Ladataan...

Jos mekko on simppeli ja kynnet ja meikki huoliteltu, kampauksen kanssa saa ottaa rennommin. Keräilin lakkiaiskampausideoita sielultaan boheemeille neidoille, kaikkiin allaoleviin kampauksiin ohjeeksi: kiharra pohja ensin rennosti ja suihkuta sen jälkeen hiuksiin kilo kuivashampoota. Se tekee hiuksista tuuheat, helposti käsiteltävät ja pitää pinnit paikoillaan.

Vas: Laita hiukset niskaan lenkille ja pyöräytä ylijäävä latvaosio ponnarin ympärille (thesmallthingsblog.com)

Oik: Laita hiukset sivuponnarille ja pinnittele hiukset pienehköissä osioissa ponnarin ympärille (Pinterest: Hair and makeup by Steph)

Vas: Klipsitä etuosan hiukset pois tieltä ja laita kruunuosion hiukset pinnillä niskaan kiinni. Kieputa etuosien hiukset pinnikohdan päälle ja laita ponnarilla kiinni. (Pinterest: Confessions of a hairstylist)

Oik: Tuo hiukset sivulle ja aloita normaali letitys hartioiden kohdalta. Levitä valmista lettiä yläreunasta, jotta saat siitä muhkean. (longhairstyleshowto.com)

Vas: Tee helppo kierreponnari näiden ohjeiden mukaan. (teenvogue.com)

Oik: Tuo etuosan hiuksia monessa kerroksessa taakse, kiinnitä jokainen kerros ponnarilla ja tee pariin välikerrokseen sekä viimeiseen kerrokseen letit. (Pinterest: Confessions of a hairstylist)

Vas: Klipsitä etuosan hiukset pois tieltä ja tee niskaan nuttura esim. donitsivalkin avulla. Tuo etuosan hiukset pehmeästi nutturan päälle ja kiinnitä pinneillä. (modwedding.com)

Oik: Tee letti jakauksen isommalle puolelle ja laita kaikki hiukset korvan taakse ponnarille (jätä ponnari lenkille). Levitä lettiä isommaksi tässä vaiheessa. Kiinnitä lenkki ponnarikohdan päälle pinnittämällä se ylä- ja alareunasta. (modwedding.com)

Nämä kampausohjeet toimivat erinomaisesti myös juhlavieraille! Älä jätä harjoittelua juhlapäivän aamuun :D

Meeri

Ladataan...

Aina silloin tällöin kampaamollemme soitetaan ja kysytään onko OK ottaa lapsi mukaan kampaamokäynnille. Yleistä sääntöähän tällaiseen ei ole ja suositus riippuu aivan täysin kampaamosta, johon ollaan menossa. Toisissa paikoissa lapset otetaan avosylin vastaan, niille on saatettu järjestää jopa leikkipaikat, toisissa paikoissa taas homma ei ole ihan niin yksiselitteinen.

Folkin yleinen linja on, että lasta ei mielellään tuotaisi mukana kampaajalle. Rakastamme lapsia, ne ovat ihania, hassuja ja suloisia pikku persoonia, mutta kampaamomme ei välttämättä ole heille se paras paikka tutustua maailmaan. Suositukseen ovat johtaneet mm. seuraavat syyt ja asiakaspalaute:

  • Voi olla, että viereisessä penkissä istuva äiti on nähnyt paljon vaivaa saadakseen omat lapsensa hoitoon. Hän haluaa omaa aikaa, rauhaa ja rentoutumista - asioita joita toivotaan kampaajakäynniltä joka päivä.
  • Kampaamoiden ilma on tulvillaan kemikaaleja, joita pienen ihmisalun ei soisi ylenmäärin hengittelevän.
  • Sylivauvaa ei voi pitää sylissä ollenkaan eikä vaunuihin voi kumarrella, mikäli omia hiuksia värjätään. Höyryt ovat todella voimakkaita ja ainetta saattaa vahingossa tipahtaa lapsen päälle.
  • Monet kampaamot ovat pieniä eikä ylimääräistä odotustilaa ole. Folkin kampaamoissa on neljä asiakaspaikkaa ja kaksi odotustuolia - kiireisinä päivinä paikat eivät vain riitä.
  • Lattia on täynnä pientä (ja juuri värjättyä, muotovaahdolla kyllästettyä) hiuksenpätkää, jota ei mielellään näkisi kenenkään suussa. Kova pikkukarva saattaa myös mennä ihosta läpi tikun lailla, joten lattialla pyöriminen on aikalailla poissuljettu vaihtoehto.
  • Parin tunnin kampaamoaika on monelle lapselle liian pitkä paikallaan istuttavaksi. Kiinnostavat tuotehyllyt ja näyteikkunan somisteet ovat kuitenkin paikkoja, joiden esillepanoihin on käytetty aikaa ja joista vahingossa tippuva tavara saattaa rikkoutua.
  • Monessa kampaamossa tunnelma luodaan tarkkaan valitulla musiikilla. Puuhapeten tunnari sen päällä ei ehkä ole omiaan vahvistamaan tätä tunnelmaa.
  • Kampaamoiden aikataulut saattavat olla välillä tiukkoja, ja jos lapsen auttamiseen, viihdyttämiseen tai muuhun menee vaikka yhteensä vartti, ollaan lopulta sen vartin verran myöhässä päivän aikataulusta.

Mutta kuten sanottu, on olemassa kampaamoita, joissa on aivan toisenlaiset lähtökohdat lasten viihdyttämiselle, joten mikäli olet epävarma oman kampaamosi linjanvedoista, asia kannattaa varmistaa soittamalla etukäteen. Varsinkin suuremmissa kaupungeissa on selkeästi profiloituneita kampaamoita, joten valinnanvaraa riittää varmasti. Sekin on jo vihje, jos hinnastosta löytyy lasten hiustenleikkaus erikseen. Maalaisjärkeä käytetään myös tilanteissa, joissa varattu aika on vaikka nopea kampaus ja lapsi viihtyy hetken itsekseen, vaikkapa korvanapeilla musiikkia kuunnellen.

Miltä tällainen kuulostaa? Ymmärrettävältä? Ärsyttävältä? Sana on vapaa!

Iloa päivään!

-Meeri

Ladataan...

Kirkkaansininen taivas, valkoiset pilvenhattarat ja lämmittävä aurinko oli taas tilattu Folkin henkilökunnan tykypäivään. Huimaa itsensä ylittämistä, hyvää ruokaa ja rentoutumista, siinä täydellisen päivän resepti:

Söppänät aamunaamat aloittivat päivän näpsäkästi kuohuvalla ja herkkuleivillä

Päivän aktiviteettiosuus Seikkailupuisto Zippyssä, jossa meidän huimapäät kipusivat lähes 18 metrin korkeuteen

Etsi Vallu!

Kaivostyöläiset

Herkkunamilounas Töölön Relove-putiikissa

Loppurentoutus Hernesaaren Löylyssä, talviturkit heitetty!

Edellisvuosien tykypäivien tunnelmointeja voi lukea täältä (ilmajoogaa ja NLP:tä) sekä täältä (issikkavaellusta ja Porvoota).

Rentouttavaa viikonloppua!

-Meeri

Ladataan...

Pages