Ladataan...

Löytyykö silmistäsi hasselpähkinän tai meripihkan sävyjä? Ehkäpä jopa eben-puuta? Alkuviikko omistettiin hiusvärien valintaan vihreille ja sinisille silmille, nyt on kaikkien teidän ruskeasilmäisten vuoro. Lähtökohtaisesti ruskeiden silmien seuraksi tarjotaan aina lämpimiä ja runsaita sävyjä, mutta nyt moni trendiopas kehottaa valitsemaan vastavärejä viileiden sävyjen puolelta, jolloin ihon sävy ja silmät korostuisivat. Katsotaanpa Natalie Portmanin tähdittämistä kollaaseista, miltä se näyttäisi:

Ruskeat silmät + kupariset sävyt

Punertavat sävyt nostavat Natalien iholta ja huulilta esiin aprikoosin ja persikan sävyjä (eli niitä lämpimiä sävyjä, joita mielletään päivettyneeseen ihoon). Ehkäpä tästä johtuu selkeä biitsifiilis, rentous ja huolettomuus -selkeä tyylivalinta. Myös silmät näyttävät intensiivisiltä ja tummilta.

Ruskeat silmät + lämpimät sävyt

Tämän klassisempaa yhdistelmää saa hakea. Ruskeasilmäisten luonnollinen hiusväri löytyy todennäköisesti tältä kartalta, iho näyttää neutraalilta ja terveeltä. Koko ilme on hillitympi ja simppelimpi kuin punertavien hiusten kanssa.

Ruskeat silmät + viileät sävyt

Viileät sävyt saivat Natalien meikin muuttumaan ruusu- ja pinkkipohjaiseksi, aprikoosit ja persikat ovat tipotiessään. Viileä sävy voi olla todella tietoinen asennevalinta ja sopii parhaiten nuorille babyfaceille. En voi sille mitään, mutta huomasin vasta näiden viileiden sävyjen rinnalla, että Natalien silmien alla on pari aavistuksenomaista rypynhiventä. Onkohan vanhennusefekti vain omissa silmissäni?

Vertailussa kuparit - lämpimät - viileät

Klassisten ja luonnollisten sävyjen ystävänä valitsisin jälleen kerran lämpimät ruskeat ilmeisimmäksi valinnaksi ruskeasilmäiselle asiakkaalle. Tyylikeinoina punertavat sävyt ovat upeita, viileät harvinaisen rohkeita. Mihin valintaan siellä ruudun takana päädyttiin?

-Meeri

Ladataan...

Haasteita oikean hiusten sävyn valinnassa? Eilen mietittiin parasta vaihtoehtoa vihreille silmille, tänään pureudutaan sinisten silmien saloihin. Kuten eilisessäkin postauksessa mainitsin, on makuasia, haluaako viileänsävyisen ihon ja sinisten silmien rinnalle perinteisesti viileänsävyiset hiukset vai lähteekö hakemaan korostusta nimenomaan vastavärien kautta. Katsotaanpas kuvia ajatusten tueksi, mallina ihana Julianne Hough:

Siniset silmät + kupariset sävyt

Oranssit vivahteet korostavat sinisiä silmiä ja toimivat todella hyvin varsinkin päivettyneelle iholle. Kupariset sävyt saattavat kuitenkin vaatia viileänsävyiseltä iholta paljon, sillä punertavat pikkuvihreet sinertäväpohjaisella iholla korostuvat herkästi, kun ne löytävät väriparin hiuksista. Mansikkaiset ja ruusuiset sävyt saattavatkin toimia sinisilmäiselle yksityiskohtina ja raitoina paremmin kuin kokopäänvärinä.

Siniset silmät + lämpimät sävyt

Väripari näyttäisi toimivan aivan loistavasti Juliannen ihoa vasten, joka hehkuu toffeisten raitojen lähellä terveenä ja raikkaana. Kokonaisuus on jotenkin tasapainoinen ja luonnollinen, yllättävän neutraali.

Siniset silmät + viileät sävyt

Kirkkaat ja tuhkaiset viileät sävyt kuulastavat ihon ja häivyttävät ihon sävyjä. Päivetys näyttäisi vähän häviävän, joten sävyt toimivat parhaiten tonennäköisesti talviaikaan. Tällöin kasvoille on hyvä tuoda eloa esimerkiksi kirkkaalla huulipunalla tai vaatteilla, jottei yleisilme ala muistuttaa lakanaa.

Vertailussa kuparit - lämpimät - viileät

Juliannen iho näyttää selkeästi ruskeimmalta ja silmät sinisemmiltä punertavia hiuksia vasten. Viileät sävyt taas tekevät kasvoista ja silmistä hieman kalpeammat, mutta toisaalta niistä nousee esiin kaunis ruusuinen hehku. Viileät sävyt myös tuovat vaaleisiin kasvoihin tyyneyttä ja tyylikkyyttä. Oma uusi rakkaus löytyy kuitenkin selkeästi vaalean toffeisista sävyistä enkä maltakaan odottaa seuraavaa kampaajakäyntiäni!

Löytyykö omaa suosikkia?

Huomenna luvassa vielä ruskeat silmät, palataan siis pian!

-Meeri

Ladataan...

Oikean hiussävyn valinta oman ihonsävyn ja silmien värin mukaan saattaa olla yllättävän kinkkinen juttu. Selkeää sääntöä on vaikea antaa ja makumieltymykset usein määräävät lopullisen päätöksen. On koulukuntia, joiden mukaan viileänsävyinen iho ja siniset silmät ansaitsevat rinnalleen viileänsävyiset hiukset. Toisten mielestä taas nimenomaan vastaväreistä haettu lämmin hiussävy saa ihon ja silmät kukoistamaan.

Keräsin kollaasit vihreille, sinisille ja ruskeille silmille yleisimmistä hiusväreistä. Kuvista näkee yllättävän helposti minkätyyppiset sävyt kirkastavat silmiä ja ihoa ja mitkä taas vievät kaiken värin kasvoilta ja jopa vanhentavat. Aloitetaan vihreistä silmistä, mallina suloinen Amanda Seyfried:

Vihreät silmät + kupariset sävyt

Aloitetaan ilmeisimmästä valinnasta: Vihreät silmät todella pomppaavat esiin vastavärinsä punertavan, kuparin ja ruusukullan ympäröiminä. Poskien väri on persikkainen ja iho vaikuttaa terveen hehkuvalta ja päivettyneeltä.

Vihreät silmät + lämpimät sävyt

Hunajainen vaalea, toffeiset raidat ja maitosuklaan sävyt saavat edelleen ihon näyttämään hyvinvoivalta. Lämmin ruskea voisi olla hyvin luonnollinen ja raikas valinta (tai jopa hiusten oma sävy) vihreäsilmäiselle. Klassisempi kuin kupari, joka taas on tosi persoonallinen valinta.

Vihreät silmät + viileät sävyt

Tuhkaiset ja viileät hiussävyt tuovat silmien väriin ripauksen harmautta. Omaan silmään myös Amandan iho vaikuttaa harmaammalta, joten meikin käyttö korostuu, jotta ihoon saadaan hehkua ja väriä. Viileä hiusväri vihreäsilmäiselle on ehkä rohkein tyylivalinta.

Vertailussa kuparit - lämpimät - viileät

Tästä kuvasta on helppo vielä vierekkäin vertailla erilaisten sävyjen vaikutusta silmiin ja ihoon. Tämän perusteella valitsisin Amandalle lopulta keskimmäisen sävymaailman, eli lämpimien ruskeiden sävyjä. Jos taas Amanda olisi muutoin tyyliltään rohkea ja hivenen boheemi, valinta olisi ehdottomasti kuparin puolella. Minkä sävyn sinä valitsisit?

Huomenna tiedossa infopaketti sinisista silmistä, ylihuomenna ruskeista! :)

Meeri

Pages