Metallit pesuvedessä – suihkusuodattimella eroon ongelmasta!

Yhteistyössä: Aqva Finland Oy

Olen voivotellut teille tänä vuonna taloyhtiömme putkiston metalliogelmaa – metallinen vesi värjää vaaleat hiukset ruman pissinkeltaisiksi eikä keltaisuudesta pääse eroon ilman jatkuvia aikaavieviä rutiineita (kurkkaa metalliongelman ydin ja seuraukset täältä ja rutiinit täältä).

Ongelma lähti ratkeamaan, kun eräs lukija osasi vinkata minulle suihkusuodattimesta, kiitos siitä ikuisesti! Otin yhteyttä maahantuojaan ja alta aikayksikön pääsin testaamaan Chanson-suihkusuodatinta kotisuihkussani. Suodatin poistaa vedestä kloorin, rautaa, raskasmetalleja, hajuja ja makuja. Se pilkkoo kalkin rakenteen niin, että se ei kerry eikä sakkaudu hiuksiin tai iholle. Lisäksi se nostaa veden pH-arvoa tehden siitä pehmeämpää.

IMG_5201.JPG

Itselle tuli yllätyksenä (ja järkytyksenä) se, että hiusongelmat ovat suurinpiirtein ongelmista pienin, kun on kyse veden sisältämistä ylimääräisistä aineista. Esimerkiksi Yhdysvaltain ympäristöministeriön mukaan kloori on höyrystyneenä ja hengitettynä pitkällä aikavälillä ja pieninäkin määrinä haitallista hengityselimille, silmille ja iholle. Mm. atoopikot ovatkin saaneet suihkusuodattimesta ison avun ihonsa hoitoon.

Suihkusuodatin sisältää kalsiumsulfaattipalleroita, jotka sitovat itseensä nämä kaikki veden ylimääräiset ainekset. Pallerot sulavat pois veden mukana noin vuodessa, jolloin suodatin pitää täyttää uudelleen. Varmistin erikseen, että eihän tämä viemäriin päätyvä kalsiumsulfaatti aiheuta jotakin uutta (ympäristö)ongelmaa ja sain vastauksesi ehdottoman ein. Itseasiassa kyseessä on 100 % luonnollinen ja ekologinen tuote.

IMG_5203.JPG

Suodatin on ollut meillä käytössä nyt reilut pari viikkoa. Parilla ekalla käyttökerralla ilmassa oli erilainen tuoksu, mutta se hälveni pian. Vesi myös tuntuu tulevan suihkusta jännän pehmeästi. Tein hiuksiini superputsauksen askorbiinihapolla ja laitoin viileän kiiltokäsittelyn samana päivänä kun suihkusuodatin asennettiin. Yleensä tällaisen kombon vaikutus väriin on kestänyt hiuksissani ehkä 4 pesua, mutta nyt täytyy sanoa, että reilun parin viikon jälkeen (8 pesua) ei ole vielä mitään aihetta ärsytykseen! Jotain tässä tapahtuu!

Merkittävin muutos on se, että hiukseni ovat jo näin lyhyessä ajassa muuttuneet hämmentävän kiiltäviksi, pehmeiksi ja hyväkuntoisen tuntuisiksi! Siis ihan oikeasti täysin eri tuntuisiksi kuin aikaisemmin. Muutosta ei selitä mikään muu kuin suodatin, sillä se on ainoa asia, joka rutiineissani on muuttunut. Vielä en tosin ole huomannut ihossani erityisiä muutoksia – se on edelleen kuiva niin kuin aina talviaikaan, mutta odotukset ovat nyt kovat.

IMG_5202.JPG

Asentaminen on todella helppoa – mitään työkaluja ei tarvita!

Suodattimen voi hankkia vaikka kipaisemalla meillä Folkissa tai tilaamalla sen suoraan maahantuojan nettikaupasta. Hinta on 59 euroa ja palleroiden tehoa riittää noin vuodeksi. Täyttöpussi kustantaa ainoastaan 19 euroa – sitten vuoden päästä. Käyttämällä tilauksen yhteydessä koodia MEERI saat tilaukseen 5% alennuksen! Ja vinkkivitosena: nettikaupasta saat myös juomaveden puhdistuskannuja ja vaikka mitä muuta aiheeseen liittyvää 🙂

Miten on, tuleeko tarpeeseen?

-Meeri

Jutun linkit ovat affiliate-linkkejä.

Kommentit (29)
 1. Siis noidenhan pitäisi just laskea pH arvoa eikä nostaa? Ihon pH on normaalisti niin matala, ja veden jo valmiiksi n. 8 että sehän olis iholle ihan kamala jos ne vielä nostais sitä. Suodatin yleensä laskee pH arvoa pari astetta jotta vesi on hellävaraisempi iholle

 2. Kiinnostunut
  25.6.2015, 16:35

  Hei! Etsin juuri vihertävään tukkaani hellävaraisempaa ratkaisua, kuin jatkuva syväpuhdistaminen CX Correctorilla tai askorbiinihapolla. Oletko käyttänyt tuota suihkusuodatinta tästä maaliskuun postauksesta lähtien? Ja jos olet, niin voisitko ehkä raportoida, että mikä on ollut tulos näin pidemmällä aikavälillä? 🙂 Olen itse harkinnut tuon suodattimen ostoa juuri kuparia vähentämään, mutta näin opiskelijabudjetilla ja hieman skeptisellä luonteella varustettuna ihmisenä kuulisin mielelläni käyttäjäkokemuksia muilta ensin, jos mahdollista 😀
  Kiitos paljon, jos jaksaisit ja ehtisit vastata!

  1. Voi, olen käyttänyt enkä enää koskaan luovu (ainakaan tämänhetkisessä asunnossa asuessani)! Hiusten väri on muuttunut aivan olennaisesti enkä jaksa käyttää juuri hopeashampootakaan enää. Tämän kanssa ei tosiaankaan ole tarvinnut miettiä, että tekeeköhän tämä jotain vain ei – muutos on vesiselvä! 😀 Mutta pitää tietysti muistuttaa, että mikäli vedessä ei ole mitään ongelmaa, niin silloin tästä ei tietenkään ole ratkaisijaksi, mutta meillä kyseessä on juurikin tuo todella kuparinen vesi.

   1. Okei, no kiva kuulla ja kiitos pikaisesta vastauksesta! 🙂 Eilen viimeksi hieroin tuota c-vitamiinia päähän shampoon kera, mutta eipä se tunnu kyllä kaikkea väriä vievän (aika huumaavasta kolikoiden hajusta kylppärissä huolimatta). Täytyy siis laittaa tämä tilaukseen, josko tepsisi! Lähinnä se mietityttää, että verkkokauppa kertoo tän vievän vain kloorin vedestä, ja sekin aiheuttaa vihreyttä. Kolikoiden haju syväpuhdistaessa viestisi kuitenkin omalla kohdalla kupariongelmasta. Joillainhan vesikin maistuu selvästi kloorilta, meillä tätä ongelmaa ei kyllä ole ollenkaan. Mietinkin, että oletko varma, kummasta sinulla oli kysymys vihreyden aiheuttajana; kuparista vai kloorista? Tuliko metallista hajua syväpuhdistaessa?

    Vaikka mun on varmaan pakko nyt kokeilla kaikkea mahdollista, kun uhkaa hermo mennä 😀 Ehkäpä vielä joskus saan kaiken tän vihreyden veke!

    1. Meillä kupari tahrasi koko suihkuverhon ja lattiakaakelit punaisiksi, joten sitä siellä vedessä ainakin on. Kalkkia myös, valkoisista kuivumisrinkuloista päätellen, kuten myös klooria, aivan varmasti 🙂

     1. Okei! Kalkki kuulostaa tutulta. Metallien suhteen olen aina ymmärtänyt, että rauta värjää (sekä hiukset että kylppärin) kellertäväksi/oranssinksi/punaiseksi, niin kuin ruoste on. Kuparin taas olen ymmärtänyt vaihtavan väriä hapettuessaan (veteen lisätty kloori hapettaa metallit) vihreäksi, kuten esim. oikein vanhat ja kosteudesta kärsineet viiden sentin kolikot ja kupariset säästä vihertyneet katot ja monet patsaat. Mutta vaikka se teillä olisikin rauta värjännyt, niin jos tämä suodatin on siihen auttanut, niin varmaan sitten meillä kupariinkin!

      Hienosäätöähän tämä nyt on; metallikertymä kuin metallikertymä -kummatkin aiheuttaa päänvaivaa ja tuntuu lähtevän pitkälti samoilla avuilla. Pahoittelut tästä vääntämisestä, tottunut vaan viilaamaan pilkkua lukion kemiantuntien myötä 😀 Mutta kiitos huisisti avusta ja vastausviitseliäisyydestä! Nyt tilaamaan –>

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *