Ladataan...

Oscar-gaalan hiukset tihkuivat viime yönä glamouria, selkeitä värejä ja mieletöntä kiiltoa. Muutama selkeä trendi nousi esiin:

HOLLYWOOD GLAMOUR

Klassinen ja juhlava valinta, toimii joka vuosi. Huomatkaa trendikäs blorange-sävy!

Emma Roberts

Emma Stone

Charlize Theron

Karlie Kloss

BOHO SURFER

Rennon mattainen ja hieman sotkuinen lookki sekä auki että nutturalla olevissa hiuksissa tuo kantajan rentoa luonnetta esiin.

Leslie Mann

Alicia Vikander

Brie Larson

Kirsten Dunst

Scarlett Johansson

WAXED SLEEK

Todella kiiltävä, lähes wetlook-henkinen sileä lookki sopii hyväkuntoiselle hiukselle, jota ei pörrööntyminen vaivaa.

Hailee Steinfeld

Olivia Culpo

Sofia Carson

HAIR BANDS

Juhlavat, timanteilla ja strasseilla höystetyt hiuspannat löysivät tiensä simppeleiden kampausten joukkoon!

Janelle Monae

Ruth Negga

Salma Hayek

Mikä on sinun suosikkisi? Itse rakastan aina vain noita glamour-laineita näissä tilaisuuksissa. Entä meniko parhaan elokuvan Oscar (Moonlight) oikeaan osoitteeseen??

-Meeri

Kuvat: Popsugar.com, paitsi Vikander, Larson, Theron ja Kloss Telegraph.co.uk

Ladataan...

Muutoin hiukset kasvavat normaalisti, mutta ohimoilla kasvaa hentoa ja kitukasvuista vauvahiusta, joka tuntuu katkeavan viimeistään leuan kohdalla.

Niskahiukset kasvavat epämääräisen lyhyinä haituvina ja menevät takkuun melkein itsestään. Voidaan vain kuvitella mitä jälki on takin alla ja kaulahuivin välissä.

Kuulostaako tutulta?

Kyseessä on erittäin yleinen ongelma, johon ei valitettavasti ole selvää vastausta tai ratkaisua. Hiusrajoilla, siis ohimoilla ja niskassa, hiuslaatu saattaa olla hyvinkin erilaista kuin muualla hiuksissa. Oma päätelmäni on, että tämä johtuu siitä, että kyse on nimenomaan hiusrajasta. Hius on siinä rajoilla, että siitä alkaisi kasvaa kunnon hius, mutta sen kavereina on vielä tavalliset ihokarvat. Tässä vaiheessa pitää tietysti rajata ulos normaali hiustenlähtö ja kauttaaltaan kasvava uusi hius. Nyt puhutaan vain hennosta hiusrajasta.

Jos hius kasvaa muuten hyvin, niin suoraan sanottuna paras ratkaisu on leikata hiuksille sopiva malli. Siisti otsatukka näyttää paremmalta kuin epätoivoisesti kasvatuksessa oleva hapsu. Kaikki eivät kuitenkaan otsista halua, joten aina voi yrittää viimeisetkin keinot, että josko ne vielä siitä kasvaisi.

Kuinka saada ohimohiukset kasvamaan vahvempina?
  • Vältä hiusrajojen hiusten vaalentamista ja suojaa ne auringolta. Hiuksen rakenteen rikkominen takaa, että hento hius katkeaa lyhyessä ajassa. Esimerkiksi omat hiukseni raidoitetaan niin, että viimeistä 1-1,5 cm aluetta ohimoilta ei vaalenneta ollenkaan. Kasvojen ympärillä säilyy kasvoja korostava syvyys ja hiukset pysyvät paremmassa kunnossa.
  • Käytä suojaavia ja ravitsevia hiustuotteita. Kosteuttavat ainesosat ja proteiinit vahvistavat ja ravitsevat hiuksia, joten anna hiusrajoille extrasuihkaus hoitavia hiustuotteita. Hiuspohjaan voi myös kokeilla energisoivia seerumeita, joiden sisältämä kofeiini tehostaa verenkiertoa hiustupen alueella.
  • Harjaa hellästi. Selvitä niska- ja ohimohiukset erityisen hellästi pesun jälkeen, jotta mekaaninen rasitus olisi mahdollisimman vähäistä.
  • Malttia hiuslakan kanssa. Moni lakkaa lentelevät vauvahiukset kiinni superextramegastronghold-lakoilla, joiden sisältämä hartsi saattaa jumiutua hiuksiin niin kovaa, ettei se lähde lopulta enää edes syväpuhdistavassa pesussa. Tämä kovettaa yksittäisiä hiuksia ja tekee niistä alttiit täydelliselle katkeamiselle - siis hius ihan napsahtaa poikki kun sitä taittaa. Näin on saatu oravanpyörä käyntiin.
  • Anna aikaa. Hiusrajan hiukset saattavat kasvaa hitaammin, kuin muut hiukset, joten leukaan saakka ulottumiseen saattaa mennä vuosi, pari. Ja koko tämä aika pitäisi pitää huolta niistä hiuksista. Siispä malttia, hengitellään, kyllä ne sieltä kasvavat, jos ovat kasvaakseen.

Onko sinulla jokin erityinen vinkki, jolla olet saanut omat ohimohiuksesi kasvamaan vahvoina? Jaa kokemuksesi kommenttikentässä ja moni hengenheimolainen kiittää!

-Meeri

 

Ladataan...

Muokkailtiin tässä taannoin erään lyhythiuksisen asiakkaani hiusmallia niskasta lyhyemmäksi ja takaraivolla painopistettä alemmaksi. Lopputuloksesta tulee kuulemma mieleen ihan täysin eton crop ja eräs uria uurtanut, rohkea nainen nimeltä Lee Miller. Mistä on kyse?

Kevyesti suomennettuna eton crop tarkoittaa naisihmisen lyhyttä hiusmallia, jonkalaisia ennen maailmassa kantoivat vain miehet. Eton viittaa brittiläiseen, maineikkaiseen poikakouluun, Eton Collegeen, jonka historia juontaa vuoteen 1440. Eton cropista alettiin puhua 1920-luvulla, jolloin ensimmäiset rohkeat suunnannäyttäjänaiset leikkasivat hiuksensa lyhyeksi.

Lee Miller on amerikkalainen malli ja valokuvaaja, jonka eton crop tuli tunnetuksi Voguen sivuilla 20-luvun lopussa. Lee siirtyi pian kameran toiselle puolelle ja teki näyttävän uran toisen maailmansodan sotakirjeenvaihtajana. Tämä on se nainen, joka poseeraa kuuluisassa kuvassa Hitlerin kylpyammeessa.

Kaiken takana on tarina, miten kiehtovaa!

-Meeri

Pages