Ladataan...

Moni on varmasti lukenut kuluneella viikolla tytöstä, joka sai päänahkaansa vakavia vaurioita todella väärin tehdyn vaalennuskäsittelyn jälkeen. Järkyttävä hiusuutinen nostatti rinnalleen useita muitakin tapauksia ja nyt Iltalehden sivuilla pääsee lukemaan kokonaista kollaasia katastrofaalisista hiustenvärjäyksistä:

Kuvankaappaus: Iltalehti.fi, linkki ensimmäiseen juttuun tässä.

Mitä tästä ajattelen? No sitä, että hyvä että tällaisesta vihdoin uutisoidaan ja isosti! Hiustenvärjäykset ja vaalennukset sisältävät kemikaaleja, jotka voivat väärin käytettynä saada aikaan todella vakavia seurauksia, puhumattakaan yliherkistä tai allergisista henkilöistä. Jokainen outo tunne pitää ottaa huomioon ja niistä pitää uskaltaa sanoa kampaajalle. Vaikka hänet sitten pitäisi huikata kahvitauoltaan päänahkaasi kurkkaamaan.

Oma suhteeni hiustenvärjäykseen on ristiriitainen ja painin sen kanssa jatkuvasti. Toistaiseksi teen värjäyksiä mahdollisimman hellävaraisin keinoin (eli toisin sanoen raitalappua toisen perään) ja tyvivärjäys on yleensä viimeinen vaihtoehto. Tyven vaalennusta en tee koskaan. Silti ymmärrän, että tavallinen maantienharmaa tai tyvestä puskevat harmaat eivät aina jaksa miellyttää ja raidoitan itsekin omaa tukkaani. Kaikki tämä tehdään kuitenkin terveyden ehdoilla ja se kyllä kerrotaan jo kampaajakoulussa. En voi käsittää, että Suomesta löytyy kampaajia, joilla on hiustenvärjäyksen riskeihin ja terveyteen liittyvät perusasiat hukassa. Järki käteen, kiitos.

-Meeri

Ladataan...

Kun morsiusseurueen kuvaaja toteaa hääaamun valmisteluiden melskeessä, että tästä tulee kyllä hyvä päivä, niin siitä tietää, että tunnelma on kohdillaan! Naurua siis riitti, kun tämä seurue pölähti viime lauantaina paikalle minun ja Sofin puunattavaksi. Tein kaikkien hiukset ja morsiamen meikin, Sofi meikkasi ihanaiset kaasot.

Aivan suoria kasvokuvia en tällä kertaa voi julkaista, mutta ihanilta näyttivät nämä misut! Toivottavasti päivä jatkui yhtä räiskyvissä tunnelmissa! :)

-Meeri

Ladataan...

Siitä on jo puolitoista vuotta, kun laitoin luonnonkosmetiikan Biosolis-aurinkorasvat todelliseen testiin. Lensimme Thaimaahan ja olin kaksi viikkoa täysin uusien puteleiden ja porottavan auringon armoilla. Koska viime kesänä ei paljon aurinkorasvoja tarvittu, tämä suositus on ajankohtainen vasta nyt!

Luonnonkosmetiikan aukkarasvan tehohan perustuu fysikaaliseen suojaan kemiallisen suojan sijaan. Tästä johtuen aine on valkoista ja jättää ihon pinnalle pienen kerroksen, joka tosin imeytyy nopeasti. Otin matkalle mukaan suojakertoimet 30 ja 15, joista vahvemman hylkäsin kokonaan kahden päivän käytön jälkeen, sillä aurinko ei tarttunut tipan tippaa, vaikka laitoin rasvaa pelkästään yhden kerran aamulla! Ei edes pienintä rusketusrajan häivähdystä :D Tämähän on ideaalia silloin, kun auringon todella haluaa blokata eikä jaksa huolehtia rasvan lisäämisestä pitkin päivää.

Suojakerroin 15 sen sijaan mahdollisti pienen päivettymisen, mutta suojasi palamiselta täysin. Enkä tätäkään lisännyt kertaakaan päivän aikana, edes uimisen jälkeen. Rasva tekee muuten upean efektin veden alla, kun aurinko osuu selkään vedenpinnan läpi - koko iho hohtaa valkoista valoa!

Pieni miinuspuoli siitä, että fysikaalinen aurinkosuoja tekee ihon pintaan kevyesti vaalean kerroksen. Kuvassa vasemmanpuoleisessa jalassa normaali kerros Biosolista, oikeanpuoleinen ilman rasvaa. Sitä kun on valmiiksi kalpea, niin ei ihan hirveästi haluaisi kalvakoittaa enempää, mutta ehkäpä joskus järki menee ulkonäön edelle... Joskus ratkaisen asian laittamalla Biosolista hieman kevyemmän kerroksen.

Pitemmittä puheitta, mun ykkössuosikki aurinkorasvaksi, kun halutaan mennä mahdollisimman kevyellä inci-listalla ja luonnonkosmetiikalla. Ei petä koskaan, ei tuoksu juuri miltään, ei tarvitse huolehtia!

Mikä on sun luottotuote auringon blokkaamiseen?

-Meeri

Ladataan...

Pages