Ladataan...

Sepä tässä onkin ollut päivän polttava kysymys jo varmaan vuoden ajan... suoristusrautalaineisiin oli helppo lämmetä ja nyt pinnalle tulleeseen pörheään luonnonkiharamaiseen tukkaan on helppo ihastua. Lirutukkaan on kyllästytty ja kihara saa olla välillä yllättävänkin villiä ja vallatonta - ainakin jos kihartimella tehdään. Mutta kysymys kuuluu, onko muodin takia valmis etenemään permanenttiin asti?

Kiharaihastusta viime talven Top Gun -teemabileistä

Juttelimme asiasta taannoissessa Kevin.Murphyn kiharailtamassa kouluttaja Juha-Matti Mannosen kanssa. Pientä kutkutusta permanenttiin asiakkaiden suunnasta on havaittavissa - siis hyvin pientä. Meille on Folkiin tänä vuonna soittanut ehkä pari asiakasta ja kysellyt varovaisesti permanenteista. Minua itseänikin hieman kiinnostaisi kokeilla, että mitä pään rullauksesta seuraisi :D

Juha-Matti kuitenkin puki asian ihan hyvin sanoiksi. Moni haluaisi permanentin, jolla tulee loiva, suoristusrautamainen kihara. Vielä ei ole kuitenkaan keksitty ainetta, jolla sellaisen saisi aikaiseksi siten, että se pysyisi yli kaksi pesua eikä kuivattaisi hiusta ollenkaan. Näin ollen pysyvää kiharaa saa edelleen aikaiseksi vain hieman pienemmillä rullilla ja idea kolmiomallisesta ja kuivakasta kiharapehkosta taas kolisuttelee liian monen luurankoja siellä ysärikaapissa. Ehkä moni haluaa myös vielä katsella, että onko muoti todella pysyvä vai onko kyseessä hetken villitys. Sitä pysyvää permistä kun kasvattelee sitten pari seuraavaa vuotta pois.

Omasta näkökulmasta yhden ongelman tekee vallalla oleva balayage- ja vaalennustrendi. Vaalennetun tukan permanenttaaminen on riski, kun miettii hiuksen kuntoa. Lisäksi yksi haaste voi olla se, että suuri osa nuoremman polven kampaajista, joilla olisi tämän trendin vaatima näkemys hallussa, eivät hallitse niitä permanentteja (koska niitä ei juuri ole tarvinnut tässä tehdä) ja sitten taas vanhemmat permiskonkarit eivät välttämättä näe muotia samanlaisena kuin vaikka minä näen. Ja onhan tässä vielä sekin aspekti, että tällä hetkellä feikkipermis on suhteellisen helppo tehdä itse kihartimella muutaman päivän iloksi. Siinä ehtii jo viimeisinä päivinä hiukan kaipaamaan omaa suoratukkaisen identiteettiään.

Eli minä veikkaan, että ihan heti ei olla näkemässä kasarin vertaista permisfiilistelyä. Mitä sinä veikkaat??

-Meeri

Ladataan...

Yhteistyössä: Kevin Murphy

Ongelma on ehkä hiusmaailman yleisin - mikä on kun kihara ei pysy?! Kestävä kihara ei ole aina kampaajallekaan ihan simppeli tehtävä, joten olin enemmän kuin innoissani, kun pääsin pari viikkoa sitten Kevin.Murphyn järjestämään kihara-iltamaan. Illan aikana brändin kouluttaja, ihana, innostuva ja pirskahteleva Juha-Matti Manninen kertoi salaisuuksiaan kestäviin kiharoihin ja näytti tekniikoita erityyppisiin kiharaluomuksiin. Maailman muotiviikkojen näytöslavojen taustalla hyörineeltä Juha-Matilta löytyikin aikamoisia ässiä hihoistaan, joten päätin kerätä niistä parhaat teidänkin hyödynnettäväksi.

Tarkasta siis, että joku näistä jutuista ei ole siellä omassa kihararuutinissa vinksallaan:

  • Hiuksista puuttuu hyvä pohjatuote tai sitä on liian vähän

Hyvä pohjatuote tuo hiuksiin kitkaa, joka edistää lopullisen muodon pysyvyyttä. Muotovaahdot, suolasuihkeet ja kiharavoiteet ovat erinomaisia. Sain Kevin.Murphylta testiin Anti.Gravity (Oil Free Volumizer) -muotoiluvoiteen ja se oli oikeasti ihan mielettömän hyvä tuote. Hiukset tuntuivat föönin jälkeen aika rouheilta ja laine pysyi ihan tosissaan yön yli moitteettomassa kunnossa. Ja se määrä - asiakkaitteni silmät suurenevat lautasiksi joka kerta, kun lisään föönin alle muotovaahtoa - sitä menee normaaliin pitkään tukkaan kolmen tennispallon verran. Tuota Anti.Gravity -voidetta meni omaan tukkaani ruokalusikallinen. Hiuksiin ei myöskään kannata lotrata jätettäviä hoitoaineita tai mitään öljyjä sinä aamuna, kun haluaa kiharan oikeasti kestävän.

  • Föönatessa käyttää harjaa hieman liian tehokkaasti, jolloin tulee harjanneeksi sen pohjatuotteen kokonaan pois

Tätä en ollut tajunnut itsekkään, mutta täysin loogista. Kiharapäivinä siis harjaus ennen tuotetta ja tuotteen hyvä levitys kammalla. Sen jälkeen föönaus vapaasti hiustenkuivaajalla heiluttelemalla.

  • Kuivaan hiukseen suihkautetaan märkää tuotetta, joka tekee kiharasta koppuran. Koppuraa on vaikea muotoilla uudelleen.

Okei, koppura kihara on varmasti kestävä sellaisenaan. Jos et kuitenkaan juuri tänään mieli herttua-lookkia, niin koppuran avaaminen ja harjailu hävittää tuotetta hiuksesta, jolloin pysyvyyskin kärsii. Suihkaise kuivaan hiukseen siis tuotetta tarpeeksi kaukaa ja harjaile sitä pari kertaa, jotta se leviää. Sen jälkeen odota hetki, jotta osio on kuiva. Tai hanki suihke, joka on koostumukseltaan kuivempi. Tuosta Kevin.Murphyn Anti-Gravitysta löytyy myös suihkeversio ja se näytti toimivan mallin hiuksiin ilmiömäisesti.

  • Kiharrin on liian suuri

Kihara saa olla yllättävän pientä, vaikka siitä lopulta haluttaisiin muotoilla suuri laine. Hanki siis tarpeeksi pieni kiharrin.

  • Kiharrettaessa puuttuu jännite

Hiusosio ei lämpene ja kiharru kunnolla, mikäli hius on löyhästi kihartimen ympärillä. Ota siis napakka ote - kiharruksen pitäisi tuntua päänahassa sellaiselta sopivan jämäkältä toimenpiteeltä.

  • Hiusosio jää haaleaksi

Aseta kihartimen lämpötila aina pariinsataan asteeseen ja odota tarpeeksi kauan, jotta koko osio on lämmennyt läpi asti. Jos sormella ei pysty enää koskemaan kihartimen päällä olevaa hiuksen pintaa, osio on lämmennyt tarpeeksi.

  • Osio on liian pienellä kierteellä

Kokeile kiertää hiusosiota pienelle kieputukselle ennen sen viemistä kihartimen ympärille. Saat napakamman kiharan.

  • Kiharrettu hiusosio jäähtyy suoraksi

Varsinkin pitkä ja raskas hius vaatii sen, että kiharrettu hius myös jäähtyy kiharan muotoon. Sen sijaan, että vain tipauttaa kiharan ja antaa sen jäähtyä suorana, se kannattaa laittaa jäähtymään pienellä klipsillä tai ainakin pitää hetki kämmenellä ennen tipauttamista.

  • Loppumuotoilu tapahtuu tuotteella, joka sisältää vettä

Kihartaminen uudelleenmutoilee hiuksen suolasillat. Kun suolasiltoihin pääsee vettä, ne menettävät tuon uuden muotonsa ja palautuvat normaaliin tilaansa. Tarkista siis, ettet suihkuttele kiharrettuihin hiuksiin enää mitään tuotetta, joka sisältää vettä, ellet nimenomaan halua hieman rentouttaa kiharaa.

  • Unohdit kosteussuojan tai säätietojen tarkastamisen

Hyvä kosteussuojasuihke voi oikeasti suojata ilmankosteuden vaikutukselta kiharaan, mutta jos hiukseen osuu sadetta tai tihkua, niin mitään ei valitettavasti ole tehtävissä. Niin erinomaista tuotetta ei olekaan, että se suojaisi kiharaa vedeltä. Ole siis realisti ja tarkista säätiedot.

Ja hei mikäli haluat, että kihara säilyisi yön yli, kiepauta hiukset muutamalle suurelle ja rennolle kiepille ja kiinnitä parilla pinnillä. Alla olevassa kuvassa esimerkkiä Nellin hiuksissa:

Tuliko uusia vinkkejä? Mitkä ovat omia suosikkituotteitasi kestäviin kiharoihin?

-Meeri

Ladataan...

Olen huomannut, että hiuspuuteri ja kuivashampoo sekoitetaan usein keskenään. Kieltämättä molemmilla pystyy hiukan tekemään sitä, mitä toinenkin, mutta niin pystyy myös vaikka suolasuihkeella ja hiuslakallakin, joten jos oikein lähdetään pilkkua viilaamaan, niin kyseessä ovat eri tuotteet.

Kuivashampoon ensisijainen tarkoitus on imeä hiuksista ja hiuspohjasta rasvaa ja saada hius näyttämään puhtaalta. Se tuo samalla hiuksiin volyymia ja kitkaa, joka tekee muotoilusta helpompaa ja kampauksista isompia. Ensimmäinen vaikuttava ainesosa on yleensä jonkinlainen tärkkelys, joka siis imee tuota rasvaa.

Hiuspuuterin tarkoitus on tuoda hiuksiin kitkaa ja pitoa, jolloin tukan saa helpommin haluamaansa asentoon ja koko hommaan lisää volyymia. Tärkein ainesosa on yleensä silica eli pii eli maa-aines eli ehkäpä sitä voisi sanoa superhienojakoiseksi hiekaksi. Käytännössä hiuksiin viedään siis massaa, joka tuo tuuheutta ja sitoo hiuksia toisiinsa. Rasvan poistaminen ei ole silican ominaisuus, vaikka se saattaisi siltä tuntua, kun hius pöyhkeytyy.

Hommaa saattaa hämätä se, että ainakin Four Reasonsilla on tuotteet, jotka on nimetty väärinpäin. Sieltä löytyy aerosolipurkissa oleva Hair Powder, jonka ainesosat ovat perinteistä kuivashampoota. Samalta sarjalta löytyy pieni tupsuttelupurkki, (olisko nimeltään Hair Dust??), joka taas on selkeästi hiuspuuteri. Muihin väärinpäin nimettyihin tuotteisiin en ole törmännyt.

Toki sinä saat käyttää näitäkin tuotteita juuri niin kuin haluat - toisille kun toimii jokin paremmin kuin toisille :)

-Meeri

Pages