Ladataan...

Tänä talvena Folkin levylautasella pyörii pari aivan ihanaa löytöä, joista olen superinnoissani. Seasta löytyy toki Elviksen joululevyjä, Winter Songs -kokoelmaa sekä Norah Jonesia (kurkkaa viime talven levyvinkit täältä), mutta kuuntelepas nämä:

Ward Thomas - Carry You Home

Jos fanitat ruotsalaista First Aid Kit -folkduoa, tulet rakastumaan Ward Thomasiin. Tässä country-duossa vaikuttavat maailman suloisimmat parikymppiset brittikaksoset. Tunnelmointi menee täydellisesti pakkaspäiviin vilttiin kääriytyneenä, mutta yhtälailla voisin kuvitella tämän musiikin kesään heinäpellon reunaan.

Pentatonix - Hallelujah

Ehkä maailman paras a cappella-yhtye julkaisi pari kuukautta sitten uuden joululevyn, joka on ihana. Levyltä löytyy myös tulkinta Hallelulaj-biisistä:

Françoise Hardy - Le Temps de l'amour

Hiusmuusaksikin nostettu Hardy on vanhan polven jazz-artisti, jonka ranskankielinen musiikki sopii viinilasien kilahdusten ja pitkien illallisten taustalle täydellisesti.

Charlie Winston - Truth

Jos Jason Mraz ja Jack Johnson löytyvät levylautaseltasi, tämä brittiläinen singer-songwriter solahtaa sekaan kuin veitsi voihin. Hyväntuulista ja menevää päivämusiikkia, joka saa jalat heilumaan aivan vaivihkaa!

Ihanaa illanjatkoa toivottelee,

Meeri

Ladataan...

Leijailee ja rätisee? Jos hiusten sähköisyys on oikeasti ongelma, suosittelen kokeilemaan tuotteita, jotka todella sisältävät jotakin antistaattista ainesta. Pelkkä silikonilla kyllästetty hiusöljy esimerkiksi saattaakin toimia täysin päinvastoin, kun silikoni oikein silottaa ja erottelee hiukset toisistaan.

Tässä tämän talven luottoputelit sähköisyyden poistoon:

Sain maahantuojalta testiin Silk Oil of Moroccon tuotteita ja olenpas aika ilahtunut! Argan Anti-Frizz Cream toimii erittäin kosteuttavien ominaisuuksiensa ansiosta sekä pörröisen tukan taltuttamiseen kosteassa ilmastossa, että myös kuivan ilman aiheuttamaan leijailuun ja sähköisyyteen. Arganöljyä, Aloe Veraa ja macadamianöljyä, ilman eläinkokeita, parabeeneja, sulfaatteja ja alkoholia. Parasta on, että ihanalta kookokselta ja mangolta tuoksuva voide ei tee yhtään tahmaista lopputulosta, vaikka sitä lisäisi kesken päivän leijalevaan hiuspehkoon!

Less is Moren Lindengloss Finishing Spray menee myös kesät ja talvet: Tuotteen sisältämä lesitiini on erittäin antistaattinen, joten kuivan ilman aiheuttama rätinä loppuu tämän kanssa välittömästi, kun taas kesällä tuote toimii hiusten UV-suojana. Lehmuksenkukka ja vehnänalkioöljy tuovat lisätehoa tähän luonnonkosmetiikan tuotteeseen, joka tuo myös hyvin kevyttä hiuslakkamaista pitoa.

Ihania pakkaspäiviä toivottelee,

Meeri

Ladataan...

Hallelujah ja kiitos universumille kemisteistä, jotka haluavat tehdä asiat simppelisti ja tehokkaasti! Kului päivä siitä, kun valitin täällä blogissa hiusteni vihreänkeltaisesta kupariputkiväristä, niin ovesta käveli sisään KC:n edustaja, joka toi mukanaan Malibu-sarjan puteleita.

Mielenkiintoni herätti Malibu Makeover -paketin Crystal Gel, joka lupasi välittömästi ja dramaattisesti tehdä kaiken tämän:

 • Immediately removes layers of “rock” on the hair caused by mineral build-up that can inhibit the successful processing of color & highlights
 • Safely and gently removes mineral build-up that can exacerbate dandruff, eczema and psoriasis
 • Quickly restores shine, volume and manageability
 • Safely and effectively removes mineral build-up such as iron that causes orange hair and copper that causes green hair
 • Safely and effectively removes calcium (lime) build-up from hard water
 • Immediately returns swimmers' hair to a dramatically healthier condition
 • Safely removes chlorine and other oxidizers that can damage hair
 • Prevents brassy tones from appearing that would cause colorist to have to use a stronger chemical to correct
 • Increases vibrancy
 • Increases color’s staying power and helps prevent fading
 • Helps remove most medication build-up (meds for blood pressure, diabetes, heart and thyroid to name a few)

Olen tehnyt välillä askorbiinihapolla tätä samaa hiusten "putsausta", mutta nyt Malibu Crystal Gelin neljän ainesosan luettelo vakuutti:

Natriumglukonaatti: Muodostaa stabiileja yhdisteitä raskasmetallien kanssa, eli on turvallisempaa, kuin pelkkä askorbiinihappo.
Askorbiinihappo: C-vitamiini eli säilöntäaine, joka tässä tapauksessa poistaa ja sitoo raskasmetalleja hiuksista.
Tetrasodium EDTA: Kelatoiva aine eli tehokas metallinsitoja, käytetään myös joissakin syväpuhdistavissa shampoissa. Ei mikään ainesosista ihanin ja rakkain, mutta kuitenkin, ärsyttävään ongelmaan harvoin käytettynä olen valmis käyttämään.
Ksantaanikumi: Muodostaa geelin, jolloin aine on helppo levittää.

Entä ne tulokset?

Vaikutusaika on ohjeissa 20-40 minuuttia ja arkajalkana pidin seosta päässäni 10 minuuttia. Ja muutos oli valtava jo tässä ajassa! Hiukseni vaalenivat, kun tunkkainen keltaisuus hälveni heti jonkin verran. Pehmeys on käsinkosketeltavaa ja kiilto kilometrikaupalla normaalia kirkkaampi. Woah!

Makeover-paketissa tuli myös jälkihoitoaine, mutta sen incissä taas oli varmaan neljäkymmentä ainesosaa, joten sitä en testannut. Ensinnäkään en halunnut huijata testin tulosta jollakin miracle-hoitoaineella, joka varmasti tekee tukasta kiiltävän ja pehmeän yhdeksi kerraksi. Toiseksi, en ole käyttänyt synteettisen puolen tuotteita enää kuin välttämättömissä tilanteissa, joista tämä ei ollut yksi. Halusin kuitenkin vain metallit pois hiuksistani ja sen tuo Crystal Gel teki!

Koska tuo metalliongelma on niin yleinen ja Malibu Crystal Gel oikeasti toimii, innostuttiin ottamaan tämä palvelu Folkin valikoimiin. Sen voi siis tulla ottamaan ihan vain pelkiltään tai sen voi ottaa lisäpalveluna ennen värjäystä tai leikkausta. Lisätietoja Folkin nettisivuilla.

Innoissaan,
Meeri

Pages