Ladataan...

Seurasin taannoin FB:n kampaajien omassa ryhmässä keskustelua, jossa pyydettiin kampaajia listaamaan omat suosikkinsa erittäin pitävien hiuslakkojen joukosta. Listalta alkoi peukutusten myötä nousta esiin kolme timanttista putelia, joten pyysin lupaa julkistaa ne teille. Kukapa ei villeihin uuden vuoden juhlamenoihin kaipaisi astetta kovempaa pitoa!

Seuraavassa siis kampaajien fanittamien hiuslakkojen kärkikolmikko:

1. TIGI Masterpiece

Keräsi ylivoimaisen äänivyöryn saaden kiitosta pidosta, hedelmäisestä tuoksusta ja kiillosta. Käyttäjillä vuosikausien kokemukset ja mihinkään ei vaihdeta.

2. ID Elements kultaiset pullot

Kiri muutaman äänen päähän Tigistä saden kehuja pidostaan ja käytöstä raudan alla.

3. Sebastian Shaper -lakat

Kaikki kolme toimivat, Re-Shaper myös raudan alle. Miedot tuoksut ja hyvä pito.

Seuraavaksi eniten peukkuja keräsivät mm. Eimin, Osiksen ja Four Reasonsin Black Edition -hiuslakat, jotka voin kaikki myös itse allekirjoittaa.

Kerrohan oma suosikki-lakkasi kommenttiboksiin!

-Meeri

Ladataan...

Rits räts! Silmissä vain vilisee, kun hiukset vaihtavat sähköiskuja seinien, tuolien, vaatteiden ja naapurin hiusten kanssa!

Ongelman ydin on talvella kuiva ilma sekä sisällä että ulkona. Mitä kylmempi ilma, sitä alhaisempi ilmankosteus. Kuiva ilma ei riitä johtamaan sähköä pois hiuksista, joten hiusten sähkövaraus kasvaa ja hiukset alkavat hylkimään toisiaan. Lisäksi (Schwarzkopfin sivuilta imaistun tiedon mukaan) jokaisella yhden lämpöasteen laskulla talirauhaset vähentävät talintuotantoa kymmenellä prosentilla ja lopettavat sen kokonaan kahdeksassa pakkasasteessa. Näin ollen hiuspohjan oma tali ei ole auttamassa juuri silloin, kun sitä jo ilmaston vuoksi eniten tarvittaisiin.

Hiusten sähköisyys on vaaratonta, mutta sitäkin ärsyttävämpää, joten kokosin tähän kaikki vinkit hiusten sähköisyyden poistamiseen, joista olen kuunaan kuullut:

EHKÄISEMÄLLÄ PARAS, JOTEN VÄLTÄ...

 • tekokuituja vaatteissa, kaulahuivissa ja pipossa
 • kuivilla käsillä hiusten hiplailua
 • halpoja tekokuituja tyynyliinoissa
 • halpoja muoviharjoja kuivien hiusten harjauksessa. Kokeile antistaattisia harjoja tai luonnonharjoja viimeistelyyn.
 • liian tehokkaita ja superpeseviä shampoita sekä huonoja, hoitoteholtaan riittämättömiä hoitoaineita

ENNAKOI TULEVAA JA...

 • käytä paljon erittäin kosteuttavaa hoitoainetta ja lisää viikkorutiineihin hiusnaamio
 • laita hiuksiin kookosöljynaamio tunnin ajaksi ennen hiustenpesua
 • käytä luonnonkosmetiikkaa! Luonnonkosmetiikan muotoilutuotteissa on usein öljyjä, jotka tuovat hiuksiin painoa, joka taas ehkäisee leijumista.
 • käytä suoristusraudan alle kosteutta lisääviä muotoilutuotteita, sillä raudan kuumuus häivyttää hiuksista viimeisetkin kosteuden rippeet
 • suihkuta hiuksiin viimeistelytuotteena esimerkiksi kiiltosuihketta, kevyttä öljyä tai kevyttä jätettävää hoitoainetta
 • käytä hiuslakkaa. Eri hiuslakat sisältävät lähes aina sähköisyyttä poistavia ainesosia.

KUN TILANNE ON PÄÄLLÄ...

 • Mikä tahansa rasvainen ja raskas aine tuo hiuksiin kosteutta ja helpottaa välittömästi. Vahat, sprayt, öljyt - mikä tahansa auttaa.
 • Rasvaa kätesi ja taputtele rasvattuja käsiä hiusten pintaan.
 • Hiusten kastelu vedellä tepsii niin kauan, kunnes vesi on kuivunut pois hiuksista. Mutta auttaa pahimpaan hätään.
 • Laita hiukset kiinni, elämä helpottuu heti.

Tiivistettynä voisi sanoa, että mikäli sähköisten hiusten kanssa lähtee järki, käytä mitä tahansa tuotetta. Meille suodut ilmaston olosuhteet ovat hankalat, joten pienellä vaivalla säilyttää mielenrauhan :)

Muiskuja maanantaihin!
-Meeri

Ladataan...

Hei, ihanat lukijat! Toivottavasti siellä ruutujen toisella puolella alkavat olla tunnelmat kohdillaan ja mielet pääsevät rauhoittumaan pikkuhiljaa joulun viettoon. Läksin alkuviikosta Harjavaltaan ja teen nyt parhaani pysäyttääkseni aivotyöni pariksi päiväksi. Siispä lyhyestä tämäkin virsi kaunis: Oikein lämpöistä ja tunnelmallista joulua ja kiitos joka iikalle kuluneesta vuodesta!

Palailen muutaman pyhäpäivän jälkeen sorvin ääreen ja tehtailen lomien ratoksi lueskeltavaa. Kampaamolle palailen vasta tammikuun alussa, mutta muut tonttutytöt touhuilevat työmaalla mahdottoman reippaina välipäivinäkin, mikäli iskee akuutti tarve uusille hiuksille uuden vuoden juhliin!

Mutta nyt, nauttikaahan joulurauhasta, rakkaat!

Meeri

Pages