Luonnollista ihonhoitoa

IMG_9553.JPG

Helppoa ja luonnonmukaista ihonhoitoa? 

Itselläni on ollut paljon ongelmia ihon kanssa erityisesti lukioaikoina. Nykyään ollaan menty paljon eteenpäin. Jos minulta kysyy, että mikä on paras ihonhoitotuote niin vastaisin, että kasviperäinen ruokavalio. Oma ihoni rauhoittui selkeästi ruokavalion myötä. 

Joka kuukausi kuitenkin välillä tulee niitä hetkiä, kun iho ei ole täydellinen ja parhaimmillaan. Tänäpäivänä on varmasti vaikea myös itse olla täysin vastuussa omasta ihosta, koska pelkästään jo pakokaasuinen ilma tai auringonmäärä vaikuttavat ihoon. 

Laitan tähän alapuolelle pari juttua, jotka ovat oikeasti toimineet ja joita todellakin suosittelen sinua kokeilemaan. 

OLIIVIÖLJY

Tämän oivaltaminen oli minulle iso asia. Uskokaa tai älkää oliiviöljyllä on uskomaton kyky rauhoittaa ihoa. Pelkäsin itse aluksi, että oliiviöljy saisi finnit kukoistamaan samalla tavalla kuin kookosöljy, mutta toisin kävi. Kyllä, kookosöljy on erinomainen luonnostasaatava öljy, joka sopii hyvin smoothieihin, leivontaan, kropan iholle ja hiuksiin, mutta kasvojen iholla se saattaa aiheuttaa epäpuhtauksia. Suosittelen levittämään oliiviöljyä kunnolla naamaan yönajaksi ja voin luvata, että aamulla iho on rauhoittunut ja pehmeä. Tietysti jokainen on oma yksilönsä. Itse yllätyin kuitenkin positiivisesti. Ihotautilääkärit määräävät usein aknepuhdistusaineita ja rasvoja, jotka ovat täysin öljyttömiä. Sanoisin kuitenkin, että on luonnon tarjoamat öljyt voivat myös parantaa merkittävästi ihonlaatua. Yksikään aikoinaan käyttämäni apteekin ihovoide, ei ole auttanut yhtä nopeasti, kuin pelkkä oliiviöljy. 

MERISUOLA+VESI

 Lisää mukiin kädenlämpöistä vettä ja merisuolaa n.1tl. Monesti rantalomilla iho voi hyvin kun se saa lillua suolaisessa merivedessä. Saman asian voi ajaa myös kotona valmistettu suolavesi. 

TEEPUU-ETEERINEN ÖLJY

Teepuuöljy on luonnonmukainen antiseptinen eteerinenöljy, jonka on todettu erityisesti parantavan ihotulehduksia ja lievittävän hyttysenpuremia. Toimii! Levitä mieluiten laimennettuna kookosöljyn kanssa finneille.

KOMBUCHA+AVOKADO

Kombucha on käymisen avulla valmistettu juoma, joka maistuu vähän inkiväärioluelle tai kivennäisveden ja limun sekoitukselle. Kombucha on super terveellinen ja suolistoa hoitava juoma. Ihonlaatu on yhteydessä suoliston hyvinvontiin, joten nappaa aina välillä ruohonjuuresta tai punnitse ja säästä-kaupasta maukas kombucha itsellesi! Myös esimerkiksi avokado sisältää ihoahoitavia ravinteita. 

Toivottavasti tästä postauksesta on apua jollekkin. Haluaisin kuulla, jos nämä luonnonmukaiset menetelmät auttoivat sinua.

Kommentit (1)
  1. itellä ainakin meni ihohuokoset ihan tukkoon kun annoin yön yli olla naamassa öljyä. kookosöljystä taas tykänny. ihonsa kullakin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *