Testissä Cultivator's-kasvivärit

Olemme olleet tässä viime viikkoina aivan fiiliksissä kampaamolla, kun olemme testailleet Cultivator'sin kasvivärejä! Mikä kiilto ja intensiteetti!

Todella puhtaan ja laadukkaan oloisesta sarjasta löytyy jopa 20 valmiiksi sekoitettua sävyä, jotka pohjautuvat Hennaan, Cassiaan, Amlaan ja Indigoon. Jauheet on ryyditetty mm. aloe veralla, eucalyptuksella, kurkumalla ja kamomillalla aina kunkin sävyn tarpeiden mukaan. 

Tässä hiuksessa on pohjalla valmiiksi kuparinsävyillä värjätty hius. Sekoittelin Cultivator'silta puolet Hennaa ja puolet Auburn copperia ja saatiin aikaseksi sellainen kiilto ja intensiteetti, ettei koskaan!  Kaunis kupari ei vaikuta ollenkaan sellaiselta perinteisen värjätyltä kuparilta vaan hehkuu todella luonnollisena.

Tässä vuoden verran kasvivärejä testailtuani on ollut ilo huomata, että ne ovat lopulta aika helppokäyttöisiä ja Cultivator's tuntuu todella turvalliselta valinnalta - yllätyksiä ei ole tullut vastaan vaikka sitä on lätkitty synteettisillä väreillä värjättyyn ja reilusti vaalennettuunkin hiukseen. On mahtavaa huomata, miten hiuksen pintaan kiinnittyvä kasviväri tekee hiuksesta joka kerta paksumman ja vahvemman. Ja se kiilto

Oma pohja vaikuttaa lopputulokseen erittäin olennaisesti, joten sävyn valinnan kanssa pitää olla realistinen. Pysyviin ratkaisuihin päästäkseen pitää olla kärsivällinen, sillä vasta muutama värjäyskerta alkaa jämähtää hiukseen kunnolla. Testasin omaan 8-tummuiseen luonnontilassa olevaan tyveeni Cultivator'sin Brown-sävyä (sekoitin puolet brownia, puolet cassiaa) ja lopputulos oli lämmin vaaleanruskea. Se pysyi ehkä kolme, neljä viikkoa jättäen jälkeensä aavistuksen lämpöä. Tämä on tietenkin ihan päinvastoin, kuin miten alunperin kuvittelin kasvivärien toimivan - ajattelin, että kerran kun sen päähänsä lätkäisee, niin sen kanssa sitten eletään, kunnes leikataan pois. (Ja tässäkin kannattaa muistaa oma vastuu, en edelleenkään ole testannut punaista hennaa suoraan valkoiseksi vaalennettuun tukkaan... siinä jämähdys voi olla aivan eri luokkaa.)

Tässä vielä muistutan, että kasviväreillä ei saa vaalennettua hiuksen tummuutta ja viileät sävyt voivat olla aika haastavia saada aikaiseksi. Varsinkin vaaleissa sävyissä ne voi oikeastaan unohtaa kokonaan, väriskaala on vehnästä kultaiseen ja mansikkablondista karamelliin.

Kasvivärejä valitessa kannattaa todella kiinnittää huomiota jauheen laatuun. Jopa Ruohonjuuren suuren valikoiman seasta löytyy "kasvivärejä", jotka on ryyditetty myrkyillä ja näillä kaikenmaailman epäpuhtailla kasviväreillä voi sitten todella saada niitä yllätyksiä aikaiseksi - sieltä varmaan juontavat ne omatkin kauhukuvat vihreänmustista laikkuhiuksista, joista se väri pitää vain kasvattaa pois. Satsaa siis laatuun.

Cultivator'sia käytetään myös ekokampaamoissa ja se on nyt valikoitunut omaksikin käyttösarjakseni. Aloitan tekemään kasvivärejä asiakkaille virallisesti vasta syksyllä, oman kasvivärikoulutuksen jälkeen, joten siihen saakka kannattaa mennä värjäyttämään hiukset vaikkapa Eco Beauty Wellnessiin Iso-Roballe. Rohkeat voivat hakea oman paketin Cultivator'sia vaikkapa sieltä Ruohiksesta tai Uudenmaankadun Joliesta (myös verkkokaupasta). Jos kuitenkaan yhtään epäröit sävyn valinnassa tai mielessäsi siintää oman sävyn korostusta suurempi muutos, suosittelen hoitamaan homman kampaajan penkissä!

Täältä voit vielä lukea yleisestä sekaannuksesta mustan hennan ja indigon välillä.

-Meeri

Kuvissa näkyvät paketit on saatu testiin maahantuojalta.

Kommentit

LMB (Ei varmistettu)

Olen värjännyt itse Cultivatorsilla nyt muutaman kerran ja viimein löytänyt luonnonkosmetiikkavärin, joka tarttuu! Todella hyvä, ihana väri. Koeta jaksaa tämä pitkä sepustus ja ihana jos jaksaisit ottaa ongelmaani kantaa :). Minulla on pitkät keskivaaleanruskeat hieman punapigmenttiä luonnostaan omaavat hiukset, jotka iän kanssa muuttumassa aika harmaiksi, maantienvärisiksi. Puolet pituudesta on vielä vanhaa kemiallisempaa hieman vaalennetun punertavaa sävyä. Puolet taas, johon käytetty vain kasvivärejä tulee selkeästi tummempana esiin kun vaalennusta ei enää tehdä. Olen miksaillut auburn copperia, light brownia, brownia ja varovasti hennaa ja tullut ihan onnistuneita yhdistelyjä. Nyt värjäsin Caramel-sävyllä ja lopputulos onkin hieman liian kellertävän tunkkainen, jopa aika tumma, toivomaani punaista kuparisuutta uupuu. Uskallanko nyt päälle kokeilla uudelleen muutama päivä värjäyksestä? Erottuukohan paketissa jäljellä oleva auburn copper enää lainkaan tästä tummasta caramelista vai pitääkö tosiaan laittaa tummempaa henna-sävyä päälle? Ja onko seurauksena taas tummempi sävy vai pelkkä sävyn punertuminen. Onpas kuitenkin haasteellista etsiä sitä täydellistä sävyä :).

merkkari

Uskallat ehdottomasti laittaa uuden kasvivärin heti parin päivän päästä. Kokeile ensin auburnia, josko se riittäisi taittamaan. Jos ei, sekoita seuraavalla kerralla auburnin sekaan puolet hennaa. Tällä tavoin ei ainakaan tummene tarpeettomasti, jos se pelkkä auburn riittäisi.

LMB (Ei varmistettu)

Ehdinkin jo olla omatoiminen. Eli vetäisin päälle pelkällä hennalla ja tulipas punaa kerrakseen :). Toisaalta ihan ok, mutta sopiva lämmitys olisi tullut varmaan ehdottamastasi kombosta tai lyhyemmästä vaikutusajasta. Mielenkiintoista on, että tein tunnin testikiharan ensin ja siihen väri ei juurikaan tarrannut. Hiukset oli pesty edellisen kerran tuossa aiemmassa värjäyksessä ja laitettu vähän luonnonkosmetiikan hoitoainettakin päälle. Ennen täyttä värjäystä pesin kuitenkin hiukset kokonaan, ehkä henna siksi tarrautuikin kovin. Onkohan hennan vaikutus kuitenkin jollain aikavälillä vähenemässä, ettei ehtisi tulla kovaa juurikasvua.

merkkari

Joo, en usko että tuo punertavuus jäi aivan jumiin kerrasta. Se jääpi nähtäväksi. Kerro sitten kuinka kävi!

Testisuortuvissa on usein se haaste, että ne tehdään jonnekin piilossa oleviin hiuksiin, jotka ovat todennäköisesti paljon tummempia ja parempikuntoisia kuin koko päälikerros hiuksista. Värit näkyvät myös voimakkaammin, kun ne levittyvät isommalle pinta-alalle.

Onden (Ei varmistettu)

Itse värjäsin puolisen vuotta Lushin caca rouge hennalla, mistä tykkäsinkin paljon. Tästä on nyt toiset 1,5 vuotta ja punainen osuus erottuu edelleen selkeästi omasta hieman vaaleammasta punertavan ruskeasta hiuksestani, vaikka värjätessä lähinnä tyvikäsittelin ja vedin vain kevyet hoitoaineella laimennetut hennat latvaan. Eli ihan ei kuitenkaan haalistu pois, itsekin tein kaikenlaisia värinirrottelukokeiluja kookosöljyllä ja syväpuhdistavalla shampoolla kuukausien ajan hennailun lopetettuani (millä olikin jonkin verran haalistavaa vaikutusta). Leikkasin juuri pitkät hiukseni lyhyemmäksi rikotuksi bob cut malliksi, missä kiharrettuna sävyero ei kuitenkaan haittaa. Eli vakavaa tämä ei ole! Tukkaa se vaan on. Ja jäljelle jäänyt punertava on kyllä todella kaunis sävy, ei lainkaan samanlainen kuin punaisen kestovärjäyksen jälkeinen kulahtanut punaruskea. Eli tiivistettynä: tykkäsin hennasta, upea luonnollinen sävy, joka kestää kauniina, mutta omaan vaihtelunhaluiseen päähäni se oli vähän rasittava valinta. :')

merkkari

Hennoissa on ihan valtavasti eroa. Lisäksi tulos riippuu täysin omien hiusten lähtökohdasta (vaaleus, kunto, yleinen hiuslaatu). Jopa samalla värillä voi olla isot erot, kun ne laitetaan kahteen eri päähän :)

Sen takia hennailu onkin otettava vähemmän vakavasti, pienenä seikkailuna :D

Satu (Ei varmistettu)

Moi! itsekkin kampaaja niin ettinyt löytyykö erillistä tukkua joka myy tätä cultivatorsia ammattilaisille??

merkkari

Joo, muistaakseni Miraz.

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen myös harkinnut tuota yhdistelmää (lopputulos näyttää todella hyvältä!), mutta koska Auburn copperissahan on vähintäänkin hippunen indigoa, mietin mahtaako se näkyä sinertävänä/vihertävänä jos myöhemmin vaalentaa hiusta :D

Meri K (Ei varmistettu)

Upee väri! Minkä sun hiusten alkuperäinen väri oli ennen tuolla copperilla värjäämistä?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.