Mitä eroa on kuivashampoolla ja hiuspuuterilla?

Olen huomannut, että hiuspuuteri ja kuivashampoo sekoitetaan usein keskenään. Kieltämättä molemmilla pystyy hiukan tekemään sitä, mitä toinenkin, mutta niin pystyy myös vaikka suolasuihkeella ja hiuslakallakin, joten jos oikein lähdetään pilkkua viilaamaan, niin kyseessä ovat eri tuotteet.

Kuivashampoon ensisijainen tarkoitus on imeä hiuksista ja hiuspohjasta rasvaa ja saada hius näyttämään puhtaalta. Se tuo samalla hiuksiin volyymia ja kitkaa, joka tekee muotoilusta helpompaa ja kampauksista isompia. Ensimmäinen vaikuttava ainesosa on yleensä jonkinlainen tärkkelys, joka siis imee tuota rasvaa.

Hiuspuuterin tarkoitus on tuoda hiuksiin kitkaa ja pitoa, jolloin tukan saa helpommin haluamaansa asentoon ja koko hommaan lisää volyymia. Tärkein ainesosa on yleensä silica eli pii eli maa-aines eli ehkäpä sitä voisi sanoa superhienojakoiseksi hiekaksi. Käytännössä hiuksiin viedään siis massaa, joka tuo tuuheutta ja sitoo hiuksia toisiinsa. Rasvan poistaminen ei ole silican ominaisuus, vaikka se saattaisi siltä tuntua, kun hius pöyhkeytyy.

Hommaa saattaa hämätä se, että ainakin Four Reasonsilla on tuotteet, jotka on nimetty väärinpäin. Sieltä löytyy aerosolipurkissa oleva Hair Powder, jonka ainesosat ovat perinteistä kuivashampoota. Samalta sarjalta löytyy pieni tupsuttelupurkki, (olisko nimeltään Hair Dust??), joka taas on selkeästi hiuspuuteri. Muihin väärinpäin nimettyihin tuotteisiin en ole törmännyt.

Toki sinä saat käyttää näitäkin tuotteita juuri niin kuin haluat - toisille kun toimii jokin paremmin kuin toisille :)

-Meeri

Kommentit

Sunday
We love sundays

Kuivashampoot ovat minulle entuudestaan tuttuja, mutta hiuspuuteri on ihan uusi tuttavuus. Kuivashampoo kuivattaa päänahkaa liikaa joka päivä käytettynä, eikä ole tullut mieleenkään kokeilla hiuspuuteria. Mitä hiuspuuteria suosittelet velttoihin ja ohuisiin hiuksiin? 

merkkari

No oikeastaan jos incejä katsoo, niin Suomen myydyimmät puuterit taitavat olla sisällöltään aika samaa tavaraa. En käytä omiin hiuksiini hiuspuuteria, mutta miekkoseni vannoo Osiksen nimeen, serkkuni taas Four Reasonsiin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.