pieni oliivisuus kuuluu siis viileitä sävyjä tavoitellessa asiaan ja häipyy takuuvarmasti pois!

Auringon vaalentamat osiot etuosassa jäivät kivasti vaaleammiksi tuomaan eloa hiuksiin. Kasviväreillä onkin lähes mahdotonta saada aikaan täysin yksivärinen, värikypärämäinen lopputulos.

Lotan oma kuva pari päivää värjäyksen jälkeen. Väri on selvästi muuttunut ruskeammaksi ja täyteläisemmäksi, muttei yhtään liian lämpimäksi!

Tuijan raidoitettu lähtötilanne kaipasi hieman freesausta. Tyvi oli aika tumma verrattuna hieman samean oloiseen vaaleaan latvaan. Tavoittelimme reilusti Cultivatorsin Auburn copperin sävyä, mutta yllätykseksemme Tuijan hiusväri lähinnä kirkastui käsittelystä. Kasviväreillähän ei pysty vaalentamaan, mutta tässä tapauksessa alun savipuhdistus varmaankin putsasi väriä niin tehokkaasti, että kasviväri pääsi tuomaan siihen kunnolla kiiltoa ja kirkkautta, jolloin väri näyttää hieman vaalentuneen.

Tyven ja raitojen ero blendautui ihan mielettömän hyvin!

Lopputulos kotona parin päivän jälkeen näyttää värin pehmentyneen ja muuttuneen ihanan ruusuiseksi!

Miltä kasvivärjäily vaikuttaa? Me Folkissa olemme ainakin ihan innoissamme. Meille pystyy varailemaan aikoja kasviväreihin tällä hetkellä sähköpostitse kyselemällä, joten tervetuloa penkkiin!

-Meeri

Kommentit

kukkis. (Ei varmistettu)

Ihana tuo vaalea.........mutta itse saisin lievän kohtauksen ;) jos oma hiuksisto muuttuisi kotona ruusunhohtoiseksi parissa päivässä.

merkkari

Haha, musta se olis aivan ihanaa! :D

Jenniiiiiiiiii (Ei varmistettu)

Vitsi mua harmittaa, etten asu lähelläkään Helsinkiä ja pääse käymään kampaamossanne :D
Mulla on ihan toivoton olo oman tukan suhteen; ylikasvanut reuhka, jota olen itse (!!!) hieman leikannut (iso virhe). Parasta (tai siis pahinta) on se, että olen 28v ja huomannut että ohimoilla kasvaa pari sinnikästä vaaleaa (lue: harmaata) hiusta. Nypin ne pois, mutta tulevat takaisin. Ei kovin kivaa tälläiselle henkilölle, joka ei värjää tukkaansa. Kasvivärit kiinnostaa, vaikka en tiedä kuinka ne pysyisivät hiuksissani, kun ainakaan ennen mikään kestovärikään ei pysynyt (ei kampaajan, eikä kaupan).

merkkari

Kasviväri toimii täysin eri tavalla kuin tavallinen hiusväri, joten saattaahan se pysyäkin! Googlaile kotikaupungistasi ekokampaaja ja käy hänen luonaan kyselemässä, että mitä hiuksesi voivat kasviväriltä odottaa.

Mä oon nyt jo useamman vuoden laittanut päähäni ainostaan cassiaa (ensin kampaajalla ja nyt oon jo uskaltautunut itsekin) ja oon tosi tyytyväinen. 1-2 kertaa vuodessa riittää mainiosti ja se oikeastaan vaan kirkastaa. Väitän väriä yhä omaksi luonnolliseksi värikseni (sellainen aika suomalainen maantienharmahtava / tumma vaalea / vaalean ruskea)  mutta se kiilto :) Eli suosittelen ihmisille, jotka eivät halua värjätä mutta haluavat kuitenkin jotakin.

merkkari

Kyllä vaan, cassia on käytännössä väritön (siis ihan vitivaaleaan tukkaan saattaa tuoda hiukan lämpöä), joten minäkin ajattelen, että sinulla on ihan oma väri päässäsi. Oletko huomannut tukassa paksuuntumista?

ainuli (Ei varmistettu)

Entä sitten jos kasviväriin kyllästyy? Onko sitä mahdollista saada pois esim savivaalennuksella? Varjäsin luonnonvaaleat hiukseni cultivatorsin golden blondella noin puoli vuotta sitten. Alkuun väri oli jokseenkin samantyyppinen ruusunsävyinen kuin Tuijalla, mutta nyt se on muuttunut kellertäväksi ja olen alkanut kaivata omaa pellavanvaaleaa sävyäni jota puskee esiin tyvestä...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.