Ladataan...

Luonto on ihmeellinen. Jokunen aika sitten kirjoitin sitruunan hiusta kirkastavista vaikutuksista. Nyt olen törmännyt upeisiin tapauksiin, joissa hiusta on vaalennettu hunajalla!

Hunajan vaalentava vaikutus perustuu nähtävästi sen sisältämään luonnolliseen vetyperoksidiin. Yhdessä myöskin hunajalle luontaisen raudan kanssa se saattaa vaalentaa ja kirkastaa hiusta huomattavasti. Ja lopputulos on vieläpä sileä ja silkkinen, toisin kuin vaalennuksen jälkeen harvemmin on!

Kuvassa hiukseni savivaalennuksen jälkeen. Sekin on totuttua miedompi tapa kirkastaa hiuksia, lue lisää kokemuksesta täältä.

En ole itse vielä ehtinyt testata hunajakirkastusta hiuksiin, mutta asia on listalla. Siihen saakka kannattaa tutustua asiaan esimerkiksi täällä ja täällä tai testata rohkeasti omaan päähän seuraavat askeleet:

 1. Pese hiukset
 2. Sekoita kulhossa vesi ja hunaja (1:4) tasaiseksi massaksi
 3. Levitä massa pyyhekuivattuihin hiuksiin tasaisesti
 4. Kiepauta hiukset suihkumyssyn tai kelmun sisään ja anna vaikuttaa vähintään tunti tai reilusti pidempäänkin
 5. Pese hiukset shampoolla ja hoitoaineella

Se on ihan juurikin noin yksinkertaista! Odotusten kanssa kannattaa olla realistinen; esiintulevat sävyt ovat lämpimiä ja vain asteen, pari lähtötilannetta vaaleampia. Hyvin tummissa hiuksissa ei todennäköisesti näy muuta muutosta kuin pieni punertavuus ja taas erittäin hyväkuntoinen ja lasimainen hius ei ole välttämättä moksiskaan koko aineesta. Parhaiten vaaleneekin hieman huokoinen, valmiiksi vaalea hius.

Itse taidan kokeilla tätä esimerkiksi ihan vain latvojen kirkastamiseen, vesi ja kaikki normaali elämä kun näyttää tummentavan vaaleita latvaraitoja tasaiseen tahtiin. Kerron sitten teillekin kuinka kävi!

Onko sinulla kokemuksia hiusten vaalentamisesta hunajalla?

Meeri

Ladataan...

Sellaisia uutisia, että Folkin valloittava asiakaskunta odottaa sinun palveluksiasi! Avoimia paikkoja on tarjolla kaksi, ja kuuntelen erittäin mielelläni kaikenlaisia ideoita palvelukonseptin laajentamiseksi.

 • Syyskuussa aukeavan Lauttasaaren liikkeen yläkerrassa on suuri, ikkunallinen huone omassa rauhassaan. Loistava vaikkapa hierojalle, kosmarille, tai mille tahansa.
 • Aurorankadun kosmetologi Sybila jatkaa kohti uusia haasteita ja hänen huoneensa vapautuu heinäkuun lopussa. Huone on näppärän kokoinen, ikkunallinen ja pesualtaalla varustettu. Nappivalinta esimerkiksi microblading-kulmien tekijälle tai kosmetologille.

Hain tuossa taannoin uusia kampaajia meille (kolmesta paikasta kaksi on muuten täytetty!) ja se ilmoitus löytyy täältä. Sieltä saa vähän fiiliksiä, että minkätyylinen paikka Folk on ja mitä kaikkea kivaa meillä on tarjota!

Jos alkoi raksuttaa ja yrittäjyys inspiroivassa yhteisössä innostaa, niin ota heti yhteyttä meeri (a) folkhelsinki.com!

Meeri

Ladataan...

Yksi hämmentävimmistä jutuista, joita minulle toitotettiin yrittäjäksi ryhtyessäni, oli sellainen perisuomalainen optimismi, joka kuului näin: "Jaa-a, ootko sitten varautunut, että ainakaan kahteen ekaan vuoteen ei ole yhtään lomaa?"

Otin jo vuosi sitten kantaa Millaista on olla kampaamo-yrittäjä -postauksessa yrittäjän työaikoihin. Joita ei siis ole. Työajan käsitys muuttuu yrittäjäksi ryhtyessä täysin, sillä oma yritys on yksinkertaisesti osa normaalia elämää ja työt tehdään silloin, kun ne nyt vain on tehtävä. Mutta pystyykö yrittäjä oikeasti lomailemaan?

On tietenkin yrityksiä, joista voi odottaa voittoa vasta niin pitkällä aikavälillä, että varsinainen lomailu alussa voi olla hankalaa. Ensinnäkään siihen ei välttämättä ole aikaa tai sitten ainakaan varaa. Tai ehkä ei ole ketään, jonka ottaisi itsensä tilalle loman ajaksi. Mutta että kampaamoyrittäjäkö ei voisi lomailla pariin vuoteen...? Voisikohan olla, että siinä vaiheessa olisi hyvä viilata hieman hinnastoa, markkinointisuunnitelmaa, palvelukonseptia, omia taitoja, liiketilan sijaintia, työntekijöitä tai ehkä niitä alkuinvestointeja..?

Olen itse pitänyt lomaa ensimmäisestä yrittäjävuodestani alkaen. Mutta. Ensimmäisen puoli vuotta tein täyspäiväisesti töitä kaupan alalla ja illat taiteilin kampaamolla. Sen työrupeaman turvin pystyin jäämään kesällä lomalle ja lopulta kokonaan kampaamoalalle. Tämän jälkeen olen pitänyt vuosittain "lomaa" jopa 3 kuukautta, joka tarkoittaa lähinnä aikaa pois asiakastyöstä. Niiden jäljelle jäävän yhdeksän kuukauden aikana töitä onkin tullut tehtyä varmasti yli sen perinteisen 40 tunnin työviikon, joten menisikö tämä sitten ylitöiden poispitämiseksi - en osaa sanoa kun en niitä laske :D

Viimeisen vuoden aikana on ollut ihan mahtavaa myös huomata, että voin lomalla pitää ihan todellisia lomapäiviä ja jopa monta putkeen. Meillä on ihanat naiset pitämässä putiikkeja pystyssä, joten minun ei tarvitse huolehtia käytännän asioista juuri ollenkaan! (Valtavan suuri kiitos muuten tästä, Folkin muruset!) Eikä se muutamiin sähköposteihin tai puheluihin vastailu vaikkapa Provinssirokin toisena aamuna nyt ole oikeasti kovin paha juttu, varsinkin jos ääntä vaan riittää tai muisti herätä :D

Keräsin tähän muutaman ihan konkreettisen jutun, jolla (kampaamo)yrittäjän lomailu helpottuu entisestään:

 • Automaattinen lomavastaaja sähköpostissa - peruskauraa, mutta tuo suunnattoman helpotuksen, kun tiedät kyselijöiden tietävän, että palailet asiaan loman jälkeen.
 • Työntekijöiden/kollegoiden valtuudet - kerro ja perustele aina ja läpi vuoden, miksi teet tiettyjä ratkaisuja ja anna työntekijöiden tehdä tarvittavia päätöksiä lomasi aikana. Kun heillä on käsitys siitä, mitä Paula tekisi, ei siellä voi niin kovin vikaan mikään mennä. Anna esimerkiksi valtuudet tehdä tuotetilauksia tukkuun, niin homma toimii koko loman ajan.
 • Sulje työporukan watsapp-ryhmä loman ajaksi ja pyydä ottamaan yhteyttä soittamalla, mikäli erittäin tärkeää asiaa ilmaantuu. Itse mieluummin hoidan kriittisen asian heti oikein loman aikana, kuin sitten loman jälkeen lähden puimaan palikan korkuista pinoa epämääräisiä onnettomuuksia.
 • Älä suostu leikkaamaan edes poikakaverin hiuksia kesälomalla. Sinä olet lomalla. Silloin ei tehdä hiuksia. Anna käsien ja selän levätä.
 • Ja koska niitä työasioita kuitenkin tulee, varaa niille etukäteen tietyt tunnit lomalta - esim. tiistaina ja perjantaina klo 10-13. Muina aikoina pidä sähköposti suljettuna ja blogi hiljaisena. Instagramkaan ei välttämättä kaadu, jos et käy siellä loman ajan joka päivä.

Niin se vain on, että  pää pysyy paremmin lomalla, kun se ei saa jatkuvasti ärsykkeitä työasioista. Tutkimuksissa on kuulemma huomattu, että aivot vaativat kolme viikkoa ilman työasioita latautuakseen optimaalisesti. Siis kaksi viikkoa ei vielä riitä, neljäs viikko taas ei tuo kolmea viikkoa suurempaa hyötyä. Toki tämä on tosi yksilöllistä ja itselle tuntuu riittävän vähempikin latautumisaika, ainakin toistaiseksi. Ehkä se on se onnellinen ja yksinkertainen mieli. Tai sitten on vaan niin kiva työ.

Siinä on kieltämättä pieni paradoksi, että samalla kun on täysi vapaus määrätä omat työajat, niitä ei kuitenkaan voi loppuun saakka etukäteen määritellä. Ensimmäisen lauseen tuoma vapaus on kuitenkin niin merkittävä, että sitä maistettuaan yrittäjyyttä ei antaisi enää mistään hinnasta pois. Kun hommansa hoitaa hyvin, sitä voi lomailla melkein niin paljon kuin kehtaa tai malttaa, kumpi lienee sitten kellekin vaikeampaa.

Kertokaa ihmeessä kommenttiboksiin omat vinkkinne, kuinka hoitaa pienet työjutut niin, että toinen jalka pysyy lomalla.

Ja ette varmaan arvanneet, että lomalla täällä kirjoitellaan, terveisiä vaan maaseudulta! :D

-Meeri

Pages